OPPO patent avslöjar smartphone med en sekundär rörlig skärm

OPPO patent avslöjar smartphone med en sekundär rörlig skärm

“Den sekund√§ra r√∂rliga sk√§rmen skulle d√∂lja den fram√•tv√§nda kameran och andra sensorer”

I sin strävan efter att göra helskärmslösa skärmar kommer smarttelefontillverkare med nya mönster som döljer den framåtvända kameran och sensorerna. Hittills har vi fått den glidande designen, skåran och hålkamera. OPPO var en av de första som kom ut med en telefon som hade en automatisk glidande design. Företaget arbetar nu på en smartphone som har en sekundär rörlig skärm, enligt ett nyligen upptäckt patent.

OPPO Find X använde den automatiska skjuttekniken för att dölja både de främre och bakre kamerorna. Telefonen var vackert gjord och var unik. Sedan kom telefonerna med hålslagskärmen, som liknar ett hack, men inte lika påträngande. Vissa tillverkare har också använt den mekaniska skjutdesignen för att dölja de främre kamerorna och sensorerna. OPPO-patentet är dock en helt ny teknik och design.

Kredit - LetsGoDigitalKredit – LetsGoDigital

OPPO ansökte om ett visningskomponentpatent till World Intellectual Property Office i oktober förra året, som publicerades den 1 februari. Enligt beskrivningen vill företaget använda en skärm som kan förlänga sig vid behov eller kan användas som två separata skärmar. Till skillnad från en hopfällbar telefon är den andra skärmen dock mindre och dold i enheten. När displayen rör sig uppåt kan den också vikas på baksidan.

Hela denna process skulle vara automatisk och skulle använda en mekanism för att rotera skärmen bakåt. Den rörliga skärmen döljer kameran, en infraröd projektor och en infraröd djupsensor. Detta innebär att kamerakomponenterna skyddas mot skador. När den rörliga skärmen är dold kommer den att smälta samman med huvudskärmen för att fungera som en enda skärm. När skärmen flyttas upp slutar huvudskärmen i området att fungera för att avslöja kameran och sensoruppsättningen.

F√∂retaget s√§ger vidare att den h√§r OPPO-smarttelefonen skulle kunna spela in 3D-bilder f√∂r ansiktsigenk√§nning. Det skulle ocks√• ha en fingeravtryckssensor p√• sk√§rmen. Du kan l√§sa mer om patentet p√• k√§llkoden nedan. √Ąven om allt detta √§r coolt att l√§sa, kanske det faktiskt inte kommer in i produktionen.