OPPO K1-recension: ger “wow” -faktorn till ett överkomligt pris

OPPO K1-recension: ger

Expertbetyg
3,5 / 5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar Fingeravtryckssensorn under displayen till en lÄg AMOLED-skÀrm Bra generell prestanda Nackdelar Kör fortfarande Android 8.1 Oreo-baserad ColorOS 5.0 Kameraprestanda i svagt ljus kunde ha varit bÀttre Micro-USB-laddningsporten

“FrĂ„n fingeravtryckssensorn under displayen till AMOLED-panelen erbjuder OPPO K1 imponerande funktioner till ett överkomligt pris”

Bara tvĂ„ Ă„r tillbaka var det lĂ€ckor och rykten om att bĂ„de Samsung och Apple kĂ€mpade för att inkludera en fingeravtryckssensor pĂ„ displayen pĂ„ sina telefoner. Vivo visade sig sĂ„ smĂ„ningom vara det första varumĂ€rket som erbjuder en fullt fungerande fingeravtryckssensor i en telefon. Snabbspolning fram till 2019, och vi har flera telefoner frĂ„n OPPO och Vivo som har denna teknik. Även OnePlus kom ombord med lanseringen av OnePlus 6T (recension). Men eftersom den hĂ€r tekniken fortfarande till stor del var begrĂ€nsad till utvalda mellantelefoner och premiumtelefoner, blev alla överraskade tidigare i Ă„r nĂ€r OPPO presenterade sin K1-smartphone med en fingeravtrycksskanner under visningen till ett extremt överkomligt pris. Om vi ​​sĂ€tter bort denna unika skillnad, gör telefonen en bra daglig chaufför? LĂ€s hela min recension för att fĂ„ ditt svar.

Design och display

Äpplen faller inte lĂ„ngt frĂ„n trĂ€det, eller hur? OPPO K1 levereras med en design som pĂ„minner om OPPOs egna F9 Pro (recension) och A7-smartphones. Med detta sagt tyckte jag att lutningsfĂ€rgdesignen, Astral Blue i mitt fall, inte var sĂ„ prickig för min smak. Jag gillade faktiskt anvĂ€ndningen av mörkblĂ„ och lila nyanser pĂ„ baksidan till en viss grad. Men plasthöljet runt den dubbla kameramodulen, placerat lĂ€ngst upp till vĂ€nster, stod ut som en öm tumme för mig. OPPO gjorde ett briljant jobb med att hĂ„lla sakerna minimalistiska med K1 eftersom det inte finns nĂ„gon inskription pĂ„ baksidan förutom företagets varumĂ€rke i mitten.

oppo_k1_review9NÀr vi pratar om ergonomi hjÀlper den rundade designen pÄ baksidan att du griper telefonen vÀl och strömbrytaren Àr lÀtt Ätkomlig med tummen nÀr du anvÀnder telefonen med en hand. Efter att ha anvÀnt mÄnga telefoner nyligen med strömbrytaren placerad nÄgot högre upp, uppskattade jag placeringen av strömbrytaren pÄ OPPO K1. Eftersom volymknapparna finns pÄ motsatt sida, precis under microSD-kortet och SIM-kortplatsen, kan du enkelt ta skÀrmdumpar Àven nÀr du anvÀnder telefonen med en hand.

oppo_k1_review16

Nederst pÄ telefonen finns högtalargaller pÄ vÀnster sida, ett 3,5 mm ljuduttag pÄ höger sida och tyvÀrr en micro-USB-laddningsplats i mitten. Detta leder oss till elefanten i rummet. Under 2019 har nÀstan alla varumÀrken bytt till USB Type-C med sina mellannivÄerbjudanden och OPPOs nya erbjudande ligger efter pÄ denna front. För vad det Àr vÀrt lanserades telefonen i oktober förra Äret i Kina, sÄ vi kan inte heller skylla företaget för detta val heller.

oppo_k1_review9LÄt oss prata om panelen som erbjuds hÀr. OPPO K1 levereras med en 6,41-tums full HD + AMOLED-panel. För att vara Àrlig, eftersom en AMOLED-panel Àr nödvÀndig för att inkludera fingeravtryckssensorn pÄ skÀrmen, hade varumÀrket inte mycket val i denna avdelning. Samsung lanserade nyligen sina telefoner i A-serien och M-serien i detta segment, men före dessa fanns det inte mÄnga telefoner med AMOLED-paneler i detta prisklass.

