Patriot Boot Camp hjÀlper veteraner att övergÄ till tekniska entreprenörer

InkrĂ€nkt i den amerikanska militĂ€rens tĂ€nkesĂ€tt Ă€r de amerikanska försvarsmaktarnas krigsetos att inte lĂ€mna nĂ„gon bakom sig. Inspirerat av detta credo har ett tĂ€tt sammansatt veteranband och deras familjemedlemmar skapat ett unikt “boot camp” för att sĂ€kerstĂ€lla att veterinĂ€rer inte lĂ€mnas kvar i 2000-talets ekonomi.

En av dessa veterinÀrer, Josh Anderson, var hemma i Colorado vintern 2006 pÄ besök hos familjen för semestern nÀr en kompis frÄn Marine Corps ringde och levererade den sorgliga nyheten: en vÀn till dem hade skjutits ner i en helikopter över Bagdad och drunknat. .

NÀr Anderson hörde vad som hade hÀnt hoppades hans sinne tillbaka till ett ögonblick flera mÄnader tidigare. Anderson hade ursprungligen valt dessa bestÀllningar för sig sjÀlv, men i sista minuten handlat med sin vÀn för ett uppdrag i Quantico, Virginia.

“Det var en av de saker som fĂ„r dig att ifrĂ„gasĂ€tta varför du sitter dĂ€r du sitter”, sa Anderson.

Han hade gÄtt med i US Marines sommaren 2002 vid 20 Ärs Älder utan att berÀtta för sina förÀldrar. I flera Är kÀmpade Anderson med insikten att om inte för en hÀndelse kanske han hade dött i kraschen. Anderson kÀnde att han var skyldig vÀrlden nÄgot.

Flera Är senare, pÄ andra sidan landet, blev en kvinna som heter Charlotte Creech rasande nÀr hon fick veta om sin mans antagningsstatus vid ett nÀrliggande statligt universitet. En veteran frÄn USA: s flygvapen, han hade ansökt och blivit antagen till skolan. Kort dÀrefter kallades dock hans reservenhet till Irak; men nu nÀr han var tillbaka fem mÄnader senare och redo att anmÀla sig, sa universitetet att han mÄste starta ansökningsprocessen igen.

”Jag förlorade det,” sa Creech, som hade försökt hitta sĂ€tt att hjĂ€lpa sin man att fĂ„ fot i den civila vĂ€rlden efter att ha Ă„tervĂ€nt frĂ„n militĂ€ren. ”Varför kunde han inte börja skolan det Ă„ret? Jag kĂ€nde mig mycket respektlös att det inte fanns nĂ„got erkĂ€nnande för hans tjĂ€nst; han tappades bara och fick falla genom sprickorna. ”

Creechs man hade turen att sÄ smÄningom hitta arbete som brandman. Men efter att ha upplevt hur det Àr för en veteran att gÄ tillbaka in i den civila vÀrlden med lite stöd kanaliserade hon dessa kÀnslor i sitt eget yrkesliv. Desillusionerad av hennes företagsspelning som sköter skadesenheten för ett Fortune 500-försÀkringsbolag, hade hon ÄtervÀnt till skolan och följt en magisterexamen i företagsekonomi.

Med sin mans erfarenhet i Ätanke samarbetade Creech med en av sina klasskamrater, en tidigare medlem av kustbevakningen. Tillsammans skrev de en affÀrsplan för en start som Àr utformad för att hjÀlpa veteraner med deras college-sökning, som inkluderade en GI Bill-kalkylator som uppskattade vad utbildningskostnader tjÀnstemedlemmar kunde rÀkna med att regeringen tÀckte.

MilitÀra veteraner

År 2012 hade Creech arbetat med verksamheten under ett helt Ă„r och samlat in cirka 225 000 dollar i riskkapital före utsĂ€de. Det var dĂ„ hon hörde talas om en ny veteranfokuserad startaccelerator som heter Patriot Boot Camp, ett gratis program öppet för veteraner och deras makar. Lanserades i samband med Boulders TechstjĂ€rnorhade organisationen grundats pĂ„ nĂ„got infall.

