Paytm Första prenumerationsbaserade lojalitetsprogram meddelat

Paytm motbevisar rapporter om bekvämlighetsavgifter för transaktioner

“Lojalitetsprogrammet f√∂r Paytm First kostar 750 Rs f√∂r ett √•r och erbjuder flera √•rliga prenumerationer, cashback-erbjudanden och prioriterade tj√§nster.”

Paytm, den onlinemarknadsplats och digitala finanslösningen, har meddelat införandet av sitt första premiumlojalitetsprogram för användare. Snart kallat Paytm First, tar premiumprenumerationsprogrammet med sig ett antal serviceabonnemang för sina kunder, inklusive Zomato Gold (via Paytms partnerskap med Zomato), och premium årliga medlemskap i Gaana, Sony Liv, Viu och Eros Now. Det erbjuder också specialrabatter till medlemmar för tjänster som Uber, tillsammans med cashback-erbjudanden.

Paytm First-programmet är mer ett belöningsbaserat lojalitetsprogram där betalande kunder erbjuds en massa medlemskap och erbjudanden mot den månatliga abonnemangsavgiften. Dessutom kommer kunderna att erbjudas en mer premiumupplevelse när de handlar och gör transaktioner på Paytm, inklusive cashback på upp till Rs 1500 med Rs 100 cashback på filmbiljetter varje månad, exklusiva rabatter på utvalda kategorier på Paytm Mall, obegränsad prioritetsfrakt gratis, och omedelbar nollfördröjning dygnet runt kundvård.

Paytm-logotyp - presenterad

Den övergripande karaktären hos Paytms kundlojalitetsprogram liknar Amazon Prime, där den globala e-handelsjätten tar ut en årlig abonnemangsavgift från sina frekventa användare. Mot denna avgift har kunderna Amazonas högt rankade videoströmningsplattform Prime Video, dess ljudströmningstjänst Prime Music och en mängd andra tjänster inklusive Prime Reading, exklusiva shoppar och rabatter och prioriterad frakt. Liksom Paytm har Amazon också sin egen digitala plånbok, Amazon Pay, som ger Prime-prenumeranter en mängd cashback och direkt rabatterade erbjudanden.

Paytm First-prenumerationsprogrammet är prissatt till Rs 750 i ett år och företaget kommer att returnera Rs 100 som en omedelbar återbetalning till användarens plånbok som ett öppningserbjudande. Lojalitetspaketet har tagit med sig en hel massa premiumprenumerationsavtal för streamingplattformar och hävdar att de inkluderar övergripande erbjudanden värda upp till 12 000 Rs för kunder. Paytm har vid lanseringen meddelat att man avser att sälja upp till tre miljoner abonnemang under det första året.

Med tanke på avmattningen inom fintech-sektorn väljer de flesta företag marknadsföringsstrategier som prenumerations- och lojalitetsprogram i ett försök att återuppliva intäkterna och behålla kunder. Det återstår att se om Paytms regelbundna användarbas prenumererar på Paytm First och hur lojalitetsprogrammet går mot sina konkurrenter.