OPPO Reno 10x Zoom Edition första intryck: elegant, innovativ och laddad ocksĂ„ …

OPPO kommer inte att starta en telefon med selfie-kamera i displayen 2019. HÀr Àr varför

“OPPO Reno 10x Zoom Edition ger en unik hajfin-selfie-kameradesign och 10x zoom pĂ„ den bakre kameran”

NÀr den första lÀckta renderingen av OPPO Reno dök upp var min reaktion efter att ha sett selfie-kameran av förvÄning. Jag minns faktiskt att jag undrade om bilden var ett bluff, sÀrskilt efter att vissa rapporter föreslog att den lÀckta renderingen var en aprilskÀmt, vilket verkade mer legitimt. Men den 10 april kom OPPO vidare och lanserade Reno och Reno 10x Zoom Edition i Kina. Och smarttelefonerna Àr precis som vi hade sett i de lÀckta renderingarna! Det var nu allas tur att förundras över det tekniska och designföretag som OPPO lyckades uppnÄ med Reno-serien. Efter mycket förvÀntan och vÀntan har varumÀrket Àntligen lanserat Reno-duon i Indien idag. Vi fick Reno 10x Zoom Edition-varianten frÄn mÀrket och hÀr Àr vad jag har att sÀga efter en kort stund med telefonen.

oppo-reno-10x-zoom-edition-91mobiles-fi 21

Jag vet att du Àr glad över Reno-handenheten, men lÄt oss snabbt komma över förpackningen. NÀr jag först sÄg lÄdans lÄda, blev jag förvÄnad över hur lÄng lÄdan Àr. Inuti förpackningen fÄr du OPPO Reno, ett anpassat fodral med en utskÀrning pÄ toppen för den upphöjande selfie-kameran, en USB Type-C-kabel, en vÀggladdare, SIM-utmatningsverktyg och ett par hörlurar i örat (Tack OPPO!). LÄt oss nu gÄ vidare till showstopper i den hÀr artikeln om första intryck, som Àr OPPO Reno 10x Zoom Edition.

oppo-reno-10x-zoom-edition-91mobiles-fi 20

LÄt mig be om ursÀkt i förvÀg om jag verkar fortsÀtta och fortsÀtta med designen av OPPO Reno 10x Zoom Edition. Det finns dock en för mÄnga nyanser i utformningen av smarttelefonen som Àr mer anvÀndarvÀnliga Àn estetiska, sÄ bÀr med mig. NÀr du först plockar upp Reno, kan du inte lÄta bli att lÀgga mÀrke till det heft som telefonen klÀdd i glas och metall har. Men den jÀmna viktfördelningen och den böjda glasets bakpanel gör telefonen mycket ergonomisk. PÄ tal om bakpanelen Àr det en platt glasplatta med trippelkameramodulen som ocksÄ vilar under panelen. I en tid av smala smartphones med utskjutande kameramoduler kÀnns OPPO Reno 10x Zoom Edition mer premium, snygg (9,3 mm) och sexig med sin platta rygg (inga ordspel avsedda). Vad som gör denna bedrift Ànnu mer imponerande Àr att kameran packar en 16-160 mm perokoplins med full fokus och fortfarande ligger i jÀmnhöjd med bakpanelen. OPPO erbjuder handenheten i Ocean Green och Jet Black-nyanser, och jag har den senare i min hand.

oppo-reno-10x-zoom-edition-91mobiles-fi 22

Det finns dock ett mycket litet cirkulĂ€rt reflekterande element ovanpĂ„ remsan som visar texten ”Designed by OPPO” och precis under kameramodulen, som sticker ut lite. Först trodde jag att det hĂ€r kunde vara en ode till de spegelfĂ€rdiga rektangulĂ€ra bitarna pĂ„ telefonerna frĂ„n 90-talet, som lĂ„ter anvĂ€ndarna ta selfies med hjĂ€lp av den bakre kameran genom att se deras reflektion i den. Samma sak pĂ„ Reno Ă€r för liten för att tjĂ€na det syftet, men sedan gick insikten nĂ€r jag lade ner telefonen pĂ„ en yta. OPPO har strategiskt placerat den utskjutande biten norr om mitten. PĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet nĂ€r telefonen lĂ€ggs ner flyttas viktfördelningen till botten och lyfter den övre delen med kameramodulen tillsammans med den frĂ„n ytan. En lysande detalj som förhindrar att den platta kameramodulen repas.

Oppo Reno 10x Zoom Edition Gallery

NÀr du gÄr vidare till sidorna hittar du volymknapparna och strömbrytaren i vÀnster respektive höger kant. Strömbrytaren har en tydlig grön höjdpunkt för att ge den en unik karaktÀr. Hela lÀngden pÄ överkanten tas upp av hajfinnen selfie-kameramodul (jag kommer att prata mer om det i kamerasektionen), medan lÀngst ner hittar du högtalargallret, en USB Type-C-port som samt SIM-kortplatsen. Hajfinnen-modulen rymmer hörsnÀcka och selfie-kamera pÄ framsidan och LED-blixt för den bakre kameran pÄ baksidan. Det finns dock inget 3,55 mm headsetuttag.

