OPPO Reno 10X Zoom Edition-nedbrytning visar sofistikerad intern installation

OPPO Reno 10X Zoom Edition-nedbrytning visar sofistikerad intern installation

“Nedrivningen har gett oss en nĂ€rmare titt pĂ„ hur hybridzoomkameran och vridmekanismen Ă€r utformad inuti telefonen”

OPPO Reno 10X Zoom Edition har varit en anmÀrkningsvÀrd smartphone av flera anledningar. För det första Àr det en av de första enheterna under det nya undermÀrket Reno, som Àr tÀnkt att fungera som OPPO: s flaggskepp. Dessutom presenterar den en viktig punkt i smartphone-innovation, packning i en bakre kamera som kan leverera 10x zoom genom digitala och optiska metoder. Det finns ocksÄ en unik, hajfenformad pop-up-mekanism som döljer sensoruppsÀttningen, kamerorna och blixtmodulerna lika. Nu har den hÀr unika smartphonens interna delar anatomiserats i Kina, vilket ger oss en titt pÄ dess mekanism genom nedbrytning.

Reno 10x Zoom nedrivning 2

Enligt nedbrytningen Àr bakpanelen limmad ihop med NFC-chipet, vilket underlÀttar anslutningen. PÄ bÄde vÀnster och höger kant kommer Reno 10X Zoom Edition med spÄr dÀr vÀrmeavledningsgel löper igenom. Smarttelefonen har ocksÄ en mindre och mer improviserad moderkortlayout, som Àr pÄ plats för att rymma de unika kameramekanismerna i smarttelefonen, som faktiskt tar upp mycket utrymme inuti.

Reno 10x Zoom nedrivning 3

Den nÀst tydligaste faktorn efter den minskade moderkortstorleken Àr metallvÀrmeisoleringsskÀrmarna pÄ vardera sidan, tillsammans med kopparspole för avledning. Utöver batteriet hjÀlper silikongel processorns vÀrmeavledning. Nedbrytningen avslöjar vidare att det finns ett extra skydd för kort-till-kort-kontaktdonet, vilket inte Àr för svÄrt att ta isÀr men fortfarande placeras och sÀtts ihop bra, vilket ger det lager av en flaggskeppssmartphone.

Reno 10x Zoom nedbrytning 4

Sedan kommer pop-out-mekanismen – detta innefattar en asymmetrisk roterande struktur med en cirkulĂ€r rörelsemekanism, med svĂ€ngen placerad mot höger om strukturen. Stegmotorn för pop-out-mekanismen Ă€r ocksĂ„ placerad Ă„t höger och tar en hel del utrymme. Strukturen i sig kommer med den frĂ€mre kameramodulen, mjukt ljusstycke, hörsnĂ€cka, mikrofon för brusreducering och den bakĂ„tvĂ€nda blixtmodulen ocksĂ„. För att minska motorbuller och jitter har OPPO utrustat den med en sju-stegs vĂ€xelmetod och hĂ„llit sin totala storlek liten för att bibehĂ„lla jĂ€mnheten. För att göra det stabilt Ă€r de övergripande motorstyrningarna gjorda av metall.

Reno 10x Zoom nedbrytning 5

NÀr det gÀller den bakre kameran Àr teleobjektivet vinklat i L-form med resten av strukturen. Rapporten avslöjar att periskop-teleobjektiv Àr skyddat med ett separat metallhölje, och linsen och prisma Àr betydligt större Àn en vanlig teleobjektiv. Denna modul innehÄller Àven linser med lÄg volym och elektromagnetisk kontroll runt teleobjektivet för att möjliggöra nÄgon form av bildstabilisering. Den allmÀnna dom med sofistikering av byggnaden Àr att Reno 10X Zoom Edition matchar den för en flaggskeppsenhet, vilket Àr vad det ÀndÄ förvÀntades vara.