Pixel 3 slogs inte bara av Apples iPhone XS i detta hastighetstest, det rivdes

Varför Àr det hÀr en sak som Android-telefontillverkare inte stjÀl frÄn iPhone?

Jag öppnade min djupgÄende Pixel 3-recension genom att undra exakt vad Googles strategi Àr med sina Pixel-telefoner. Google Àgnar lika mycket tid och andra resurser pÄ att utveckla sina flaggskeppstelefoner som andra toppleverantörer, och ÀndÄ Àr Pixel-försÀljningen konsekvent mycket lÀgre Àn konkurrerande flaggskepp av nÄgra viktiga skÀl. Bland dem finns de fakta som Google insisterar pÄ att ingÄ exklusiva avtal med Verizon i USA, och att den globala tillgÀngligheten har varit begrÀnsad. Av dessa skÀl och mer sÀljer Google fÀrre Pixel-telefoner under sin livstid Àn Apple sÀljer iPhones under en enda helg.

Jag ifrÄgasatte ocksÄ tidpunkten för Googles lanseringar av Pixel-telefoner, som tidigare har Àgt rum varje oktober. MÄnga har föreslagit att Googles Pixel-serie Àr avsedd att visa upp det bÀsta av vad Android har att erbjuda, och ÀndÄ slÀpps nya telefoner i slutet av varje processorcykel. Googles Pixel 3 och Pixel 3 XL lanserades precis med Qualcomm Snapdragon 845-chipset, och ÀndÄ Àr de första telefonerna med den nya 7nm Snapdragon 855 SoC bara nÄgra mÄnader borta. Den hÀr gÄngen Àr det dock Ànnu vÀrre Àn vanligt av tvÄ skÀl. För det första har smarttelefonleverantören nummer 2 i vÀrlden, Huawei, redan slÀppt nya telefoner som packar kraftfulla nÀsta generations 7nm-chips. För det andra verkar Pixel 3 och Pixel 3 XL lida av ett problem som allvarligt hindrar prestanda.

NÀr Apples iPhone X, iPhone 8 Plus och iPhone 8 först lanserades förra Äret, de direkt eftersom de mest kraftfulla smartphones pÄ planeten. Varje ny iPhone blir direkt den mest kraftfulla smarttelefonen pÄ planeten nÀr den slÀpps. SÄ kraftfullt som förra Ärets nya iPhones var dock inte de snabbaste smartphonesna pÄ marknaden under de tre första kvartalen 2018 eftersom iOS 11 plÄgades av allvarliga RAM-hanteringsproblem som orsakade problem. Nu verkar det som om nÄgot liknande hÀnder med Googles nya Pixel-telefoner.

Det har förekommit brÄk pÄ Android-bloggar som tyder pÄ att nya Pixel 3 och Pixel 3 XL lider av minneshanteringsproblem som saktar ner vissa funktioner. Olika bevis har tidigare lagts fram för att stödja den teorin, men det bÀsta beviset hittills har just presenterat sig i form av ett nytt hastighetstest.

YouTube-kanalen “PhoneBuff” Ă€r en av mĂ„nga som producerar verkliga hastighetstester som visar hur tvĂ„ telefoner jĂ€mför sig nĂ€r det gĂ€ller hastighet vid vanlig anvĂ€ndning. Dessa tester Ă€r inte fjĂ€rrvetenskapliga, men PhoneBuff har alltid varit bĂ€st. I ett nötskal öppnas en serie appar i följd pĂ„ tvĂ„ olika telefoner för att se hur snabbt de laddas, och sedan öppnas de alla igen i samma ordning under ett andra “varv” för att se hur snabbt de Ă„terkallas frĂ„n minne. Efter nĂ„gra preliminĂ€ra hastighetstestresultat som publicerades av andra YouTubers pĂ„ mĂ„ndag, har PhoneBuff nu delat resultaten av sin egen showdown mellan Pixel 3 XL och iPhone XS Max.

Vi vet alla att Apples nya iPhones Àr kraftfullare Àn Pixel 3 och Pixel 3 XL, men mÄnga förvÀntade sig att resultaten av dessa tester skulle vara sÄ nÀra som de Àr med andra telefoner som drivs av Snapdragon 845-chipset. TyvÀrr sÄ Àr det inte alls. Vi försöker vanligtvis inte förstöra resultaten av dessa tester för dÄligt, men i det hÀr fallet kan vi inte hjÀlpa det. IPhone XS Max slog inte bara Googles nya Pixel 3 XL i hastighetstestet, det torkade helt golvet med det. I sjÀlva verket slog Apples iPhone den nya Pixel-telefonen med mer Àn en minut, vilket Àr en marginal som Àr okÀnd.

Pixel 3 XL och iPhone XS Max passar vÀldigt bra pÄ papper nÀr det gÀller specifikationer. De har bÄda 4 GB RAM, 64 GB lagringsutrymme, liknande bildstorlekar och upplösningar och de senaste versionerna av deras respektive operativsystem. Likheterna slutar dÀr emellertid, eftersom Pixel 3 XL helt klart inte matchar Apples iPhone XS Max nÀr det gÀller prestanda. Du kan kolla in testet med full hastighet som finns inbÀddat nedan.