OPPO tippade för att starta smarttelefon med in-display-kamera senare i Är

OPPO tippade för att starta smarttelefon med in-display-kamera senare i Är

“OPPO: s under-display-kameratelefon kan anvĂ€nda en OLED-panel och erbjuda design utan ram”

Smartphone-design, frÄn candybar-formfaktorn, har utvecklats avsevÀrt under de senaste Ären. OPPO Find X var en sÄdan unik telefon frÄn 2018, med en helt ramlös design tack vare den motoriserade glidmekanismen. Nu sÀgs den kinesiska jÀtten planera att lansera en smartphone med en under-display-kamera senare i Är, enligt noterad tipster Ben Geskin. TyvÀrr avslöjas inga andra detaljer just nu.

I Ă„r kommer OPPO att visa en smartphone med undervisningskamera đŸ”„ pic.twitter.com/JkKoliJiZS

– Ben Geskin (@BenGeskin) 11 maj 2019

Eftersom smarttelefonen under utveckling pÄstÄs levereras med en in-display-sensor kan den erbjuda en verkligt ramlös design utan absolut hack eller popup-skjutreglage. Det bör dock noteras att detta inte Àr en hÄlhÄlsdesign med en utskÀrning; istÀllet, som fingeravtryckssensorerna pÄ skÀrmen, kommer det att finnas en kameramodul inklusive linsen och sensorerna under bildskÀrmspanelen. Samsung, LG och nÄgra andra leverantörer testar redan under-display-kamerorna under en lÀngre tid. Om OPPO verkligen lyckas ta fram det skulle det öppna dörrar för nya möjligheter inom smartphone-design. För nÀrvarande ÄterstÄr att se hur exakt en sÄdan skÀrm skulle fungera med tanke pÄ att det skulle vara första generationens design.

Dessutom avslöjade Geskin ingen tidslinje för lanseringen Ă€nnu, sĂ„ den senare halvan av Ă„ret Ă€r sannolikt. Eftersom OPPO förnyade sig med Find X-designen med en skjutkamera Ă€r det möjligt att varumĂ€rket kan följa samma mönster och anvĂ€nda “under-display camera” -tekniken i nĂ€sta Find-serien. Den kan anvĂ€nda en OLED-skĂ€rm eftersom LCD-paneler inte kan stĂ€nga av pixlar. Hur som helst, det Ă€r allt spekulation vid denna tidpunkt och saker kan förĂ€ndras nĂ€r som helst.