OPPO K1 vs Realme 2 Pro: pris i Indien, specifikationer jÀmfört

oppo k1 vs realme 2 pro

“OPPO K1 Ă€r för nĂ€rvarande den billigaste smarttelefonen som finns i Indien som har en fingeravtryckslĂ€sare pĂ„ skĂ€rmen”

OPPO Àr ett av de största namnen pÄ den indiska smarttelefonmarknaden och klarar sig ganska bra i landet med en rad telefoner över prispunkter. VarumÀrket Àr vÀlkÀnt inom budget- och mellansegmentet, det Àr dÀr de flesta av mÄlgruppen ligger. Det Àr den senaste smarttelefonen, OPPO K1, som Àr viktig för att den ger fingeravtryckstekniken pÄ displayen till massorna. I det hÀr inlÀgget kommer vi att jÀmföra K1 med Realme 2 Pro (recension). Om du inte visste Àr Realme undermÀrket för OPPO, vilket gör denna jÀmförelse vÀldigt intressant. Det Àr ocksÄ ett mycket nytt varumÀrke, men har tagit nationen med storm genom att lansera prisvÀrda och presenterade packade enheter.

oppo k1 vs realme 2 proOPPO K1 vs Realme 2 Pro

Vi kommer att jÀmföra priserna pÄ OPPO K1 och Realme 2 Pro i Indien och specifikationer för att ta reda pÄ vilka som Àr ett bÀttre köp, men vi föreslÄr att du vÀntar pÄ vÄr fullstÀndiga recension av det senare innan du fattar ditt köpbeslut.

OPPO K1 vs Realme 2 Pro-pris i Indien

OPPO K1 Àr en medelhög budget-smartphone och kostar 16990 Rs. För dessa pengar fÄr du 4 GB RAM-minne och 64 GB lagring ombord. TyvÀrr kommer telefonen bara i den hÀr konfigurationen. Det kommer att sÀljas exklusivt online via Flipkart och kommer att finnas i tvÄ utföranden, Astral Blue och Piano Black.

Realme 2 Pro finns i olika konfigurationer och börjar vid Rs 12,990, vilket verkligen Ă€r billigare Ă€n den andra OPPO-enheten hĂ€r. För samma pengar som K1 kan du hĂ€mta Realme 2 Pro med 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Denna variant Ă€r dock vanligtvis slut i lager. ÄndĂ„ finns 6 GB RAM och 64 GB-varianten tillgĂ€nglig till Rs 14 990. Telefonen finns i tre fĂ€rgvarianter, nĂ€mligen Ice Lake, Blue Ocean och Black Sea.

OPPO K1 vs Realme 2 Pro specifikationer

LÄt oss nu prata om skillnaderna i hÄrdvara och design mellan de tvÄ OPPO-enheterna. OPPO K1 Àr en helt ny enhet och Àr som tidigare nÀmnts den mest prisvÀrda smarttelefonen som har en fingeravtryckslÀsare pÄ skÀrmen. MÄnga anvÀndare vill köpa den hÀr telefonen bara för den hÀr funktionen. Telefonen ser ocksÄ bÀttre ut tack vare lutningen bakÄt, som verkligen ser snyggare ut Àn de vanliga fÀrgerna som finns pÄ Realme 2 Pro.

oppo_k1_first_impressions_image_final8

Kommer till skÀrmarna har bÄda telefonen en full HD + -panel, men OPPO-telefonen har en nÄgot större 6,4-tums panel jÀmfört med 6,3-tums LCD-panelen frÄn Realme-modellen. K1 anvÀnder dock en Super AMOLED-skÀrm, vilket krÀvs för fingeravtryckslÀsaren pÄ skÀrmen. Detta innebÀr att K1 skulle fungera bÀttre nÀr det gÀller fÀrgÄtergivning och Àr en bÀttre enhet för mediekonsumtion. BÄda telefonerna har ett vattenfall i toppen och en tunn haka lÀngst ner.

En annan vanlig faktor mellan de tvÄ OPPO-enheterna Àr anvÀndningen av Snapdragon 660-chipset. BÄda telefonerna kommer med denna kraftfulla mellankretschipset, vilket innebÀr att du kan förvÀnta dig liknande prestanda. Multitasking blir dock bÀttre pÄ Realme 2 Pro tack vare extra RAM. Eftersom bÄda dessa enheter Àgs av OPPO körs de pÄ Android 8.1 Oreo ur lÄdan med ColorOS 5.2 UI ovanpÄ.

Realme 2 Pro recension 09

I kameravdelningen har Realme 2 Pro en 16-megapixelkamera pÄ framsidan. Som jÀmförelse har OPPO K1 en 25-megapixelsensor med högre upplösning för selfies. PÄ baksidan har bÄda dubbla kamerainstÀllningar, med en primÀr 16-megapixelsensor ihop med en 2-megapixel-enhet. Slutligen Àr batterikapaciteten hos bÄda telefonerna ganska lika, med OPPO K1 som packar ett 3,600 mAh batteri och Realme 2 Pro som rymmer en 3,500 mAh-cell.

Med tanke pĂ„ specifikationerna Ă€r bĂ„da telefonerna lika utrustade och definitivt bra köp. Återigen föreslĂ„r vi att du vĂ€ntar pĂ„ vĂ„r fullstĂ€ndiga recension av OPPO K1 för att se hur den fungerar i verkligheten.