SIM-facket pÄ smarttelefonen förtjÀnar ett sÀrskilt omnÀmnande hÀr, för medan det Àr ett hybrid-SIM-fack Àr det storleken pÄ ett nano-SIM. OPPO har lyckats med detta genom att placera SIM-kortplatserna pÄ baksidan och framsidan av brickan. Medan SIM 1-kortplats bara tar ett nano-SIM, Àr SIM 2-kortplatsen utformad för att ta antingen ett microSD-kort eller ett nano-SIM Ät gÄngen. PÄ tal om fingeravtrycksskannern pÄ skÀrmen anvÀnder Reno 10x Zoom Edition den senaste generationens modul, som sÀgs vara 28,5 procent snabbare Àn tidigare generationer, och jag kan garantera detta.

Displayen pĂ„ OPPO Reno 10x Zoom Edition Ă€r en 6,6-tums AMOLED-skĂ€rm med en upplösning pĂ„ 1 080 x 2 340 pixlar och ett lager av Cornings Gorilla Glass 6 pĂ„ toppen. Även om det finns en mycket smal slits pĂ„ toppen av hörsnĂ€ckan, Ă€r skĂ€rmen praktiskt taget ramlös. Det finns en liten haka lĂ€ngst ner men den Ă€r Ă€nnu mindre Ă€n OnePlus 7 Pro (recension) (som du kan se pĂ„ bilden ovan), som har en liknande fascia. PanoramaskĂ€rmen pĂ„ OPPO Reno 10x Zoom Edition erbjuder ett imponerande förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp pĂ„ 93,1 procent, vilket definitivt kan översĂ€ttas till en uppslukande tittarupplevelse nĂ€r du streamer videor, Ă€ven om det kan leda till att spöken rör vid spel. Bortsett frĂ„n detta erbjöd skĂ€rmen pĂ„ smarttelefonen kraftfulla fĂ€rger, skarp text och riklig ljusstyrka för att vara lĂ€sbar i direkt solljus. Jag hittade inga problem med betraktningsvinklarna förutom en mycket subtil fĂ€rgförskjutning.

oppo-reno-10x-zoom-edition-91mobiles-fi 18

Som en flaggskeppssmartphone frĂ„n varumĂ€rket, kommer OPPO Reno 10x Zoom Edition att gunga den tunga Qualcomm Snapdragon 855 SoC i sin kĂ€rna. Chipsetet behöver ingen introduktion eftersom det redan har gjort ett utseende pĂ„ flera flaggskepp i Ă„r och har krossat benchmarking-posterna. Det behöver inte sĂ€gas att OPPOs senaste kan hantera allt som kastas Ă„t det och min erfarenhet var inte annorlunda. Jag kommer att reservera den detaljerade introspektionen av förestĂ€llningen för hela recensionen, vilket Ă€r ett pĂ„gĂ„ende arbete nĂ€r jag skriver detta stycke. Smarttelefonen erbjuds i tvĂ„ varianter – 6 GB + 128 GB och 8 GB + 256 GB. Jag har den senare och den erbjöd cirka 215 GB lagringsutrymme direkt ur lĂ„dan.

SkÀrmdump_2019-05-28-15-47-19-48SkÀrmdump_2019-05-28-15-47-13-80

PÄ programvarans front kör smarttelefonen ColorOS 6 baserat pÄ Android Pie ur lÄdan. Detta Àr ett lÄdfritt grÀnssnitt som har flera tredje part samt OPPO bloatware och tack och lov kan den tidigare tas bort för att frigöra resurser. Det finns ocksÄ nÄgra anvÀndbara funktioner som Game Space, geststöd, Clone-appar, Smart Assistant och mer. Medan jag fortfarande skrev det hÀr stycket drev OPPO ut en ny programuppdatering som lovade att fÄ kameraförbÀttringar enligt förÀndringsloggen, vilket Àr ett plus.

oppo-reno-10x-zoom-edition-91mobiles-fi 08

LĂ„t oss komma till telefonens höjdpunkt – trippelkameramodulen pĂ„ bakpanelen. Modulen bestĂ„r av en 48MP primĂ€r sensor med f / 1.7 blĂ€ndare, en 8MP f / 2.2 sekundĂ€r vidvinkel shooter och en tele 13MP f / 3.0 tredje snapper. Hajfinnen-modulen pĂ„ toppen rymmer en 16MP f / 2.0-skjutspel. Kameraappens grĂ€nssnitt Ă€r ganska standard med lĂ€gen som natt, panorama, expert, timelapse, slow motion, Dazzle-fĂ€rglĂ€ge, HDR, AI-scenigenkĂ€nning och mer. De ursprungliga bilderna som togs i alla lĂ€gen var ganska imponerande, sĂ€rskilt de med blĂ€ndande fĂ€rglĂ€ge pĂ„ och portrĂ€ttbilder. Jag lĂ€mnar den detaljerade kameraanalysen för granskningen.

OPPO Reno 10x Zoom Edition har definitivt vad som krÀvs för att ta vÀrmen frÄn den regerande mÀstaren i detta prissegment, OnePlus 7 Pro. Smarttelefonen har allt som konkurrenten erbjuder men i en mycket mer premiumkropp, för att inte glömma den futuristiska snygga hajfen-selfie-kameramodulen. Den kommande ASUS ZenFone 6 (första intryck) kan ocksÄ utgöra ett hot pÄ grund av dess avancerade flip-kameramodul, vilket gör den till en stark selfie-kameratelefon. Men det kokar ner till personliga preferenser och min röst gÄr till OPPO Reno 10x Zoom Edition.