Taylor McLemore, vars farfar hade tjÀnat i militÀren, deltog i Techstars vÄrkohort nÀr han mÀrkte att det förmodligen inte var mycket i vÀgen för grupper som hjÀlpte veteraner att övergÄ till teknikvÀrlden. McLemore twittrade pÄ Techstars grundare David Cohen och frÄgade varför tech-communityn inte gjorde mer för att engagera servicemedlemmar. Cohen instÀmde och sa att om McLemore kom pÄ nÄgot skulle Techstars stödja det.

Vad McLemore landade pĂ„ var ett tre dagar lĂ„ngt ”boot camp”, ett mini Techstars-program som fokuserade specifikt pĂ„ att ge mentorskap och utbildning till veteraner och militĂ€ra makar som Ă€r intresserade av entreprenörskap.

“Jag ropade av glĂ€dje nĂ€r jag hörde om detta,” sa Creech. “Jag ringde genast till min affĂ€rspartner och sa att vi mĂ„ste gĂ„.”

Paret deltog i invigningen Patriot Boot Camp vid Georgetown University. De hade en sÄ positiv upplevelse att de ÄtervÀnde 2013 för den andra iterationen som hölls vid George Washington University.

“Det faktum att mĂ€nniskor var villiga att frivilliga sin tid och var villiga att lyssna och ge rĂ„d och hjĂ€lpa till att skapa kontakter – det var bara otroligt”, sĂ€ger Creech. ”Jag hade ett en-mot-ett möte med David Cohen och med ett par investerare; det var förbindelser som var orörliga för mig i Connecticut som ingen. ”

TvÄ Är sedan har Patriot Boot Camp utexaminerat dussintals veteraner och familjemedlemmar som hade hittat hopp och framgÄng i entreprenörskap och arbetat med allt frÄn att hjÀlpa barn att ansluta sÀkert till internet till att förbÀttra anslutningen i avlÀgsna konfliktomrÄden.

unnamed-2-1

Under tiden hade uppgiften att tillhandahÄlla servicemedlemmar en smidig övergÄng frÄn militÀren utan tvekan blivit en av de stora utmaningarna för landet. Enligt Institutet för veteraner och militÀra familjer övergÄr ungefÀr 200 000 mÀnniskor frÄn militÀrtjÀnst varje Är, och nÀstan hÀlften citerar att socialisera sig till civila kulturer som en utmaning.

År 2014, i hopp om att spela en större roll för att lösa problemet, började Patriot Boot Camp en omvandling frĂ„n McLemores nyfikna idĂ© till en oberoende ideell organisation, vilket innebar att de tvĂ„ första heltidsanstĂ€llda anstĂ€lldes. DĂ„ hade Creech insett att hon var en starkare chef Ă€n en grundare. ÄndĂ„ ville hon fortsĂ€tta att hjĂ€lpa veterinĂ€rer, sĂ„ hon ansökte och förra Ă„ret anstĂ€lldes som Patriot Boot Camps första verkstĂ€llande direktör.

“De ville att jag skulle vara med eftersom jag hade gĂ„tt igenom programmet och var passionerad”, sĂ€ger Creech. “För mig var det ett perfekt tillfĂ€lle och en kombination av allt jag hade jobbat med.”

Sedan gruppen grundades för fyra Är sedan har Patriot Boot Camp utexaminerat 550 alumner frÄn flera tredagars lÀger över hela landet. I Är beslutade gruppen att inrÀtta ett formellt huvudkontor i Texas och Colorado. I varje stad har Patriot Boot Camp lÀnge fÄtt stöd av organisationer som teknikutbildningsgemenskapen Galvanize, som gav mentorskap nÀr boot camp fortfarande var i sin linda och erbjuder akademiker undervisning och medlemsrabatter.

”Först trodde vi att om vi gjorde [Patriot Boot Camp] en resevĂ€gshow skulle det vara lĂ€ttare för veteraner att delta, sĂ€ger Creech. “Men vi upptĂ€ckte att det verkligen inte var sant – om mĂ€nniskor behöver trĂ€ningen Ă€r de villiga att resa.”