POCO F1-kameror fick b√§ttre betyg √§n Google Pixel, Nokia 8 Sirocco’s av DxOMark

POCO F1-kameror fick bättre betyg än Google Pixel, Nokia 8 Sirocco's av DxOMark

“POCO F1 levereras med en dubbelkamerainst√§llning p√• baksidan som best√•r av 12-megapixel prim√§rskjutare och 5-megapixel sekund√§r djupavk√§nningslins”

POCO F1 (recension) överraskade nyligen alla när den slog som iPhone XS (recension) etc för att framstå som finalist mot Huawei Mate 20 Pro (recension) i en jämförelse med blinda kameror som den populära YouTuber, MKBHD. Det verkar som om videon ledde till att folket på DxOMark noterade det prisvärda men laddade flaggskeppet. POCO F1 har tilldelats en totalpoäng på 91, vilket ligger före Nokia 8 Sirocco (recension) och den ursprungliga Google Pixel. Poängen är nästan lika bra som Apple iPhone 8 (recension), som fick 92 poäng.

POCO F1 DxOMark

POCO F1 lyckades hämta 92 poäng för stillbild och 90 poäng för videografi. Speciellt kommer POCO F1 med en 12-megapixelsensor med 1,4 mikron pixlar och f / 1,9-bländare, stöds av en 5-megapixelsensor med f / 2-objektiv för djupavkänning.

Enligt DxOMark, medan POCO F1 inte s√§kerst√§llde en position i topp 20, √§r ‚Äč‚Äčdet fortfarande en respektabel po√§ng, s√§rskilt med tanke p√• priset. Webbplatsen f√∂r benchmarking konstaterar att smarttelefonens styrka i bildbehandling ligger i “Utm√§rkt autofokusprestanda, fina blixtbilder och trevlig f√§rg under alla testade f√∂rh√•llanden.” Smarttelefonen kunde ta bilder med bra exponering b√•de inom och utanf√∂r med h√∂ga kontrastniv√•er, exakt vitbalans och behaglig f√§rg. Testet avsl√∂jar dock att POCO F1 l√§mnar utrymme f√∂r f√∂rb√§ttringar av HDR-, bokeh- och zoombilder.

POCO F1 av Xiaomi recension 05

När vi kom till videorna visade smarttelefonen snabb och exakt autofokus under de flesta ljusförhållanden. POCO F1 kunde också spåra motivet effektivt och erbjöd en bra stabilisering när man fotograferade handhållna videor. Det kämpade bara när ljusförhållandena var extremt låga och inte heller erbjuder bra dynamiskt omfång när man spelar in rörliga motiv. DxOMark noterar att PDAF-systemet på POCO F1 fungerar bra under alla ljusförhållanden; dock kunde telefonen göra med vissa förbättringar i att fånga detaljer eftersom den kämpade för att bevara detaljer i video som tagits under mindre än idealiska ljusförhållanden.