Över 200 appar som pĂ„verkas av SimBad-adware har tagits bort frĂ„n Google Play-butiken

Över 200 appar som pĂ„verkas av SimBad-adware har tagits bort frĂ„n Google Play-butiken

“SimBad-skadlig programvara sĂ€gs ha varit nĂ€rvarande i över 200 appar i Google Play-butiken och pĂ„verkar nĂ€stan 150 miljoner anvĂ€ndare vĂ€rlden över”

Enligt cybersÀkerhetsföretaget Kontrollpunkt forskning har en ny adware hittats i nÀra 206 applikationer pÄ Play Store, som pÄverkar nÀra 150 miljoner anvÀndare. Skadlig kod heter SimBad och en stor del av de infekterade apparna var racing- eller skjutspel pÄ Play Store.

Adware förklarar sig som en reklam-SDK som heter ‘RXDrioder’ och de drabbade spelutvecklarna lurades att anvĂ€nda detta för att styra hur annonserna visades. Check Point-forskningen visade att tillverkarna av ‘RXDrioder’ sa att de anvĂ€nde RXDrioder-satsen för att dölja adware i apparna och undvika misstankar. Detta kommer sedan att anvĂ€ndas för att visa annonser för egen vinst. SĂ€kerhetsforskningsföretaget hĂ€vdar att SimBad registrerar sig sjĂ€lv till ‘BOOT_COMPLETE’ och ‘USER_PRESENT’ nĂ€r de laddar ner nĂ„gon av de drabbade apparna och detta gör att skadlig programvara kan utföra Ă„tgĂ€rder Ă€ven nĂ€r anvĂ€ndaren anvĂ€nder enheten.

Simbad RXDrioder

Förutom att visa annonser kan SimBad ocksÄ utföra ÄtgÀrder som att ta bort ikonen frÄn startprogrammet, vilket gör avinstallationen svÄrare för anvÀndare och visa bakgrundsannonser. Det omdirigerar ocksÄ anvÀndare till specifika webbadresser i webblÀsaren för att visa fler annonser eller till och med för att öppna specifika betal-per-installation-appar pÄ PlayStore eller 9Apps för att fÄ mer vinster. Tillverkarna av SimBad sÀgs ocksÄ ha förmÄgan att kontrollera andra appar med RXDroider SDK, vilket gör det till ett större hot för bÄde anvÀndare och utvecklare. Google, som har meddelats om detta skadliga program, har dock tagit bort de infekterade applikationerna frÄn Play Store.

[Previous Story]MSI tillkÀnnager medföljande presenter med bÀrbara datorer i försÀljningen av Holi Splash

[Next Story]Microsoft börjar experimentera med Skype-gruppsamtal för upp till 50 deltagare