Över hĂ€lften av alla företagare lĂ€gger jobb i ekonomier vĂ€rlden över

Över hĂ€lften av alla företagare lĂ€gger jobb i ekonomier vĂ€rlden över

Jobb Àr ett hett Àmne just nu: Politiker klagar pÄ hur fÄ det finns, hur mÄnga det kommer att bli och vilka omrÄden i vilka lÀnder som behöver dem mest. Men nÀr det gÀller omfattande svar Àr alla ganska tysta.

Medan vi fortfarande inte vet om de jobb som skapas genom automatisering kommer att ta full hÀnsyn till de jobb som tas bort genom automatisering eller hur ökningen av avlÀgsna frilansare kommer att pÄverka den globala ekonomin, kan vi Ätminstone förutsÀga en sak: Entreprenörer kommer att fortsÀtta att lÀgga jobb till ekonomier vÀrlden över i mÄnga Är framöver.

Rapporten

Enligt 2016 Global Entrepreneurship Monitor (GEM) undersökning – den största enskilda studien av företagare i vĂ€rlden – förvĂ€ntas femtiofem procent av alla företagare över hela vĂ€rlden skapa minst ett jobb inom de nĂ€rmaste fem Ă„ren.

Undersökningen har avslöjat nya datapunkter Ärligen i 18 Är, och sÄ kan den ge gott om kontexten kring vÀrldens företagare. FrÄn ett nyligen GEM-blogginlÀgg:

”Under det senaste Ă„ret förblev entreprenörsaktiviteten stabil eller ökade i ungefĂ€r tvĂ„ tredjedelar av alla undersökta ekonomier bĂ„de 2015 och 2016.

[
] Regionalt Ă€r den genomsnittliga totala andelen tidigt stadium entreprenörsaktivitet (TEA) högst i Latinamerika och Karibien och i Afrika. I bĂ„da regionerna Ă€r ungefĂ€r en femtedel av de vuxna engagerade i tidigt företagande. Europa rapporterar de lĂ€gsta regionala TEA-priserna, med tre av de fyra lĂ€gsta priserna i denna region. Italien, Tyskland och Bulgarien faller alla under 5 procent. ”

Men antalet jobb som företagare tenderar att skapa Àr inte det enda intressanta faktum som framgÄr av rapporten. HÀr Àr nÄgra fler:

Det finns ett starkt samband mellan entreprenörskap och dess positiva bild

Om ett lands media gillar entreprenörer kommer det landet troligen att se fler av dem. Vilket Àr vettigt, verkligen.

”Sextio procent av entreprenörerna i alla regioner tror att företagare fĂ„r positiv medieuppmĂ€rksamhet. Bland de högsta rapporterade nivĂ„erna finns i Kina, Thailand och Indonesien, dĂ€r mer Ă€n tre fjĂ€rdedelar av vuxna ser positiv medieuppmĂ€rksamhet för företagare, Grekland, Indien och Mexiko rapporterar ungefĂ€r hĂ€lften av denna nivĂ„. ”

Chile har mÄnga företagare

Ett land slÄr ut de andra:

”Flera ekonomier visar en uppmuntrande trend med höga TEA-priser i kombination med robusta innovationsnivĂ„er. Chile Ă€r ledande i detta avseende, dĂ€r 24 procent av den vuxna befolkningen startar eller driver ett nytt företag och av dessa uppgav 57 procent att de introducerar innovativa produkter eller tjĂ€nster. ”

Innovation följer ekonomisk utveckling

”InnovationsnivĂ„er i en ekonomi tenderar ocksĂ„ att spĂ„ra nivĂ„n pĂ„ den ekonomiska utvecklingen. Regionalt Ă€r innovationsintensiteten högst i Nordamerika med 39 procent och lĂ€gst i Afrika med 20 procent. ”

I slutĂ€ndan Ă€r antalet jobb i en ekonomi fortfarande beroende av hur stark den ekonomin redan Ă€r … vilket innebĂ€r att, lika stora som företagare för att lĂ€gga till jobb, kan de inte ensam övervinna nĂ„gra framtida försvagade ekonomier.