PUBG Patrol: Rajkot Police tar 10 personer för att ha spelat det beroendeframkallande spelet

Pubg Gaming TEst

“De arresterade slĂ€pptes omedelbart mot borgen, men ett Ă€rende har skickats till domstolarna”

Rajkot-polisen hade nyligen lagt ett tillfÀlligt förbud mot online multiplayer-spelet PUBG. Trots förbudet har dock flera personer fÄngats nÀr de spelar spelet pÄ stadens gator. Polisen har gjort flera gripanden bara de senaste tvÄ dagarna. Totalt har 10 arresterats av polisen och de anklagade har slÀppts mot borgen.

Pubg Gaming TEst

PUBG fick ett förbud den 6 mars för att vara för beroendeframkallande, orsaka vÄldsamt beteende bland ungdomar, pÄverka studier och uppförande etc. Som en sÀkerhetsÄtgÀrd och för att upprÀtthÄlla lag och ordning i Rajkot förbjöd polisen PUBG och MOMO-utmaningen med direktiv frÄn statsregeringen. Polisen arresterade sex studenter under studenter som spelade spelet utanför en högskola vid teboder och snabbmatsfogar. En annan 25-Äring greps nÀra Kalavad Road för att ha spelat spelet.

PÄ onsdagen nappades ytterligare tre för att ha brutit mot meddelandet och spelat spelet utanför en polisstation. De tre inkluderade en avslappnad arbetare, en arbetande individ och en examen som letade efter arbete. SOG polisinspektör Rohit Raval uppgav:

”VĂ„rt team fĂ„ngade dessa ungdomar pĂ„ nytt. De togs i förvar efter att de hittades spela PUBG-spelet. Vi har registrerat tvĂ„ Ă€renden mot dem enligt IPC avsnitt 188 för att bryta mot anmĂ€lan som utfĂ€rdats av poliskommissionĂ€r och enligt avsnitt 35 i Rajkot-polisen arresterar 10 för att spela PUBG trots förbudet frĂ„n Gujarat-polislagen. Detta spel Ă€r mycket beroendeframkallande och de anklagade var sĂ„ uppslukna av att spela dem att de inte ens kunde mĂ€rka att vĂ„rt team nĂ€rmade sig dem. ”

PUBG-omslag - presenterat

Polisen sa att totalt 12 fall har registrerats, men det Àr fortfarande ett borgerligt brott. De arresterade kommer omedelbart att kauseras av polisen och ett Àrende skulle skickas till domstolarna för rÀttegÄng. Mobiltelefonerna som tillhör de arresterade togs in som bevis för att se om spelet var installerat och om det var igÄng. Enligt meddelandet kommer bÄde spelarna och de som Àr medvetna om de personer som spelar hÄllas ansvariga.