Pixie Trackers anvÀnder Mesh Network, Augmented Reality för att sortera hitta objekt [Review]

Oavsett hur organiserad du Àr, sÄ smÄningom kommer du att förlora nÄgot. Var det dina nycklar, din hund, husnycklarna eller kanske din telefon, det ultimata första vÀrldsproblemet Àr att förlora dina grejer. Objekt trackers har funnits i flera Är, Tile Àr den mest anmÀrkningsvÀrda av gÀnget. Men för nÄgra Är sedan satte Pixie en ny snurr pÄ artikeln. I stÀllet för att helt enkelt hitta dina objekt via en Bluetooth-ansluten enhet, bidrar deras markörer till ett nÀtverk, vilket i teorin borde göra att hitta ett objekt mer exakt.

Förra mÄnaden, Pixie slÀppte pÄ nytt sina nya förbÀttrade trackers och app, sÄ vi gav det en virvel för att se hur detta jÀmförs med de andra pÄ marknaden.

pixie tracker

Uppstart

Liksom de flesta Bluetooth-anslutna enheter bör Pixie ha en relativt enkel process för att ansluta varje markör till din baspunkt. TyvÀrr fanns det ett par stötar lÀngs vÀgen, vilket kan bero pÄ deras extra teknik som gör det möjligt att skapa ett nÀtverk. För att komma igÄng gÄr du igenom den grundlÀggande processen för att skapa konto efter att du laddat ner appen, men det Àr under parningsprocessen som vi stötte pÄ problem.

För basmarkören placerar du den lÀngst upp till vÀnster pÄ din telefon och den ska kopplas ihop. Det tog ungefÀr fyra eller fem gÄnger innan det Àntligen fick det, med de första försöken att det inte fungerade och mÄste starta om processen. Samma situation intrÀffade med den andra markören. Men pÄ en annan plats och pÄ en annan dag hade bÄde den tredje och fjÀrde markören inget problem att para ihop med basmarkören och telefonen. DÀrifrÄn skickar appen dig genom nÄgra handledning om hur du hittar ett objekt.

Vad Pixie gör

Till skillnad frÄn de flesta andra spÄrare anvÀnder Pixie inte ljud pÄ enheten för att hjÀlpa dig att hitta ett saknat objekt. IstÀllet har du tvÄ primÀra sÀtt att hitta ett föremÄl: augmented reality eller en slags kompass.

Pixies augmented reality anvÀnder din telefons kamera. Du spÄrar i en cirkelrörelse som om du tog ett panoramafoto, förmodligen sÄ att det kan fÄ sitt lager rakt. NÀr det vÀl har kommit fram till vad som uppifrÄn och ner kommer det att kasta ett Pixie-dammmoln som visar var din artikel ska vara. TyvÀrr Àr det hÀr sakerna blir vansinniga. Efter ett dussin försök var mer Àn hÀlften av tiden den saknade enheten felaktigt markerad. I en annan miljö, en med mindre vÀggar och ett allmÀnt öppet utrymme, fungerade augmented reality-funktionen bra. NÀr du kommer nÀrmare ett föremÄl gÄr det i metalldetektorlÀge och börjar indikera hur lÄngt bort det Àr.

Komponenten augmented reality Àr ocksÄ lite smÀrtsam. För att det ska fungera mÄste du sakta rulla runt i en cirkel för att det ska fÄ lagret rakt. NÀr du gör detta kommer appen stÀndigt att berÀtta för dig att sakta ner eller följa den och sedan slumpmÀssigt be om att Àndra riktning. NÀr du vill hitta nÄgot Àr det sista som nÄgon vill göra att snurra runt i sitt rum i en minut eller tvÄ.

NÀr augmented reality inte riktigt gör tricket kan du anvÀnda en kompassliknande funktion. I det hÀr lÀget kommer appen att berÀtta den allmÀnna riktningen du ska gÄ för att hitta ditt föremÄl och hur lÄngt bort det Àr. Detta lÀge fungerade lite bÀttre Àn förstÀrkt verklighet och var mycket mindre besvÀrligt. Sammantaget verkar Pixie kÀmpa för att göra vad den ska göra.

Specifikationer

Storlek: 47mm x 35mm x 3.4mm

RĂ€ckvidd: 150 fot utomhus. 30-50 fot inomhus.

Batteri: ungefÀr ett Är, ej utbytbart eller uppladdningsbart (vanligt)

VattenbestÀndighet: IP67

Plattform: iOS 9 eller senare

Radioteknik: Bluetooth, proprietÀr pixiesignal pÄ 2,4 GHz ISM och 4 GHz UVB PHY

FÀrger: orange, gul, blÄ, grön

I lÄdan: Fyra markörer, sjÀlvhÀftande remsor, nyckelhÄllare, hundhalsbandshÄllare (varför?)

pixie tracker

Design

Det enda omrÄdet dÀr vi kan ge Pixie lite kredit Àr i designavdelningen. Till skillnad frÄn andra trackers har Pixie en enkel punktmarkördesign, Àr otroligt lÀtt och tÄlig för grundlÀggande slitage. Varje markör kommer ocksÄ i olika fÀrger, vilket gör det lÀttare att identifiera den i appen och i den fysiska vÀrlden. Appen Ä andra sidan Àr en blandad pÄse.

Pixies uppdaterade app ser bra ut, men bara pÄ ytan. Med sina tutorialöverlÀgg och videor börjar saker och ting bli lite fula. Förutom att sökprocessen Àr besvÀrlig ser handledningsvideorna ut daterade med deras anvÀndning av konstig lagerkonst. Det Àr inte en stor sak och bidrar verkligen inte till vÄrt helhetsintryck, men lite UX-design gÄr lÄngt.

pixie tracker-fodral

Pixie levereras ocksÄ med ett gratis telefonfodral, vilket Àr ungefÀr lika enkelt som det blir. Tydligen i det förflutna skulle du behöva fÀsta basmarkören direkt pÄ din telefon, vilket var en enorm smÀrta. Nu medföljer fodralet att du kan placera markören pÄ baksidan av din telefon, vilket gör det mindre besvÀrligt. Men om du tenderar att tappa din telefon, skyddar fodralet antagligen bara din enhet i en minimal kapacitet.

Sammantaget ser designen för Pixie-markörerna bra ut, men deras apphandledning och nödvÀndiga telefonvÀska kan anvÀnda lite arbete.

Fördelar och nackdelar

Högsta

Intressant koncept Stor produktdesign

LÀgsta nivÄer

Typ av dyr Fungerar inte bra Kan anvÀnda ljud pÄ markörer MÄste anvÀnda sin telefonvÀska

Övergripande tankar

Ska du köpa den nya förbĂ€ttrade Pixie-trackern? Inte Ă€n. TyvĂ€rr faller processen och spĂ„rningsförmĂ„gan för Pixie fortfarande platt. Efter att ha anvĂ€nt det pĂ„ flera platser Ă€r Pixies förmĂ„ga att hitta objekt bĂ„de otrevlig och inte exakt exakt. Även om vi tror att det finns potential i konceptet, mellan leverans-, UX- och övergripande spĂ„rningsfrĂ„gor, har den hĂ€r produkten nĂ„got kvar innan den verkligen kan konkurrera med trackers som Tile.

Pris: $ 100 +

Var man kan köpa: Pixie