PrisvÀrd iPhone SE visar sig vara populÀr bland Android-anvÀndare och Apple-fans sedan lÀnge

PrisvÀrd iPhone SE visar sig vara populÀr bland Android-anvÀndare och Apple-fans sedan lÀnge
I korthet: SmarttelefonförsÀljningen har fortsatt sin nedgÄng under andra kvartalet 2020, frÀmst pÄ grund av ekonomisk osÀkerhet. Men medan Samsung kÀmpade för att sÀlja sin nyligen slÀppta Galaxy S20-familj med mobiltelefoner, fungerade iPhone SE förvÄnansvÀrt bra och övertygade till och med ett stort antal Android-anvÀndare att byta till en iPhone.

Under första kvartalet 2020 minskade globala smartphonetransporter med 20 procent pÄ grund av koronavirusrelaterade ekonomiska osÀkerheter. Industrins insiders förutspÄdde i april att smartphone-produktionen skulle nÄ ett rekordlÄg under andra kvartalet, vilket ledde till lÀgre förvÀntningar nÀr det gÀller leveranser.

Den senaste marknadsrapporten frÄn Counterpoint Research Àr ute, och det ser ut som att försÀljningsvolymen för smartphones minskade med 25 procent i USA under de tre mÄnader som slutade i juni.

Samsung sÄg den minsta hit, Àven om lanseringen av Galaxy S20-serien var i bÀsta fall olycklig. FrÄn mars till juni sÄg företaget 38 procent fÀrre aktiveringar för S20-smartphones jÀmfört med S10-familjen under samma period förra Äret.

Detta Àr fortfarande en förbÀttring jÀmfört med den prestanda som uppnÄtts under första kvartalet, och vissa analytiker tror att saker och ting kommer att förbÀttras avsevÀrt under de nÀrmaste mÄnaderna, eftersom Samsung förvÀntas locka köpare med Not 20 och tvÄ andra telefoner.

Apple sÄg en minskning med 23 procent i försÀljningen, men kontrapunktanalytiker pÄpekar att den nya iPhone SE har bidragit till att förhindra en större nedgÄng. Handenheten sÄlde mycket bÀttre Àn vÀntat och bidrog till och med till att vissa butiker frÄn T-Mobile, Boost och Metro öppnades pÄ nytt.

Samsungs svar pÄ iPhone SE kom i maj i form av Galaxy A51, ursprungligen ett $ 400 Android-alternativ till SE som inte lÄngt efter lanseringen sÄg ett prisfall till bara $ 325, vilket gjorde det till ett solidt vÀrde för budgetkunder. Fortfarande kom mer Àn 26 procent av iPhone SE-köpare frÄn en Android-enhet, vilket Àr högre Àn den normala vÀxlingshastigheten som observerats de senaste Ären.

Dessutom kom 30 procent av dem som köpte iPhone SE frÄn Àldre Apple-telefoner som iPhone 6S. Dessa resultat har bekrÀftats i en separat analys av Consumer Research Intelligence Partners, som ocksÄ noterade att de flesta som uppgraderade till iPhone SE kom frÄn en smartphone som var över tre Är gammal.