Precis inkommet; Audis VD Rupert Stadler sparkade efter mÄnader i fÀngelse

Avatar for Amnah Fawad

Styrelserna för Volkswagen och Audi har Ă€ntligen nĂ„tt “en överenskommelse med Rupert Stadler om uppsĂ€gning” av hans anstĂ€llning.

För er som inte vet, har justitieministeriet, pÄ uppdrag av Environmental Protection Agency, vÀckt talan mot det tyska bilföretaget för brott mot Clean Air Act. Företaget har visat sig ha riggat cirka 11 miljoner av sina dieselbilar för att lura utslÀppsnormerna. Arresterad i juni har Stadler Àntligen befriats frÄn sin position som VD för företaget.
HÀr Àr det fullstÀndiga uttalandet:
“Herr. Stadler lĂ€mnar företagen med omedelbar verkan och kommer inte lĂ€ngre att arbeta för Volkswagen-koncernen. Herr Stadler gör det för att han pĂ„ grund av sitt pĂ„gĂ„ende förvar inte kan fullgöra sina uppgifter som ledamot i ledningen och vill koncentrera sig pĂ„ sitt försvar. Det avtalsenliga genomförandet beror pĂ„ förloppet och resultatet av det straffrĂ€ttsliga förfarandet. ”
Styrelsen uppgav vidare:

”PĂ„ grund av sitt pĂ„gĂ„ende förvar i förvar kan han inte fullgöra sina uppgifter som ledamot i styrelsen och vill koncentrera sig pĂ„ sitt försvar”.

Det Àr inte första gÄngen nÄgot bilföretag försöker kringgÄ systemet. Tillbaka i 2014 försökte biljÀtten Tesla köpa sig ut ur miljöreglerna.
Just nÀr hela det globala samfundet arbetar för att bekÀmpa luftföroreningar och fasorna med den globala uppvÀrmningen, kan sÄdana fall visa sig vara en förödelse för samhÀllet som helhet. Vi hoppas verkligen att de skyldiga som försöker övertrÀffa lagarna fÄr betala priset till varje pris.
LÄt oss veta vad du tycker i kommentarfÀltet nedan!
KĂ€lla