Qualcomm arbetar pÄ en galet snabb processor som vi inte kommer att se pÄ flera Är

HÀr Àr allt som Samsung Àndrade med Android 8.0 Oreo pÄ Galaxy S8

I flera Är anvÀnde Samsung tvÄ olika processorer för alla sina flaggskeppsenheter, inklusive Qualcomms flaggskepps-CPU och ett eget chip. Rapporter sÀger redan att nÄgra av nÀsta Ärs Galaxy S9-modeller kommer att drivas av nÀsta generations Snapdragon 845-processor. Men ett nytt rykte indikerar att Galaxy S10-chipet redan Àr pÄ vÀg, Snapdragon 855.

Å andra sidan, med tanke pĂ„ de dĂ„liga nyheterna som Qualcomm fick den hĂ€r veckan, kanske det inte Ă€r en tillfĂ€llighet att de första rykten om Snapdragon 855 har börjat dyka upp sĂ„ tidigt.

Roland Quandt sa pÄ Twitter att SDM845 (Snapdragon 845) kommer att följas av SDM855 (Snapdragon 855), vilket verkar helt logiskt. Han hittade nÀmnerna av SDM845 och SDM855 pÄ Linkedin.

Men Quandt Àr inte den enda som har upptÀckt omnÀmnanden av Snapdragon 855-chipet. GizmoChina rapporterar att en kinesisk lÀckare som gÄr under namnet Isuniversum delade mer information om chipet för nÄgra veckor sedan.

LÀckaren, som tidigare visat att han har direkt tillgÄng till insiderinformation om ej slÀppta enheter, sa att Snapdragon 855-chip kommer att byggas pÄ 7nm-processen och att det blir mer energieffektivt Àn sina föregÄngare. Om Qualcomm skickar Snapdragon 855 2019 Àr det troligtvis A13-chipet som kommer att driva iPhones frÄn 2019 ocksÄ kommer att vara ett 7nm-chip. NÀsta Ärs Snapdragon 845-chip kommer troligen att byggas pÄ 10nm-processteknik och kommer att vara exklusivt för Galaxy S9-familjen under första delen av 2018, sa en rapport tidigare i veckan.

Isuniversum sa ocksÄ att det nya chipet kommer att driva enheter med ultraljud fingeravtrycksskannrar inbÀddade i skÀrmen. Det Àr en fingeravtryckslÀsningsteknologi som smarttelefontillverkare Ànnu inte har gjort. Det ryktes att iPhone X hade en ultraljud Touch ID-sensor under displayen vid ett tillfÀlle. Men Apple dök sÄ smÄningom Touch ID och ersatte det med Face ID.

NÄgra topp Android-telefoner 2018 förvÀntas ha fingeravtryckssensorer inbyggda i skÀrmen, med rykten som pekar pÄ Galaxy Note 9 som en sÄdan enhet.