PĂ„litlig lĂ€ckare sĂ€ger att Galaxy S10 kommer att ha en spĂ€nnande “punch hole” skĂ€rmdesign

Nya Galaxy S10-lÀcka avslöjar alla lagrings- och RAM-konfigurationer

Galaxy S10 Àr flera mÄnader borta om man ska tro nya rapporter, men vi har redan en ganska bra uppfattning om vad vi kan förvÀnta oss av Samsung nÀsta februari. Galaxy S10 kommer i tre versioner, komplett med nya mönster och helt nya funktioner, inklusive nya knep som inte finns pÄ nÄgra av de senaste flaggskeppen.

En kÀlla med bra resultat har ocksÄ precis lagt upp detaljer om det kommande Galaxy S-flaggskeppet, vilket till synes bekrÀftar vad vi redan tror att vi vet om Galaxy S10-modellerna.

VÀlkÀnd Samsung-insider Isuniversum har levererat detaljer om Galaxy S10 i nÄgra mÄnader, men Evan Blass har gÄtt med och delat vad han vet om den nya telefonen ocksÄ:

I en tweet sa lĂ€ckaren att Galaxy S10 skulle ha en selfie-kamerautskĂ€rning i “hĂ„l” -stil pĂ„ framsidan, vilket lĂ„ter mycket som Infinity-O-skĂ€rmen som Samsung introducerade förra veckan vid sin utvecklarkonferens. Det som Ă€r intressant med den hĂ€r designen Ă€r att det skulle göra det möjligt för Samsung att “döda” hacket och ersĂ€tta det med nĂ„got mycket mindre. Övre och nedre ramarna kan minskas ytterligare eller tas bort helt.

Vi sÄg redan i konceptbilder hur spÀnnande en sÄdan design kan vara.

Som sagt, designen kommer med ett par försiktigheter. Först och frÀmst gör telefonen inte Face ID-liknande ansiktsigenkÀnning, vilket behöver ett sofistikerat utbud av kameror och sensorer högst upp. Det Àr dÀrför iPhone X-telefonerna har ganska stora skÄror. För det andra, nÄgot som Blass ocksÄ observerade, kan hÄlet medföra nÄgra problem nÀr det gÀller den totala anvÀndarupplevelsen. Meddelandeskuggan Àr ett exempel dÀr utklipp kan överlappa med text, men det kan finnas andra fall dÀr Samsung mÄste ta itu med potentiella problem i appen.

Blass sÀger ocksÄ att telefonen kommer att ha en ultraljud fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen, nÄgot vi har hört mÄnga gÄnger de senaste mÄnaderna. Det Àr den typen av in-display-teknik som inte finns tillgÀnglig frÄn nÄgon av Samsungs konkurrenter just nu, som anvÀnder optiska sensorer inuti skÀrmen.

Telefonen har tre bakÄtvÀnda kameror, tillade Blass, inklusive standard-, vidvinkel- och teleobjektiv. Samsung kommer knappast att bli det första företaget som tillverkar telefoner med tre kameror, men detta kommer att vara första gÄngen en Galaxy S-telefon fÄr en.

Slutligen sa Blass att Galaxy S10 skulle köra Android Pie ur lÄdan med ett anvÀndargrÀnssnitt pÄ toppen. Det Àr den typen av detaljer vi inte behöver lÀckare för. Samsungs nÀsta flaggskepp kommer sÀkert att köra Googles senaste operativsystem, och anvÀndargrÀnssnittet som Samsung just presenterade pÄ SDC18 passar naturligt för företagets nÀsta telefon.

NÀr det gÀller den andra lÀckaren som fortsÀtter att förstöra Samsungs hemligheter verkar han vara mycket överens med Blass.