POCO-serien upphörde inte i Indien, Xiaomi övervÀger fortfarande sin framtid

POCO-serien upphörde inte i Indien, Xiaomi övervÀger fortfarande sin framtid

“Xiaomi funderar över sĂ€tt att hĂ„lla varumĂ€rkena Redmi och POCO Ă„tskilda frĂ„n varandra bĂ„de vad gĂ€ller pris och vĂ€rdeförslag”

Xiaomi lanserade sitt undermÀrke POCO förra Äret i det övre mellansegmentet i syfte att replikera den framgÄng det har smakat med Redmi-sortimentet i den prisvÀrda kategorin. Men sedan lanseringen av POCO F1 (recension) förra Äret har varumÀrket varit mamma om sin andra generationens smartphone, som sannolikt kommer att kallas POCO F2. Med Xiaomi beslutar att ta med sin Redmi K20-serie i Indien finns det farhÄgor om POCO-sortimentet pÄ marknaden. Redmi K20 och Redmi K20 Pro-priset i Indien förvÀntas vara under 30 000 Rs, samma prissegment dÀr POCO F1 verkar. PÄ grund av detta spekulerar mÄnga i branschen, liksom flera fans, att POCO-serien kan ha övergivits efter bara en generation. Men vi har nu hört frÄn en pÄlitlig insider att diskussioner fortfarande pÄgÄr om framtiden för POCO i Indien.

POCO-F1-by-Xiaomi-review-12_thumb.jpg

En betrodd kÀlla som vill vara anonym berÀttade 91mobiler att Xiaomi inte har avbrutit POCO-serien i Indien. Företaget utvÀrderar för nÀrvarande hur den pÄstÄdda POCO F2 kommer att existera tillsammans med Redmi K20 Pro; den senare drivs av Snapdragon 855 SoC och den förra kommer sannolikt att köras pÄ samma chipset med tanke pÄ att dess föregÄngare erbjöd dÄvarande flaggskepp Snapdragon 845 i ett mellanklasspaket. Om sÄ Àr fallet kan vi förvÀnta oss att företaget kommer att sÀkerstÀlla en viss skillnad mellan de tvÄ, annars skulle de sluta kannibalisera varandras försÀljning eller skapa förvirring bland de potentiella köparna.

Ett sÀtt att gÄ framÄt Àr att prissÀtta POCO F2-basvarianten mitt i Redmi K20 och K20 Pro. Detta skulle ge ett tillrÀckligt gap mellan dessa enheter och göra en Ätskillnad mellan de tvÄ uppstÀllningarna. Designkoder (som att anvÀnda ett skÀrmskÄr istÀllet för pop-up-kamera pÄ POCO F2) kan ocksÄ hjÀlpa till att skilja mellan de tvÄ smartphonesna. Naturligtvis Àr allt detta spekulation vid denna tidpunkt men med tanke pÄ att Xiaomi har lyckats uppnÄ detsamma med sitt budgetintervall. det verkar inte för lÄngsökt. Dess Redmi 7-serien, Redmi Y3 och Redmi Note 7-serien av smartphones överlappar varandra nÀr det gÀller prissÀttningen. Och ÀndÄ har varumÀrket kunnat behÄlla en distinkt identitet för var och en av dem.

Redmi K20

Xiaomi planeras lansera sitt flaggskepp Redmi K20 syskon nÀsta mÄnad i Indien. Telefonerna förvÀntas prissÀttas till cirka 30 000 Rs i landet och konkurrera mot andra prisvÀrda flaggskepp i segmentet, inklusive OnePlus 7 (recension) och ASUS 6Z (recension).

NÀr det gÀller specifikationerna drivs Redmi K20 Pro av Snapdragon 855 SoC, medan dess yngre syskon Redmi K20 vaggar Snapdragon 730-chipsetet. BÄda handenheterna har 6,39-tums AMOLED-skÀrmar med en fingeravtrycksscanner och popup-selfie-kameror. Duon stöds av jÀttestora 4000 mAh batterier och den senaste Android 9 Pie-baserade MIUI 10 tar hand om mjukvarusidan.

Med ingÄngar frÄn Mukesh Singh