President Trump tar kredit för F-35 prissÀnkningen han inte hade nÄgot att göra med

President Trump tar kredit för F-35 prissÀnkningen han inte hade nÄgot att göra med

Donald Trump har varit notoriskt tuff mot militÀrentreprenören Lockheed Martin under sin presidentkörning och efterföljande seger, och F-35-stridsflygprogrammet har befunnit sig i sitt hÄrkors vid mer Àn ett tillfÀlle. I tal med smÄföretagsledare pÄ mÄndag Àndrade Trump sin ton samtidigt som han hÀvdade att planet var bra och att han pÄ egen hand sÀnde hÄrdvarukostnaden med hundratals miljoner dollar. Tillbaka i verkligheten visar det sig att hans sjÀlvgrattis inte Àr berÀttigad, eftersom han praktiskt taget inte hade nÄgot att göra med det senaste prisfallet pÄ strÄlarna.

I mĂ„ndagsmötet hĂ€vdade Trump att han ”sĂ€nker priset pĂ„ sina flygplan mycket” och att hans administration pĂ„ nĂ„got sĂ€tt har visat Lockheed i form och avslutat det som Trump beskrev som ”stora förseningar, ungefĂ€r sju Ă„rs förseningar” och “ enorma kostnadsöverskridanden. ” “Vi har det programmet verkligen, verkligen nu i gott skick, sĂ„ jag Ă€r vĂ€ldigt stolt över det”, tillade presidenten.

Men som Defense One rapporter har kostnaden för F-35-programmet minskat stadigt under Ă„tminstone det senaste halva decenniet, och att sedan Lockheed omstrukturerade sina F-35-anstrĂ€ngningar har det gĂ„tt ganska smidigt. Satserna av de flygplan som bestĂ€llts av den amerikanska regeringen har var och en varit betydligt billigare Ă€n orderna före den, och prisfallet som stĂ„r för Trumps pĂ„stĂ„dda ”600 miljoner dollar” -besparingar Ă€r faktiskt en tidigare planerad kostnadsreduktion som tillkĂ€nnagavs i mitten av december, före Trump och hans team trĂ€ffade till och med försvarsentreprenörer.

SÄ ja, F-35 Àr nu billigare Àn tidigare, men nej, Donald Trump ansvarar inte för kostnadsminskningen. Det kommer naturligtvis inte att hindra honom frÄn att ta kredit för det, men fakta kan ocksÄ vara roliga ibland.