oppo_k1_review7Kommer tillbaka till displayen pÄ OPPO K1, har handenheten en daggdroppskÄrdesign, med utskÀrningen med den frÀmre kameran och hörsnÀckan precis ovanför sensorn. Fingeravtryckssensorn pÄ displayen finns i den nedre halvan av panelen. Vi kommer till dess prestanda senare i recensionen.

oppo_k1_review11Panelen i sig Àr ganska livlig och skarp. Det fanns inga problem med att anvÀnda telefonen utomhus eftersom skÀrmen blir tillrÀckligt ljus, oavsett molnigt eller soligt. Betraktningsvinklarna Àr bra och jag fick inte heller problem med fÀrgförskjutning. HÀr Àr en nÀrmare titt pÄ designen:

Kameror

För att först ta bort kameraspecifikationerna kommer OPPO K1 med en dubbelkamerainstÀllning pÄ baksidan, bestÄende av en 16MP primÀr sensor och en 2MP sekundÀr sensor, assisterad av en LED-blixt för bÀttre bilder i dÄliga ljusförhÄllanden. För selfies och videosamtal har varumÀrket inkluderat en ganska generös 25MP-sensor pÄ framsidan, som ligger i vattendroppskÄran framför. Nu nÀr vi har diskuterat den optiska hÄrdvaran som erbjuds Àr det bara rÀttvist att övervÀga programvaran som stöder dessa moduler innan vi hoppar till den verkliga prestandan.

oppo_k1_review6

I standardkameraprogrammet behandlas du med ett vÀlbekant grÀnssnitt om du har anvÀnt nÄgon OPPO-telefon pÄ senare tid. Det finns ett standardfotolÀge med alternativ som HDR, blixt, skönhetslÀge och bildförhÄllande. Om du sveper Ät vÀnster eller höger fÄr du andra fotograferingslÀgen som Time-Lapse, Video, Portrait, Sticker, Pano och Expert. I expertlÀget kan du justera ISO-nivÄer, vitbalans och slutartid för att sÀkerstÀlla att du fÄr bÀsta möjliga bild i respektive miljö.

oppo_k1_camera_screen3oppo_k1_camera_screen_1oppo_k1_camera_screen2

Nu, med hjĂ€lp av AI, lyckas telefonen upptĂ€cka omgivande förhĂ„llanden och försöker justera bildinstĂ€llningarna automatiskt. I dagsljusbilder lyckades telefonen fĂ„nga detaljer ganska bra. Jag tyckte att fĂ€rgĂ„tergivningen var ganska exakt och till och med det dynamiska intervallet som erbjuds var tillrĂ€ckligt. NĂ€r det gĂ€ller förhĂ„llanden med svagt ljus imponerar inte telefonen eftersom det fortfarande finns mycket spannmĂ„l i bilderna, men bilderna visar sig vara acceptabla. För att uttrycka det enkelt, ta bilder i scenarier med svagt ljus Ă€r inte telefonens starkaste fĂ€rg. Om vi ​​pratar om videoinspelning lyckas telefonen spela in videor i upp till 4K-upplösning, vilket Ă€r imponerande. Vi tyckte att videorna inspelade frĂ„n telefonen var anstĂ€ndiga och om du Ă€r pĂ„ vĂ€g ut pĂ„ en resa kommer du inte att bli besviken över videokvaliteten som erbjuds hĂ€r.

Om vi ​​pratar om selfies, pĂ„ bilderna frĂ„n den frĂ€mre kameran, syns synlig utjĂ€mning, Ă€ven nĂ€r AI-skönhetslĂ€get Ă€r avstĂ€ngt, vilket kan bli irriterande. Du kan ocksĂ„ ta bokeh-bilder frĂ„n en selfie-kamera, vilket alltid Ă€r bra. HĂ€r Ă€r nĂ„gra kameraprover.

