OPPO K1 första intryck: mer Àn bara en prickig smartphone

OPPO K1 första intryck: mer Àn bara en prickig smartphone

“OPPO K1 levereras med en kraftfull uppsĂ€ttning funktioner som fingeravtryckslĂ€sare under displayen, dubbla bakre kameror och en 25MP selfie-shooter”

PÄ den indiska smarttelefonmarknaden Àr konkurrensen i mellanslagssegmentet hÄrd och det tar mycket för att varje ny produkt ska sticka ut. Detta kan vara en av de frÀmsta anledningarna till att OPPO har beslutat att ta med en helt ny K-serie till landet. Kallad OPPO K1, det Àr den billigaste handenheten med en fingeravtryckslÀsare under displayen. Emellertid Àr K1-paketet tillrÀckligt för att locka budgetköparen eller företaget enbart beroende pÄ nyhetsfaktorn? Vi kan kanske svara pÄ dessa frÄgor bÀttre efter en fullstÀndig granskning men för tillfÀllet Àr vi hÀr för att dela vÄra första intryck av telefonen.

oppo_k1_first_impressions_images_final4

Visserligen har vi kommit lÄngt i designavdelningen de senaste Ären. Det fanns en tid dÄ alla andra telefoner i detta segment kom med samma trÄkiga design och ett plastskydd. Men sÄ Àr inte fallet lÀngre eftersom vi ser avancerad estetik i mellantelefonerna, och OPPO K1 fortsÀtter ocksÄ samma ideologi. Telefonen kommer med en blank baksida med ett lutningsmönster, vilket ser mer tilltalande ut nÀr det gÀller Astral Blue-modellen. Medan telefonen ser ganska premium ut, fÄngar den fingeravtryck ganska enkelt. OPPO K1 Àr ocksÄ lÀtt att anvÀnda ensam, men kÀnns hal i handen, varför vi rekommenderar att du anvÀnder ett skyddande skydd.

oppo_k1_first_impressions_images_final6

Volymknapparna Àr placerade pÄ vÀnster ryggrad och höger sida hÄller strömbrytaren. Vi tyckte att knapparna var lÀttillgÀngliga under vÄr tid med telefonen. Telefonens baksida, sÀrskilt designen och placeringen av modulen med dubbla kameror, kommer att pÄminna dig om OPPO F9 Pro (recension). Högtalargallret, ett 3,5 mm hörlursuttag och micro-USB-laddningsplatsen finns alla pÄ botten.

oppo_k1_first_impressions_images_final8

LÄt oss prata om skÀrmen utan att slösa bort nÄgon tid. Det finns inte mÄnga telefoner under 20 000 Rs som har AMOLED-paneler men OPPO K1 tillhör denna sÀllsynta ras. Om du undrar finns det ocksÄ en bra anledning till att OPPO har valt denna displayteknik. Som nÀmnts ovan kommer handenheten med en fingeravtryckslÀsare under displayen, som bara fungerar pÄ AMOLED-paneler frÄn och med nu.

Under vÄr korta tid med telefonen fann vi att fingeravtryckssensorn pÄ displayen fungerade felfritt och det fanns ingen fördröjning av nÄgot slag heller. För att erbjuda en helskÀrmsupplevelse har företaget valt en 6,4-tums panel med en vattendroppsdesign, liknande den pÄ OnePlus 6T (recension). I vÄra tester fann vi att skÀrmen var livlig och skarp. Telefonen bör vara anvÀndbar Àven under utomhusförhÄllanden, med tanke pÄ den maximala ljusstyrkanivÄn som observeras inomhus.

oppo_k1_first_impressions_images_final2

Under huven drivs OPPO K1 av Snapdragon 660 AIE SoC, i kombination med 4 GB RAM och 64 GB lagring. PÄ mjukvarusidan av saker kör telefonen företagets egen ColorOS 5.2-plattform, som Àr baserad pÄ Android 8.1 Oreo. Under vÄr korta anvÀndning stod vi inte inför nÄgra problem med stammar eller fördröjningar. Vi kommer sÀkert att sÀtta telefonen genom sina steg för att berÀtta om dess prestanda i den detaljerade granskningen.

oppo_k1_first_impressions_images_final3

Hoppar till optiken, handenheten levereras med bakÄtvÀnda dubbla kameror, bestÄende av en 16MP-shooter och en 2MP sekundÀr sensor. PÄ framsidan fÄr du en 25 MP AI-kapabel snapper. SÀrskilt tillÄter den bakre kamerainstÀllningen portrÀttbilder, men selfie snapper av nÄgon anledning erbjuder inte den programvarubaserade bokeh-effekten. PÄ papper ser kameraspecifikationerna imponerande ut, men vi förbehÄller oss vÄr bedömning av kamerans prestanda tills vi tillbringar mer tid med OPPO K1.

oppo_k1_first_impressions_images_final5

Smarttelefonen rymmer ett 3.600 mAh batteri som sannolikt borde vara en hel dags regelbunden anvÀndning. OPPO K1 har kostat 16 990 Rs och kommer att göras tillgÀnglig för köp via Flipkart frÄn 12 februari. Medan handenheten har nÄgra intressanta funktioner kommer den att möta solid konkurrens frÄn sÄdana som Realme 2 Pro (recension) och Xiaomi Mi A2 (recension). HÄll dig uppdaterad för den fullstÀndiga recensionen för att se hur OPPOs senaste stöter mot tÀvlingen.