OPPO tecknar patentlicensavtal med Ericsson för att öka 5G-insatserna

OPPO-smartphone med Snapdragon 665 SoC-ytor pÄ Bluetooth SIG

”Avtalet gör det möjligt för OPPO och Ericsson att anvĂ€nda varandras patent”

Den bĂ€sta nya innovationen som kommer 2019 kommer troligen att vara 5G-nĂ€tverket. Även om tekniken fortfarande testas kommer nya smartphones med 5G-funktioner att finnas tillgĂ€ngliga senare i Ă„r. Samsung tillkĂ€nnagav nyligen Galaxy S10 5G, som bör sĂ€ljas under andra eller tredje kvartalet 2019. Men andra företag Ă€r ocksĂ„ angelĂ€gna om att lansera 5G-enheter och har redan börjat testa. Nu har OPPO tecknat ett patentlicensavtal med Ericsson, vilket hjĂ€lper det att testa 5G-enheter.

OPPO-logotyp

Avtalet ger bÄda företagen tillgÄng till varandras patent och fÄr de tvÄ komma med nya affÀrsprojekt. OPPO kommer att demonstrera sin 5G-smartphone vid Mobile World Congress nÀsta vecka. Den kinesiska tillverkaren Àr för nÀrvarande det femte största smarttelefonmÀrket i vÀrlden och har gott om rÀckvidd i Kina och Indien. Detta samarbete kommer att hjÀlpa bÄda företagen att gÄ framÄt i Äldern 5G.

Adler Feng, chef för OPPO: s avdelning för immateriella rĂ€ttigheter, sade: ”OPPO har alltid placerat immateriella rĂ€ttigheter som vĂ„r högsta prioritet. Vi ser fram emot att samarbeta med Ericsson för att driva banbrytande innovation inom produkter och tjĂ€nster. ”

BÄde OPPO och Ericsson har gjort betydande investeringar för att utnyttja 5G-tekniken. Faktum Àr att den förra redan har visat upp en 5G-version av sin Find X-smartphone och kommer snart att lansera en fullt fungerande 5G-enhet i Kina. Förra Äret gjorde OPPO ett grupp 5G-videosamtal som varade i 17 minuter.

5g_imc

Ericssons chef för immateriella rĂ€ttigheter, Gustav Brismark, sa, ”Den hĂ€r viktiga affĂ€ren bekrĂ€ftar vĂ€rdet pĂ„ vĂ„r patentportfölj och validerar ytterligare licenslicensprogrammet Ericsson FRAND. Ericsson har hittills tecknat mer Ă€n 100 patentlicensavtal och vi Ă€r mycket glada över att kunna underteckna ett ömsesidigt fördelaktigt avtal med OPPO. ”

Även om mĂ„nga tillverkare sĂ€gs arbeta med 5G-enheter, har ingen av dem Ă€nnu slĂ€ppt en telefon som finns tillgĂ€nglig kommersiellt. Företag som Samsung, OnePlus, Xiaomi, Huawei, Vivo och andra arbetar alla mot ett lanseringsdatum för H2 2019. Vi mĂ„ste vĂ€nta och se för att se vem som slĂ€pper den första 5G-smarttelefonen som kommer att finnas att köpa.