Programvara och hÄrdvara

ColorOS som operativsystem medför blandade kÀnslor, frÀmst för att plattformen inte erbjuder sÀrskilt anvÀndbara funktioner men fortfarande kÀnns smidig och ren för de flesta delar. Men som jag pÄpekade i min Realme 3-recension har v6.0 av anvÀndargrÀnssnittet medfört nÄgra snygga förbÀttringar. TyvÀrr har Android 9.0 Pie-baserad uppdatering Ànnu inte kommit för OPPO K1 och telefonen kör ColorOS 5.2, som Àr baserad pÄ Android 8.1 Oreo.

oppo_k1_review12 Med OPPO K1 har varumÀrket gÄtt vidare med ett pÄlitligt val av chipset, dvs Snapdragon 660. Handenheten levereras med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt lagringsutrymme, som kan utökas upp till 256 GB via ett microSD-kort. Nu Àr det hÀr sakerna blir lite knepiga. För att vara helt opartisk, just nu, lÄt oss vid sidan av det faktum att Xiaomi Redmi Note 7, som Àr mycket lÀgre prissatta till 9 990 Rs, ocksÄ drivs av Snapdragon 660 SoC.

oppo_k1_review13Även om jag under förra Ă„ret har anvĂ€nt tillrĂ€ckligt mĂ„nga telefoner med Snapdragon 660 för att presentera en vĂ€linformerad Ă„sikt om chipets funktioner, försökte jag spela olika spel frĂ„n PUBG till FIFA Mobile pĂ„ telefonen för att se till att det inte finns nĂ„gra överraskningar pĂ„ erbjuda hĂ€r. Tack och lov finns det inga roliga affĂ€rer. Telefonen hanterade dessa grafiskt intensiva spel riktigt bra och till och med multitasking presenterade inga mĂ€rkbara stammarproblem.

oppo_k1_review20

LĂ„t oss nu prata om prestanda som erbjuds av fingeravtryckssensorn under displayen. Under min tid med telefonen tyckte jag att det var extremt lĂ€tt att lĂ„sa upp telefonen med sensorn. Den optiska fingeravtryckssensorn pĂ„ OPPO K1 Ă€r bĂ„de exakt och snabb att lĂ„sa upp telefonen. Även om nyhetsfaktorn försvinner efter nĂ„gra dagars anvĂ€ndning, förblir lĂ€ttheten och bekvĂ€mligheten.

Batteri

OPPO K1 rymmer ett 3.600 mAh batteri. Även om batterikapaciteten inte ser sĂ€rskilt imponerande ut jĂ€mfört med nĂ„gra av de andra handenheterna som du hittar i mellanklassen fanns det ingen mĂ€rkbar skillnad i batteribackupen frĂ„n OPPO-handenheten. En viktig sak att tĂ€nka pĂ„ Ă€r att telefonen inte stöder snabb laddning och det tar cirka tvĂ„ timmar att ladda telefonen frĂ„n 0 till 100 procent.

oppo_k1_review14

Jag lyckades komma runt 4-5 timmars skÀrm i tid med K1 och i vÄrt batterislingtest lyckades telefonen spela en HD-video i cirka 19,5 timmar innan den fick slut pÄ juice. För att uttrycka det enkelt, om du Àr limmad pÄ din telefon hela dagen, kan du behöva leta efter ett eluttag pÄ kvÀllen men annars kan du andas lÀtt till slutet av dagen.

Dom

OPPO K1 Àr en av de allround-telefoner som fÄr mÄnga saker rÀtt. Handenheten tar med sig en AMOLED-skÀrmpanel och en fingeravtryckssensor under displayen till ett extremt konkurrenskraftigt pris. Men med tillgÀngligheten av Redmi Note 7 Pro (recension) till ett lÀgre pris blir det svÄrt för oss att rekommendera OPPO-erbjudandet över Xiaomi. Redmi Note 7 Pro, i jÀmförelse, har en bÀttre chipset, större batterikapacitet och bÀttre kameraprestanda, allt till 14999 Rs. Med detta sagt behÄller OPPOs handenhet fortfarande den nyhetsfaktor som kommer med att vara det mest prisvÀrda erbjudandet med en fingeravtryckssensor under skÀrmen. Om du ocksÄ föredrar AMOLED-panelen framför en IPS-en kan saker svÀnga till förmÄn för OPPO K1 för dig. Om du inte vill köpa nÄgon av dessa telefoner, finns det ocksÄ Honor Play (recension), som nu finns till ett extremt attraktivt pris pÄ 14999 Rs.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Fingeravtryckssensorn under displayen till ett lÄgt pris AMOLED-skÀrm Bra allmÀn prestanda

Nackdelar

Kör fortfarande Android 8.1 Oreo-baserad ColorOS 5.0 Kameraprestanda i svagt ljus kunde ha varit bÀttre Micro-USB-laddningsport

Foton av Raj Rout