Produktion av modell 3 kan komma att sakna, men Tesla vill bevisa ‘haters fel’

Tesla Model 3-produktion trÀffar Àntligen 5000 enheter per vecka

Medan investerare aldrig har ifrÄgasatt Teslas förmÄga att generera efterfrÄgan pÄ sina fordon, har företagets akilleshÀl lÀnge varit dess oförmÄga att öka produktionen tillrÀckligt snabbt för att möta den efterfrÄgan. Faktum Àr att varje enskilt Tesla-fordon som nÄgonsin slÀppts har utsatts för produktionsförseningar, frÄn den ursprungliga Roadster Ànda upp till den nyligen slÀppta Model 3.

Tidigt var Tesla övertygad om att det skulle kunna tillverka 5000 Model 3-enheter per vecka i slutet av 2017, ett mÄl som företaget inte ens kom nÀra att nÄ. DÀrefter flyttade Tesla sitt mÄl pÄ 5 000 / vecka tillbaka nÄgra mÄnader, och företaget hÀvdar nu att det kommer att kunna tillverka 20 000 modell 3-enheter per mÄnad i juni i Är.

Med det sagt kommer Tesla nĂ€sta vecka att avslöja sitt produktionsnummer för första kvartalet 2018 och investerare kommer utan tvekan att Ă€gna stor uppmĂ€rksamhet Ă„t resultaten. Kom ihĂ„g att Elon Musk tidigare i Ă„r sa att Tesla skulle kunna nĂ„ en tröskel pĂ„ 2500 enheter / vecka i slutet av mars. I sĂ„ fall kan Tesla-aktierna – som redan rullar – falla ytterligare om den faktiska produktionssiffran kommer lĂ„ngt under det.

SÄlÀnge, Bloomberg relÀer att nÄgra fÄ analytiker tÀnker att Tesla kommer att missa sitt mÄl pÄ 2500 enheter / vecka med stor marginal. NÀrmare bestÀmt anser Rod Lache frÄn Deutsche Bank att Teslas nuvarande produktionshastighet för modell 3 ligger nÄgonstans i intervallet 1110 / vecka. Samtidigt tror Gene Munster frÄn Loup Ventures att produktionen av modell 3 i bÀsta fall sannolikt Àr cirka 2000 enheter per vecka.

“Det kommer att bli vĂ€rre innan det blir bĂ€ttre”, sa Munster Bloomberg. ”De kommer förmodligen att sakna sitt modell 3-nummer nĂ€r det gĂ€ller vad Street Ă€r pĂ„. Jag tror inte att det kommer att bli en överraskning för investerare. ”

Intressant nog – men inte alls förvĂ„nande – gör Tesla ett stort tryck för att öka produktionen innan kvartalet nĂ€rmar sig sitt slut. I ett internt memo erhĂ„llet av Bloomberg, Tesla ingenjörschef Doug Field bad nyligen företagets anstĂ€llda att “bevisa hatarna fel.”

“VĂ€rlden följer oss mycket noga, för att förstĂ„ en sak: Hur mĂ„nga modell 3 kan Tesla bygga pĂ„ en vecka?” FĂ€ltets anteckning lĂ€ser delvis. ”Detta Ă€r ett kritiskt ögonblick i Teslas historia, och det finns ett antal anledningar till att det Ă€r sĂ„ viktigt. Du bör vĂ€lja den som slĂ„r dig i tarmen och fĂ„r dig att vilja vinna. ”

Vid tidpunkten för Fields memo tillverkade Tesla 200 Model 3-enheter per dag, en siffra som Field siktade pĂ„ att öka till 300. Även om vi antar att Model 3-produktion faktiskt nĂ„dde 300 enheter per dag, Ă€r det fortfarande bara 2100 enheter per vecka.

“Om vi ​​fortsĂ€tter att klĂ€ttra frĂ„n 300 till slutet av veckan blir det en otrolig seger”, avslutar Fields anteckning. “Dina vĂ€nner och familj kommer att höra om det i nyheterna.”