Panasonic Lumix S – Full-frame spegelfria kameror

Avatar for Hamza Tauqeer

P√• Photokina tillk√§nnagav Panasonic spegelfria kameror L0Mount. Lumix S1 √§r 47 megapixlar och S1R √§r 24 megapixlar. B√•da kamerorna har bildstabilisering och erbjuder en stor EVF med h√∂g uppl√∂sning. Fullst√§ndiga specifikationer √§r fortfarande inte bekr√§ftade men det mest intressanta √§r valet av linsen “The Leica L-mount”. Panasonic bekr√§ftade att L-f√§stet √§r samarbetet mellan Panasonic, Leica och Sigma.

Panasonic S1R och S1 har samma lins som används av Leica SL. Det betyder att inte bara kamerorna kommer att fungera med Panasonics egna S-seriens fullformatslinser utan också Leicas befintliga L-monterade glas.

Företaget tillkännagav en 50mm f / 1.4 prime, 24-105mm och 70-200mm zoom. Panasonic planerar att lansera mer än tio linser till 2020. Användare kan också använda Leicas L-mount kollektionstillägg och Sigma kommer också att göra linser för detta. De tre företagen bildade L-Mount Alliance.

Specifikationerna hittills är som under:

4K60P-video Kontrast AF, DFD-teknik Deep learning AI autofokus Dual IS (in-body och in-lens) Stora högupplösta EVF Dual-kortplatser (XQD och SD) 3-axlig lutningsbar LCD-skärm (förmodligen en flippy out) 100% väderförsluten Låg temperaturbeständig

Båda modellerna kommer ut på marknaden i början av 2019 och igen bekräftas inget specifikt släppdatum av företaget.

Inga detaljer angående bländaren har nämnts i de två zoomen. Men inom ett år från lanseringen bör vi förvänta oss att totalt se 10 linser från Panasonic, tillsammans med 8 redan befintliga linser från Leica, och vad Sigma kommer att släppa.

Sigma kommer sannolikt att meddela sina nya mål i sitt eget pressmeddelande. Panasonic meddelade att de kommer att ha mer information om sina andra 7 mål vid nästa Photokina i maj 2019.

För användare av Micro Four Thirds kan du andas lättnad. Panasonic sa att de inte skulle överge Micro Four Thirds inom en snar framtid. De kommer att fortsätta arbeta med MFT, och de två systemen kommer att samexistera och växa samtidigt.

Sigmas roll i denna nya L-mount Alliance är fortfarande okänd just nu. Men vi är säkra på att de kommer att vara en högkvalitativ lins i Art-serien.

Priser och tillgänglighet:

Panasonic avslöjade inte priset på S1R- och S1-kameror men företaget säger att båda kamerorna kommer att släppas globalt i början av 2019.

Håll ögonen öppna för fler uppdateringar!