PSN-nedladdningshastigheter för lÄngsamma? HÀr Àr en fix

För mÄnga mÀnniskor, Sony PlayStation NÀtverks- eller PSN-nedladdningshastigheter Àr lÄnga, men frÄn det ögonblick att spelkonsoler kunde ansluta till Internet var det uppenbart att deras förmÄga att fÄ ut det mesta av det vÀrdefulla dataröret var nÄgot begrÀnsat. En videospelkonsol Àr inte en PC, och de saknar mycket av den extra dedikerade hÄrdvaru- och firmwareförbÀttringen som gör att datorer kan optimera sin anslutning pÄ ett intelligent sÀtt.

PlayStation 4 eller PS4 Ă€r en mycket mer kapabel konsol Ă€n sina föregĂ„ngare, med hĂ„rdvaruspecifikationer som konkurrerar med de flesta speldatorer pĂ„ nybörjarnivĂ„, men Ă€ven den kan fortfarande inte fĂ„ ut det mesta av din internetanslutning. Om du naturligtvis inte Ă€r villig att ta ett av dessa steg …

3 steg för att förbÀttra PSN-nedladdningshastigheter

Steg ett: FĂ„ en statisk IP-adress

Att betala för en statisk IP-adress och tilldela den till din PS4 (eller till och med din PS3) ger dig bĂ€sta möjliga anslutning till PlayStation Network. Att ta det hĂ€r steget Ă€r dock endast för de mest hardcore spelarna eftersom det kommer att krĂ€va att du ber din Internetleverantör att ge dig en affĂ€rsklassanslutning, vilket innebĂ€r att du avbryter ditt bostadskonto och sedan betalar en extra avgift varje mĂ„nad för din statiska IP-adress. (vanligtvis $ 5 – $ 10).

Med detta sagt kommer du att se en dramatisk boost i din anslutning till PlayStation Network av flera anledningar:

Din statiska IP kommer att kringgÄ mÄnga av din routers ytterligare protokoll och dirigeringsfunktioner, vilket skapar den mest direkta vÀgen för din PS4 att nÄ dina ISP: s externa routrar. Du ser till och med att dina PS4-anslutningar gÄr frÄn en NAT-typ 2 eller 3 till en NAT-typ 1, vilket betyder att din PS4 har en rÄ och oinhibiterad anslutning till internet. Normalt dirigeras statiska IP-adresser via ett separat och dedikerat nÀtverk av företag- bara trafik, vilket innebÀr att du Àr mindre benÀgna att tÀvla med varje tonÄring som torrentar stora filer i ditt omrÄde. Du har ocksÄ den extra fördelen att du behöver fÀrre humle för att nÄ din ISP: s ryggrad, vilket innebÀr att dina datapaket spenderar mindre tid pÄ att bearbetas av routrar och nÄr sin destination mer effektivt, vilket ger en lÀgre latensupplevelse Business Class-anslutningar Àr mer stabila och styrs av en SLA (servicenivÄavtal) som lovar att din ISP alltid kommer att arbeta för att ge den bÀsta anslutningen utan avbrott

Steg tvÄ: AnvÀnd en kabelanslutning

Ledningar Àr alltid bÀttre Àn vÄgor, sÄ ta bort din PS4 frÄn ditt trÄdlösa hemnÀtverk och fÄ den ansluten direkt till din router med en Ethernet-kabel i kategori 6 istÀllet för att anvÀnda en WiFi-anslutning. Det spelar ingen roll om du har den snyggaste routern pÄ planeten, alla trÄdlösa enheter utsÀtts för störningar som försÀmrar din anslutning och spelupplevelse.

Om du bara inte klarar av att ansluta din PS4 pÄ grund av dess nÀrhet till din router, kolla in min artikel om hur du optimerar ditt trÄdlösa nÀtverk för att minimera störningar.

Steg tre: DNS-hastighetstest

Att ha en snabb och stabil anslutning Àr viktigt, men att lÄta dina enheter hitta sin avsedda destination snabbt Àr lika viktigt, vilket Àr din Internetleverantörs (ISP: s) Domain Name Servers (DNS) -server. Om din ISP: s lokala DNS-server Àr lÄngsam kan du manuellt byta DNS-server till en av hundratals som kan vara snabbare.

För att hitta de snabbaste namnservrarna i ditt omrÄde, ladda ner namebench Open-source DNS Benchmark Utility och kontrollera alla tillgÀngliga namnservrar som kan nÄs frÄn din anslutning och stÀll sedan in din router sÄ att den anvÀnder den snabbaste.

Att byta till en internetanslutning i affÀrsklass med en statisk IP-adress Àr inte för alla, men Àven om det finns oÀndliga tips för att förbÀttra din online-spelupplevelse dÀr ute, kan jag försÀkra dig om att tilldela en statisk IP-adress till din spelkonsol ger dig det bÀsta resultat.

Att tilldela en betald statisk IP-adress till nÀstan vad som helst kommer att förbÀttra dess anslutning till internet, sÄ om prestanda Àr vad du Àr ute efter Àr en statisk IP-adress nÄgot för dig.

LÀs mer om spel pÄ TechCo.


Den hÀr artikeln publicerades ursprungligen pÄ Random Nerds och författad av Joe Corbett om du har nÄgra frÄgor, lÀmna en kommentar hÀr eller holla pÄ mig via Twitter @joecorbett. Om du gillade det, besök Random Nerds för fler fantastiska bitar.