Prisjusteringar för iPhones lönar sig i Indien, sÀger Apples VD Tim Cook

Prisjusteringar för iPhones lönar sig i Indien, sÀger Apples VD Tim Cook

“Det Cupertino-baserade företaget diskonterade iPhone XR förra mĂ„naden i Indien”

Apple har kĂ€mpat med sin iPhones-försĂ€ljning nyligen. Som ett resultat sĂ„g vi företaget tillkĂ€nnage en massiv rabatt pĂ„ iPhone XR (recension) smartphone förra mĂ„naden i Indien. Det verkar som om Ă„tgĂ€rden har gett frukt för det Cupertino-baserade företaget. Apples VD Tim Cook, medan han svarade pĂ„ en analytikerfrĂ„ga under Apples Q2 2019-inkomstsamtal, sa att de prissĂ€ttningsĂ„tgĂ€rder som vidtagits pĂ„ vissa iPhone-modeller i Indien har gett “nĂ„gra bĂ€ttre resultat” och att de kommer att anvĂ€nda de senaste lĂ€rdomarna frĂ„n den kinesiska marknaden för att tillgodose indiska konsumenter. Han tillade vidare att Apple letar efter en lĂ„ngsiktig potential i landet.

Tim Cook vid Apple Keynote Event

”Jag tror att Indien Ă€r en mycket viktig marknad pĂ„ lĂ„ng sikt. Det Ă€r en utmanande marknad pĂ„ kort sikt. Vi har börjat tillverka dĂ€r (i Indien) vilket Ă€r mycket viktigt för att kunna betjĂ€na marknaden pĂ„ ett rimligt sĂ€tt … vi vĂ€xer den förmĂ„gan och vill placera butiker dĂ€r (i landet). Vi samarbetar med regeringen för att söka godkĂ€nnande för att göra det (starta butiker), ” sa Cook.

IPhone-tillverkaren sĂ€gs implementera priskorrigeringar pĂ„ sina produkter, sett i Kina, dĂ€r den har “Ă„tergĂ„ till tillvĂ€xt” ocksĂ„ i Indien. Svar pĂ„ en frĂ„ga Tim Cook avslöjade att företaget redan har gjort vissa justeringar av prissĂ€ttningen i landet, och resultaten har varit positiva. För att komma ihĂ„g var iPhone XR tillgĂ€nglig i Indien sĂ„ lĂ„gt som 53 900 Rs förra mĂ„naden. Handenheten tillkĂ€nnagavs till ett startpris pĂ„ 76 900 Rs redan 2018 tillsammans med iPhone XS och XS Max.

”Vi har gjort nĂ„gra justeringar i Indien och vi har preliminĂ€rt sett nĂ„gra bĂ€ttre resultat dĂ€r. Allt som vi gör, rekommenderar allt vi gör i framtiden sĂ„ att vi försöker lĂ€ra oss sĂ„ bra vi kan och lĂ€gga in det i vĂ„rt tĂ€nkande. Och det gör vi uppenbarligen ocksĂ„ med detta, ” Sa Cook.