OPPO patenterar en telefon med skjutmekanism för selfie-kameran

OPPO patenterar en telefon med skjutmekanism för selfie-kameran

“Patenten pĂ„ OPPO-skjuttelefonen visar en smartphone med en skĂ€rmdesign och en skjutreglage för baksidan som rymmer selfie-kameramodulen”

För bara nÄgra dagar sedan beviljades OPPO ett patent av United States Patent and Trademark Office (USPTO) för en telefon med en roterande pop-up selfie-kamera. Nu har företaget patenterat en smartphone med en ny mekanism för frÀmre snapper. Patentet visar en design som anvÀnder en skjutbar selfie-kameramodul, som liknar den som finns pÄ OPPO Find X flaggskeppssmartphone.

OPPO Slider-kameratelefon 05

OPPO-telefonen i patentet har en helskÀrmsfascia med nÀstan obefintliga ramar pÄ sidorna och toppen och en tunn haka i botten. Handenhetens baksida glider uppÄt nÀr selfie-kameran anvÀnds. Enheten har bara en enda bildsensor i mitten av skjutmodulen, med prickade mönster runt den. PÄ baksidan har smarttelefonen en dubbel primÀr kamerainstÀllning som Àr placerad vertikalt. Under kameran finns ocksÄ en LED-blixt ombord.

OPPO Slider-kameratelefonpatent

LÀngst ner har handenheten ett 3,5 mm hörlursuttag, en USB Type-C-port och tvÄ högtalargaller. SÀrskilt Àr en fingeravtryckssensor inte placerad pÄ baksidan av smarttelefonen. SÄ vi kan förvÀnta oss att den placeras under sjÀlva skÀrmen. Patenten har inte avslöjat nÄgot om specifikationerna för denna enhet.

Patenten för den nya OPPO-smarttelefonen dök upp i databasen frÄn VÀrldsorganisationen för immateriella rÀttigheter. Företaget ansökte om patent i september 2018 och beviljades för detsamma den 7 juni. FrÄn och med nu Àr det inte klart nÀr exakt varumÀrket planerar att anvÀnda denna design pÄ sina smartphones. Patentet har dock just beviljats, sÄ vi kan förvÀnta oss att en av telefonerna frÄn företaget kommer med den hÀr modulen under de kommande mÄnaderna.