Pixel 3a är lätt att reparera, avslöjar nedbrytning av iFixit

Pixel 3a är lätt att reparera, avslöjar nedbrytning av iFixit

“De tv√• fickv√§nliga pixlarna fick en total reparationspo√§ng p√• 6, j√§mf√∂rt med 4 av 10 som fick Pixel 3”

Pixel 3a och Pixel 3a XL blev äntligen officiella på Google I / O 2019. Företaget ser det nya erbjudandet som den prisvärda versionen som levererar samma mjukvaruupplevelse som sin premium Pixel 3-linje till en mycket fickvänlig hastighet från 399 $. Den prislappen kommer dock inte utan uppenbara avvägningar. Och några av dem är plastkroppen och bristen på vattentålighet på båda telefonerna. Det som är bra med den inte så premium-byggnaden är dock att den gör telefonen mer reparerad, avslöjar en iFixit-nedbrytning.

Pixel 3a

Som man kan förstå kan ett glasbaksida vara ömtåligt och lätt repa eller gå sönder i en reparationsprocess som gör telefonen mycket sårbar. Å andra sidan är plast mycket lättare att hantera. Den var avtagbar även utan värmepistol eller hårtork. Den främre skärmen på Pixel 3a är fäst på kroppen med ett mycket milt lim som enkelt kan separeras, konstaterar reparationsutrustningen i dess nedrivning. Displayen som används den här gången är också från Samsung snarare än från LG, vilket inte gick bra i den tidigare iterationen. Detta innebär att en skärmbyte bör vara en lätt syssla, men å andra sidan kommer telefonen att vara benägen för vattenskador. Batteriet och några andra moduler som hörlursuttaget, USB-C-porten kan också enkelt bytas ut.

Den utmanande delen är dock närvaron av långa och tunna bandkablar som förbinder de olika komponenterna. Sammantaget gav iFixit de två nya pixlarna en reparationspoäng på 6 av 10. Det är ganska bra jämfört med de större syskonen som fick 4.

[Previous Story][Exclusive] OPPO Reno-smartphone lanseras den 28 maj i Indien

[Next Story]OnePlus 7 Pro kommer att ha en förbättrad användarstyrd haptisk motor: berättar VD Pete Lau