OxygenOS bekrÀftade att han fick ultrabred video, Always-On Display, anpassat Zen-lÀge och mer

OxygenOS bekrÀftade att han fick ultrabred video, Always-On Display, anpassat Zen-lÀge och mer

“Efter att ha tagit feedback frĂ„n sina anvĂ€ndare har OnePlus meddelat kommande funktioner i OxygenOS”

OxygenOS Àr en av de bÀsta Android-baserade skinnen i vÀrlden. OnePlus fortsÀtter att stÀndigt förbÀttra operativsystemet genom att lÀgga till fler och fler funktioner genom att ta feedback frÄn sina anvÀndare. Företaget bad nyligen om feedback till sitt samhÀlle pÄ sina forum för nya funktioner, och nu har det avslöjat vad mer OnePlus-anvÀndare kan förvÀnta sig av OxygenOS inom en snar framtid. NÄgra av dessa funktioner inkluderar anpassning av horisontelljus och ultrabred videoinspelning för OnePlus, medan andra Àr OS-omfattande tweaks som tillÀgg av stegrÀknare, laddningseffekt och mer.

Totalt kommer nio funktioner / fixar till OxygenOS och företaget undersöker att föra fyra andra funktioner. SÄ om du ivrigt vÀntar pÄ nya funktioner, sÄ Àr hÀr allt du behöver veta om dem.

oxygenos_2

Ultrabred videoinspelning

NÀr vi pratar om de funktioner som kommer till OxygenOS först, kommer OnePlus 7 Pro att fÄ det efterlÀngtade ultrabreda videoinspelningslÀget. Funktionen har godkÀnts och Àr för nÀrvarande under utveckling, och du kan förvÀnta dig att den kommer fram i de kommande uppdateringarna. Den hÀr funktionen lÄter dig i princip anvÀnda den ultrabreda linsen pÄ telefonen för att ta bilder med en bredare ram och fÄnga mer utrymme.

Anpassning av horisontelljus och alltid-pÄ-skÀrm

I synnerhet undersöker OnePlus alternativen för att stödja anpassning av horisontelljus pÄ OnePlus 7 Pro, som Àr den första OnePlus-telefonen som har en böjd skÀrm. Denna funktion tÀnder i princip kanterna pÄ smarttelefonen nÀr du fÄr ett meddelande frÄn appar. För andra telefoner ser varumÀrket mot att fÄ en fullfjÀdrad alltid pÄ-funktion. Det visar i princip datum, tid, batteri, aviseringar frÄn apparna och mer genom att tÀnda en liten del av skÀrmen som alltid Àr pÄ.

Visas alltid

Denna funktion krÀver en AMOLED-skÀrm, som finns pÄ alla OnePlus-telefoner utom OnePlus One och 2. TyvÀrr har varumÀrket Ànnu inte avslöjat namnet pÄ de telefoner som kommer att fÄ det, förutom OnePlus 7 Pro. Det Àr vÀrt att nÀmna att den hÀr alltid pÄ skÀrmen förbrukar lite ström och OnePlus undersöker att implementera den pÄ ett batterivÀnligt sÀtt.

Zen-anpassningar

Zen-lÀge

Med OnePlus 7-serien introducerade företaget en ny funktion som heter Zen Mode. Den hÀr funktionen lÄser dig i princip frÄn att anvÀnda telefonen i 20 minuter sÄ att du inte fÄr nÄgra aviseringar, fÄr Ätkomst till dina appar och skickar meddelanden. VarumÀrket har meddelat att det kommer att tillÄta anvÀndare att anpassa varaktigheten för Zen-lÀget inom en snar framtid. OnePlus 5, 5T, 6 och 6T kommer att fÄ Zen-lÀget under de kommande veckorna, men de Àldre telefonerna kommer inte att fÄ det.

Digital vÀlbefinnande

Digital vÀlbefinnande

Slutligen har OnePlus avslöjat att Digital Wellbeing-funktionen för nÀrvarande Àr tillgÀnglig i det öppna betaprogrammet för OnePlus 5, 5T, 6 och 6T. Detta alternativ introducerades med lanseringen av OnePlus 7 och 7 Pro, men det Àr inte tillgÀngligt i alla lÀnder just nu pÄ dessa enheter. Meddelat med Android Pie Àr Digital Wellbeing en uppsÀttning funktioner och kontroller som ger information om hur du anvÀnder din enhet. Den hÀr funktionen ger en uppdelning över vilka applikationer du anvÀnder mest, antalet meddelanden du fÄr, skÀrmlÄsning och mer. I huvudsak kan du anvÀnda kontroller för att begrÀnsa din smartphone-anvÀndning om du kÀnner att det Àr ett problem.

Andra nya funktioner / korrigeringar

oneplus-7-unboxing-91mobiles-fi 08

NÀr vi pratar om de andra nya funktionerna Àr OxygenOS redo att fÄ en stegrÀknare till OnePlus-hyllan. Snart kommer du att kunna se fler appar medan du öppnar den senaste appmenyn. Företaget kommer att ÄtgÀrda problemet med att bakgrundsappar pausar medan de anvÀnder Snabbsvar. VarumÀrket tittar pÄ att tillÄta mappar i applÄdan, stödja adaptiva ikoner med OnePlus-startprogrammet och lÀgga till en laddningseffekt till OxygenOS. Snart kommer det att finnas ett sÀtt att blockera meddelanden med ett specifikt nyckelord och blockera alla samtal i telefoninstÀllningar. Dessa tvÄ funktioner finns för nÀrvarande i det öppna betaprogrammet för OxygenOS.

SÄ vad tycker du om de kommande funktionerna i OxygenOS? BerÀtta för oss i kommentarfÀltet nedan. I synnerhet, om det finns nÄgot du vill ha i OxygenOS, kan du anvÀnda OnePlus Community-appen för att föreslÄ det.