Prisvärda Xiaomi-telefoner med fingeravtryckssensor på LCD-skärmen kommer 2020

Fingerprint sensor

“Den nya tekniken, utvecklad av ett f√∂retag som heter Fortsense, kommer att ta med fingeravtryckssensorer p√• LCD-sk√§rmar f√∂r nyb√∂rjarsegmentet”

Fingeravtryckssensorer på skärmen har funnits i ett par år och deras kvalitet har förbättrats mycket under den här tiden. De har dock alla en stor brist Рderas oförenlighet med LCD-skärmar. Fingeravtryckssensorer på displayen fungerar bara med OLED-paneler som är dyrare än LCD-paneler, vilket i bästa fall har hållit tekniken förflyttad till mellansegmentet och avancerade segment inom smarttelefonindustrin. Men ett nyligen genomfört genombrott från ett företag som heter Fortsense gjorde det möjligt att använda biometrisk sensor på LCD-skärmar. Och nu har Xiaomi-produktdirektör, Wang Teng, sagt att en smartphone med tekniken kan förväntas åtminstone i slutet av 2019 eller mer sannolikt i början av 2020.

Fingeravtryckssensor

I ett inlägg på Weibo, sa Xiaomi-tjänstemannen att en smartphone med just den tekniken kostar mindre än 2 000 RMB (20 700 Rs). Nu är det inte känt hur mycket lägre som kommer att ligga under det, men OLED-fingeravtrycksläsare blir också billiga riktigt snabbt. För närvarande håller OPPO K1 i Indien kronan som den billigaste handenheten med fingeravtryck på skärmen och det kostar bara 16 990 Rs. Det skulle inte vara mycket av en fördel om deras LCD-motsvarigheter också kom till samma prispunkt. Att lägga till det argumentet kommer att vara att OLED-optiska fingeravtrycksläsare har förbättrats väl på två år och sannolikt kommer att fortsätta göra det under de kommande månaderna.

√Ö andra sidan kommer LCD-fingeravtryck p√• sk√§rmen att vara en ny produkt helt och h√•llet, vilket inneb√§r att detaljer kring det – som noggrannhet, hastighet, batteriets livsl√§ngd – √§nnu inte √§r k√§nda. √Ąnd√• f√∂rv√§ntar vi oss att det kommer att finnas en hel del smartphones √§ven i nyb√∂rjarsegmentet n√§sta √•r n√§r det blir mer √∂verkomligt och p√•litligt.