Paytm förvÀrvar NightStay för att gÄ in i hotellbokningssektorn

Paytm förvÀrvar NightStay för att gÄ in i hotellbokningssektorn

“Paytm-anvĂ€ndare kommer nu att kunna boka hotellrum över hela Indien med exklusiva rabatter via företagets app”

Paytm anvÀnds av miljontals indianer för att ladda telefoner, betala rÀkningar, boka flygbiljetter, köpa varor och mer. Nu har appen fÄtt ytterligare en ny inkludering i sin lÄnga lista med funktioner. AnvÀndare kan nu ocksÄ göra hotellbokningar via Paytm-appen. Företaget har förvÀrvat hotellrumsbokningsplattform NightStay för att hjÀlpa det lÀgga till den hÀr nya funktionen i appen.

Med NightStay-förvÀrvet kommer Paytm att konkurrera med tjÀnster som OYO Rooms, MakeMyTrip, Booking.com och andra som tillÄter anvÀndare att göra hotellbokningar. Paytm tillÄter redan anvÀndare att boka flyg-, tÄg- och bussbiljetter. DÀrför verkar hotellbokningar som det perfekta sÀttet att utöka sin reseföretag. Företaget förvÀrvade NightStay för 142 kronor och planerar ytterligare att investera 500 kronor för att öka sin verksamhet.

Paytm har samarbetat med över 5000 hotell för att erbjuda erbjudanden till dem som gör sista minuten-hotellbokningar. Dess viktigaste hotellpartner inkluderar Sarovar, VResorts, Sterling, Ginger och nÄgra andra. Det planerar att förvÀrva fler hotellpartnerskap och syftar till att bli den ledande hotellbokningstjÀnsten i Asien 2020. FrÄn och med nu kommer tjÀnsterna att finnas tillgÀngliga i 12 stÀder över hela Indien. Du kan boka lyx-, affÀrs- och budgethotell i bland annat Mumbai, Goa, Agra, Bangalore, Chennai, Delhi, Hyderabad och Jaipur.

För nÀrvarande kommer NightStay-grundaren Nasr Khan att ta hand om hotellbokningstjÀnsten pÄ Paytm. AnvÀndare som planerar att boka hotell via Paytm-appen har tillgÄng till över 50 000 rum över hela landet. NightStay grundades 2014 och tillhandahöll endast hotellbokningstjÀnster till sina medlemmar. Paytm startade ocksÄ sin reseföretag 2014 och sÀljer för nÀrvarande över 60 miljoner biljetter varje Är pÄ alla flyg, bussar och tÄg.

Företaget gör det ganska bra i Indien och rapporterade nyligen en intÀkt pÄ 3 235 cr för verksamhetsÄret 2018. Tidigare denna mÄnad samarbetade Paytm med Zomato för att erbjuda matleverans i Delhi. Det kommer ocksÄ att börja erbjuda matleveranser i andra regioner, men kommer fortfarande att knytas till Zomato. Företaget hoppas att detta kommer att fÄ fler kunder till sin plattform.