OPPO-vice ordförande Brian SY ifrÄgasÀtter DxOMarks existens

OPPO-vice ordförande Brian SY ifrÄgasÀtter DxOMarks existens

“OPPO Ă€r intressant, ett av de enda företagen som har undvikit DxOMarks smarttelefonkamera benchmarking-plattform, och fortsĂ€tter att göra det.”

Smarttelefonkameran Àr ett allmÀnt förekommande elektroniskt verktyg som anvÀnds idag av bokstavligen varje enskild person. Faktum Àr att smartphonefotografering starkt har framstÄtt som en mer dominerande och mer praktiskt utövad fotograferingsform över hela vÀrlden, som Àr lÀtt att nÄ, prisvÀrd och tillgÀngligt för en bra kamera. Detta har naturligtvis lett till miljontals frÄgor om vilken smartphone som har den bÀsta kameran som pengar kan köpa, vilket ytterligare krÀvde nÀrvaron av en universell benchmarking-enhet som bedömer alla smarttelefonkameror pÄ jÀmn mark. GÄ in, DxOMark.

Naturligtvis, med sĂ„ stor relevans av arbete, skulle du förestĂ€lla dig att i stort sett alla skulle tycka att DxOMark var ganska viktigt under senare tid. Bara, inte riktigt. IgĂ„r tog OPPOs vice vd, SY Brian, till Weibo för att stĂ€lla en frĂ„ga angĂ„ende DxOMarks relevans och undrar varför sĂ„ mĂ„nga varumĂ€rken och individer gör en utvĂ€rdering av kamerans benchmarking-organ. Grovt översatt, sĂ€ger hans inlĂ€gg, ”Jag tror att jag förstĂ„r att en betygsorganisation kan behöva finnas för smarttelefonkameror, men hur Ă€r det med den subjektiva aspekten av att fotografera? Kan det kvantifieras och redovisas med en teknisk poĂ€ngstandard? Ska portrĂ€tt av olika mĂ€nniskor förskönas till en specifik stil? Behöver du verkligen DxOMark? Behöver alla kameror justeras enligt en specifik standard?“

DxOMark mÄlsida - presenterad

Medan mÄnga hÄller med om att han kan ha en poÀng, finns det ett betydande motargument mot vad Brian skrev om nÀrvaron av en samordnande kropp nÀr det gÀller nÄgon konstform. Medan fotografering verkligen Àr en fin konst i slutet av dagen, Àr det DxOMark gör att kvantifiera och analysera hÄrdvaran eller verktygen som underlÀttar utövandet av denna konst. Som en organisation som kvantifierar kameror av alla former och storlekar anvÀnder DxOMark en specifik testprocess som exponerar kameror för ett ungefÀr enhetligt testfÀlt.

Denna tekniska process, i ett enhetligt fÀlt, tar fram pariteter nÀr det gÀller optiska egenskaper sÄsom dynamiskt omfÄng, fÀrg, fÀrgomrÄde, naturlig mÀttnad, kÀnslighet, sensoregenskaper sÄsom bandning, linsavvikelser och andra aspekter av fotografering, Allt av vilka faller inom fysikens lagar och dÀrför inte Àr subjektiva. Denna faktor höjer relevansen av en kropp som DxOMark. Enkelt uttryckt, vad ett DxOMark-betyg sÀger Àr att om en person tar upp tvÄ smartphones som Huawei P20 Pro och Apple iPhone XR och fortsÀtter att skjuta samma scenario, under samma förhÄllanden med bÄda smartphones, kommer P20 Pro att ta ett bÀttre foto Àn iPhone (eftersom P20 Pro Àr högre). Detta hÄller de subjektiva faktorerna för fotografisk talang och förmÄga och miljöförhÄllandena lika för bÄda enheterna.

Naturligtvis rÄder det ingen tvekan om att en i stort sett oerfaren lekman som anvÀnder en iPhone XS Max tar ett shamboliskt fotografi jÀmfört med vad en professionell expert kan uppnÄ med en Samsung Galaxy S7, en enhet som Àr flera generationer gammal. Det Àr samma anledning till att mÀnniskor anvÀnder riktmÀrken, och DxOMarks relevans ligger i det faktum att betyg inte pÄ nÄgot sÀtt kommenterar de subjektiva aspekterna av fotografering.