PhenixP2P stÀnger $ 3,5 miljoner serie A-finansiering för att förbÀttra video

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

VĂ€rlden gĂ„r video. Oavsett om du Ă€r marknadsföringsdirektör eller nystartad journalist pekar varje studie pĂ„ böcker pĂ„ högkvalitativa streamingfunktioner som en nödvĂ€ndighet för framtida framgĂ„ng. För de flesta företag har det dock varit svĂ„rare att komma pĂ„ videobandvagnen Ă€n tidigare trott, eftersom lĂ„ngsamma nedladdningshastigheter och latensproblem har gjort mediet mĂ€rkbart mer komplicerat. Lyckligtvis gör ett företag nĂ„got Ă„t ​​det, och de stĂ€ngde precis en massiv serie A-finansieringsrunda ledd av KB-partners.

PhenixP2P Àr en Chicago-baserad start som tillhandahÄller videostreaminglösningar i realtid till företag runt om i vÀrlden. Genom att lÄta företag fokusera pÄ innehÄll med sin egen plattform PCast, tillhandahÄller PhenixP2P en helt nödvÀndig tjÀnst till innehÄllsvÀrlden. Och en finansieringsrunda i storlek som bevisar det.

”Phenix banbrytande teknik för realtidsvideostreaming fyller ett stort tomrum pĂ„ marknaden, dĂ€r efterfrĂ„gan vĂ€xer i exponentiell takt. Vi var oerhört imponerade av ingenjörs- och ledarskapsteamets kaliber och erfarenhet och de produkter de har utvecklat, sĂ€ger Keith Bank, vd för KB Partners och ny styrelseledamot i PhenixP2P.

Den stora serien A kommer att anvÀndas för att skala företaget sÄ mycket som möjligt. Med en till synes oÀndlig mÀngd behov att tillgodose inom videosektorn har PhenixP2P sitt arbete för dem nÀr det gÀller att ta itu med dessa lösningar. Lyckligtvis, med all denna finansiering, kommer de att kunna ta itu med dem alla i god tid.

“Flera viktiga pilotprojekt pĂ„gĂ„r nu i en rad olika kategorier som professionell sport, sĂ€ndningsnyheter, eSports / videospel, sociala medier och online-utbildning för att nĂ€mna nĂ„gra,” sĂ€ger Kyle Bank, chef för affĂ€rsutveckling pĂ„ PhenixP2P i ett intervju med Tech.Co. “Vi arbetar flitigt för att bli leverantören av leverans av videoinnehĂ„ll i realtid.”

Förutom att vidareutveckla sin plattform för videostreaming kommer de ocksÄ att pÄskynda sina försÀljningsanstrÀngningar aggressivt och utbilda marknaden om vikten av latensfria videolösningar. De kommer ocksÄ att kunna göra betydande anstÀllningar inom företagets och teknikens sida, vilket öppnar dörren för mer tillvÀxt och innovation nÀr tiden gÄr.

PhenixP2P deltog i Tech.Cos SXSW Startup Night för bara nĂ„gra veckor sedan och imponerade pĂ„ domare, investerare och du Ă€r verkligen pĂ„ vĂ€g till en framgĂ„ngsrik tonhöjd. Om du vill njuta av en del av deras framgĂ„ng, se till att ansöka om vĂ„rt Årets start tĂ€vling om en chans att tĂ€vla pĂ„ Förnya! och fira 2017 i oktober.

LÀs mer om nystartade nystartade företag hÀr pÄ Tech.Co