Produktionen pÄ iPhone 12 kan försenas till början av oktober

Produktionen pÄ iPhone 12 kan försenas till början av oktober
Ryktfabrik: För tre mÄnader sedan övervÀgde Apple enligt uppgift att skjuta upp 5G-iPhones till 2021 som ett resultat av avtagande konsumentefterfrÄgan och fabriksstopp. Nu nÀr fabrikerna har öppnats igen, pressar Cupertino-jÀtten leverantörerna för att pÄskynda komponentleveranser sÄ att de kan kompensera förlorad tid.

Tillbaka i april lÀrde sig industrins insiders att massproduktion av Apples nya iPhone 12 skulle försenas med en mÄnad pÄ grund av störningar i försörjningskedjan för viktiga komponenter. Foxconn vid den tiden insisterade pÄ att allt skulle gÄ som ursprungligen planerat sÄ lÀnge som komponentleverantörer kunde göra sina leveranser i tid.

Enligt en ny rapport frÄn Nikkei Asian Review Àr dock förseningar inte lÀngre nÄgot som Apple kan undvika. Efter flera fabriksstopp och arbetsplatsbegrÀnsningar uppskattas den mest optimistiska förseningen till tvÄ veckor, med vissa experter som sÀger att iPhone 12-produktionen kan pressas till början av oktober.

De nya uppskattningarna Àr i linje med Wall Street Journals rapport i april om att massproduktionen av den nya iPhone 12 kommer att möta en mÄnads försening eftersom ytterligare testning fortfarande behövs innan företaget kan lösa en slutlig design.

Nikkei sÀger att Apple och dess leverantörer arbetar dygnet runt för att hÄlla förseningarna pÄ ett minimum. Och eftersom företaget vanligtvis tillkÀnnager nya iPhones i september, skulle detta innebÀra att de nya telefonerna inte kommer att finnas tillgÀngliga vid lanseringen.

Innan pandemin hade Apple berĂ€ttat för leverantörer att förvĂ€nta sig över 100 miljoner iPhone 12-bestĂ€llningar, men dessa förvĂ€ntningar har reviderats flera gĂ„nger under de senaste veckorna. Apple siktar nu pĂ„ 80 miljoner bestĂ€llningar av de nya ryktade 5G-telefonerna och har ocksĂ„ gjort bestĂ€llningar pĂ„ 45 miljoner enheter Ă€ldre iPhones – varav nĂ„gra tillverkas i Indien – för att hĂ„lla försĂ€ljningsvolymen hög under andra halvĂ„ret 2020.

I relaterade nyheter ser det allt mer troligt ut att den nya iPhone 12-serien kommer att levereras utan laddare eller EarPods i lÄdan. Detta i kombination med en 20-procentig minskning i den globala smartphone-efterfrÄgan kan leda till att Apple prissÀtter sina telefoner mer rimligt i Är.