OPPO visar hur den planerar att döda hacket med vÀrldens första under-screen-kamerateknik

OPPO visar hur den planerar att döda hacket med vÀrldens första under-screen-kamerateknik

“Den första OPPO-smarttelefonen med kamera under skĂ€rmen kommer inte fram till 2020”

PÄ MWC-mÀssan i Shanghai har OPPO officiellt infört kameratekniken pÄ skÀrmen för att rymma en skÀrmlös skÀrm, som förvÀntat. Det kinesiska varumÀrket sÀger att det anvÀnder en anpassad kameramodul med ett förbÀttrat genomskinligt panelmaterial kombinerat med avancerade bearbetningsalgoritmer som inte lÀngre behöver ett hack eller en motoriserad kamera för att uppnÄ vÀrldens första kamerasensor pÄ skÀrmen. OPPO nÀmnde dock inte nÀr en smartphone med en in-display-modul skulle slÀppas, men rapporter tyder pÄ att den inte kommer att sÀljas förrÀn 2020.

Idag hade vi premiÀr pÄ vÄr teknik under skÀrmen pÄ Shanghai # MWC19.

Den anvÀnder en anpassad kameramodul, ett förbÀttrat genomskinligt panelmaterial kombinerat med avancerade behandlingsalgoritmer för att ta livfulla bilder utan ett skÄr eller motoriserad kamera. #MoreThanTheSeen pic.twitter.com/sgSxQKGhRh

– OPPO (@oppo) 26 juni 2019

Dessutom Àr det faktiska ljuset som mottas av displaymodulen relativt mindre Àn hÀlften, vilket resulterar i att bilderna tappar fÀrg och kvalitet. Som pÄpekats av företagets VP Shen Yiren Brian kommer bildskÀrmens bilder inte att vara pÄ samma nivÄer som en vanlig modul; det betyder att OPPO fortfarande Àr i testfasen för att ytterligare förbÀttra bildkvaliteten. Företaget anvÀnder förbÀttrad vitbalans, HDR och AI för optimering av flera algoritmer. Det kan ocksÄ innehÄlla andra kamerafunktioner, inklusive filter, smart skönhetslÀge och mer.

OPPO Under Screen Camera Tech 1

Kameramodulen Àr placerad i mitten och har en cirkulÀr ring runt snappen, vilket markerar den exakta kamerapositionen. Detta erbjuder helt en skÀrmlös skÀrm som gör bort skÄror och motoriserade lyftkameror. Vi borde veta mer detaljer framöver.