OPPO MeshTalk låter dig ringa samtal och skicka meddelanden utan Wi-Fi eller mobilnätverk

 OPPO varumärken 'Enco' namn;  kan vara en ny smartphoneserie

“OPPO MeshTalk √§r en decentraliserad meddelandeteknik som fungerar inom en radie p√• 3 km och kan vara ett viktigt n√∂dkommunikationsverktyg”

OPPO har presenterat en ny kommunikationsteknik som kan fungera utan Wi-Fi, mobilnät eller till och med Bluetooth vid Mobile World Congress i Shanghai. Dubbed MeshTalk, mekanismen använder signalrelä mellan enheter för att tillhandahålla ett decentraliserat, end-to-end meddelandesystem som kan drivas inom en radie av 3 km, eller i en större cirkel också, om användaren är i ett trångt område. Medan korta röstanteckningar inte kommer att vara helt utanför ekvationen är det inte klart om OPPO MeshTalk-tekniken endast skulle fungera via textmeddelanden eller involvera ljudöverföring.

Föreställ dig en decentraliserad kortdistanskommunikationslösning som gör att du kan prata och skicka meddelanden utan behov av Wi-Fi, Bluetooth eller mobildata när du är upp till 3 km med en annan enhet.

Hej MeshTalk. ūüď° #MoreThanTheSeen # MWC19 pic.twitter.com/MIGWG2OgQx

– OPPO (@oppo) 26 juni 2019

Att använda signalrelä mellan enheter betyder i huvudsak att OPPO: s enheter kommer att kunna skapa ett lokalt nätverk mellan sig för att kommunicera med varandra utan att behöva involveras av en mobil basstation eller en tredje parts nätverksmottagare. Enligt en rapport från Gränsen, OPPO ser på den här funktionen som ett avgörande verktyg för nödmeddelanden och kommer att leta efter att integrera den i 72-timmars standby-läge på sina telefoner, så att de kan nås även när de har mycket lågt batteri.

Funktionen kommer att bli särskilt användbar i användningsfall som att försöka kommunicera med främmande lagkamrater under en vandring upp på ett avlägset berg utan mobilnätverkstäckning, i ett mycket trångt nätverk där det blir omöjligt att skicka meddelanden eller ens ringa samtal, eller på utländskt territorium där roamingplaner är för dyra och det är absolut nödvändigt att skicka ett nödmeddelande till en omedelbar kontakt.

oppo-reno-10x-zoom-edition-91mobiles-fi 06

Det är ännu inte klart exakt hur funktionen kommer att rullas ut Рom den kräver ett speciellt signalrelä från telefoner eller kan integreras i befintliga telefoner också. OPPO kommer snart att släppa detaljer om sin nya funktion och MeshTalk kommer att bli en del av ett växande ekosystem av tjänster som den kinesiska OEM tillhandahåller för att skapa en komplett tjänstepaket för sina användare.