Pegatron planerar att öppna en ny iPhone-tillverkningsarm i Indien

Pegatron planerar att öppna en ny iPhone-tillverkningsarm i Indien
Den stora bilden: Apple har letat efter att undvika det heta handelskriget mellan Kina och USA genom att diversifiera sin leverantörskedja och tillverkning, och dess huvudsakliga partner är mest fokuserade på Indien som den främsta platsen för den övergången. Med tiden kan det leda till marknadsandelar, eftersom höga importavgifter har hållit iPhone-priser utom räckhåll även för medelklassindianer.

Foxconn och Wistron har redan flera fabriker i Indien som har till uppgift att bygga äldre generationens iPhones för den lokala marknaden och EU. Enligt en Bloomberg-rapport är Pegatron Рsom är den näst största Apple-entreprenören för iPhone-tillverkning Рnu ute efter att starta sin första fabrik i landet.

Vid det här laget är det inte klart var den nya fabriken kommer att ligga, eftersom företagets tjänstemän för närvarande undersöker alternativ med den indiska regeringen. Vi vet bara att Pegatron nyligen registrerade ett dotterbolag i Chennai och avser att ta itu med produktionen för den nya iPhone SE, som för närvarande är uppdelad 50-50 med Hon Hai (Foxconn).

Foxconn planerar också att investera 1 miljard dollar för att utöka sin tillverkningskapacitet vid sin Sriperumbudur-fabrik i södra Indien, 50 km från fabriken som tillverkar iPhone XR-enheter för den europeiska marknaden. Det steget kommer att tillföra uppskattningsvis 6000 jobb för indianerna under de närmaste åren.

Indien driver hårt för att bli en fullfjädrad tillverkningsnav på samma nivå som Kina. Förra månaden godkände den indiska regeringen en plan på 6,6 miljarder dollar för att locka Big Tech till att flytta en stor del av sin produktionskapacitet till landet, där arbetskraften är relativt billig. När handelskriget USA och Kina rasar fortsätter företag som Apple att krympa för att minska sitt beroende av den kinesiska försörjningskedjan.

F√∂r Indiens premi√§rminister Narendra Modi, som ansvarar f√∂r programmet “Made in India”, √§r det yttersta m√•let att gradvis √∂vertyga tillverkarna att flytta hela sin leveranskedja till landet. Om allt g√•r enligt planen kan Indien exportera konsumentelektronik till ett v√§rde av 400 miljarder dollar per √•r 2025.

Under tiden har landet redan sett en v√•g av investeringar fr√•n amerikanska teknikj√§ttar. Framf√∂r allt √•tagit sig Google och Facebook att investera 4,5 miljarder dollar respektive 5,7 miljarder dollar i Indiens st√∂rsta telekomleverant√∂r, Reliance Jio Platforms. √Ąven √•terf√∂rs√§ljare som Walmart ser potential i landet, med en investering p√• 1,2 miljarder dollar i e-handelsj√§tten Flipkart.