Planerar du att byta till Instagram-företag? Kanske inte.

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

För nÀstan ett Är sedan meddelade Instagram ett affÀrsprofilalternativ. Det ger dina kunder ett enkelt sÀtt att kontakta dig, ger dig analytisk inblick i hur ditt företag interagerar med sina kunder och ger dig möjlighet att marknadsföra inlÀgg som en annons, vilket gör att ditt sponsrade innehÄll visas oftare i en anvÀndares flöde.

Detta verktyg har nu funnits tillrÀckligt lÀnge för att företag har blivit bekanta med varumÀrket, och startups och stora företag har bytt till det i ett försök att förbÀttra reklamkraften för sina Instagram-konton och nÄ ut till fler kunder.

AffÀrsprofilen Àr dock inte nödvÀndigtvis alltid det bÀsta alternativet för ett företag, och det kan inte alltid förbÀttra kundernas respons. Enligt Entreprenör bidragsgivare Madeline Popelka, Facebook gick igenom en liknande serie av förÀndringar med sina affÀrsprofiler i det som i slutÀndan visade sig vara ett steg inte för att bÀttre placera företag utan för att tjÀna pengar pÄ deras nÀrvaro pÄ webbplatsen. I vissa fall kan det faktiskt skada ditt varumÀrke pÄ lÄng sikt att byta till en affÀrsprofil.

Fans föredrar en personlig touch

Din anslutning till fans utan en affÀrsprofil finns enbart genom ditt företags förmÄga att locka uppmÀrksamhet och vÀxa organiskt; genom att byta till en affÀrsprofil och bli annonserat innehÄll pÄ webbplatsen kommer du att begrÀnsa mÀngden organisk tillvÀxt du kan utveckla, mÀngden naturliga interaktioner du kan generera och webbplatsanvÀndarnas vilja att sprida ditt varumÀrke Ät dig.

Genom att förlita dig pÄ reklam istÀllet för organisk tillvÀxt kommer du att förstöra ditt företags förmÄga att generera det naturliga intresset pÄ Instagram, vilket i slutÀndan bara tjÀnar till att försvaga ditt varumÀrke.

VarumĂ€rken som har ett personligt tilltalande och om kunderna kan se effekterna av individer bakom ett företag – som inlĂ€gg som undertecknats av en viss anstĂ€lld – kommer de att bygga upp mer kĂ€nslor och en större kĂ€nsla av lojalitet för ditt varumĂ€rke. Men varumĂ€rken som kĂ€nns som om de har datoriserats och genererat intĂ€kter förlorar en del av den personliga kontakten, och dĂ€rmed den kĂ€nslomĂ€ssiga kopplingen de har utvecklat med sina följare.

Personlighet Àr central för ett varumÀrkes överklagande

I stÀllet för att anvÀnda Instagrams affÀrsalternativ kan företag som vill tillhandahÄlla reklam och marknadsföringsinnehÄll finna att varumÀrkesambassadörer och sociala medier Àr ett bÀttre val för att marknadsföra en viss produkt, försÀljning eller slÀpp.

VarumĂ€rkesambassadörer Ă€r sĂ€rskilt kapabla att anvĂ€nda sociala mediasidor för att effektivt marknadsföra ditt innehĂ„ll – och notera att du nĂ€stan aldrig kommer se en varumĂ€rkesambassadör förvandla sig till en affĂ€rsprofil – eftersom anhĂ€ngare förstĂ„r att mĂ„nga av dem belönas med gratisprodukter, vilket föreslĂ„r att deras intresse av att marknadsföra produkten innebĂ€r ett Ă€kta godkĂ€nnande av produkten. VarumĂ€rkesambassadörens individuella genuina intresse för branschen lĂ€ser som Ă€kta för följare, vilket gör dem populĂ€ra och effektiva sĂ€tt att marknadsföra ett varumĂ€rke – nĂ„got som en affĂ€rsprofil inte gör.

Sponsrat innehÄll stÀnger av mÀnniskor

Problemet med att anvĂ€nda Instagrams affĂ€rskontoprofil Ă€r inlĂ€gg som du gör och marknadsför kommer nu att tydligt mĂ€rkas som annonser, med orden “sponsrad post” placerad ovanför bilden pĂ„ mĂ€nniskors flöden. Detta kommer att fĂ„ de flesta automatiskt att rulla ner, eftersom millennials i allmĂ€nhet inte Ă€r intresserade av att uppenbarligen annonseras för. InnehĂ„ll som tydligt mĂ€rker sig sjĂ€lva som att försöka marknadsföra oss gör oss misstĂ€nksamma, och vi kommer inte att ge det en andra blick, Ă€n mindre att bli pĂ„verkad av marknadsföringen, vilket kostar pengar och resurser att genomföra.

Å andra sidan kommer annonser som du helt enkelt gör som ett vanligt inlĂ€gg mer sannolikt att fĂ„nga nĂ„gons blick, eftersom de initialt kommer att titta pĂ„ Ă€r som ett informativt eller estetiskt inlĂ€gg snarare Ă€n ett marknadsföringsinlĂ€gg. Detta kommer att uppmuntra dem att klicka “lĂ€s mer” om du har en lĂ„ng kommentar, och kan till och med uppmuntra dem att interagera med inlĂ€gget och kommentera eftersom de vet att de inte kommenterar en annons som en konstig.

En Instagram-affÀrsprofil kan hjÀlpa ditt varumÀrke pÄ kort sikt, men effekten det har pÄ dina kunder och intrycket det lÀmnar pÄ ditt företag kan i slutÀndan stÀnga av mÀnniskor och minska effektiviteten i dina reklaminsatser. Att byta över kan gynna Instagram, men det kan inte gynna ditt företag.

LÀs mer om sociala mediatrender hÀr pÄ Tech.Co