Qualcomm kan lansera QM215-chipset för nybörjare och Android Go-smartphones

Qualcomm Logo - Featured-2

“QM215 kommer inte att vara en del av Snapdragon-serien utan kommer att kallas Qualcomm Mobile 215 Platform”

Marknaden för prisvÀrda smartphones och nybörjarnivÄer vÀxer tack vare Android Go-plattformar och anvÀndare pÄ utvecklingsmarknader. Det verkar som om den ledande chiptillverkaren Qualcomm arbetar pÄ en ny chipset för detsamma. En senaste rapport föreslÄr att företaget testar QM215, som kommer att vara skild frÄn sin Snapdragon-serie av processorer.

Qualcomm-logotyp - Featured-2

En rapport av WinFuture.de föreslÄr att den nya processorn kommer att heta Qualcomm Mobile 215 Platform och sannolikt kommer att relateras till Snapdragon 410 och 425. Den nya processorn Àr tippad för att komma med en fyrkÀrnig processor, som sannolikt kommer att vara Cortex-A53-kÀrnor. Processorn kommer att klockas vid 1,3 GHz och Àven om detaljer om GPU inte Àr kÀnda kommer klockhastigheten att vara 650 MHz. FrÄn och med nu skulle det vara sÀkert att anta att chipsetet kommer att tillverkas med samma 28nm formstorlek som Snapdragon 410 och Snapdragon 425 SoC. Det Àr dock mycket möjligt att företaget kan anvÀnda en bÀttre formstorlek för nÀsta chipset.

Qualcomm-logotyp - Utvalda

Spekulationerna angÄende den nya chipset som Àr utformad för Android Go-smartphones hÀrrör frÄn rapporten att Qualcomm anvÀnder referensdesigner med 1 GB / 2 GB LPDDR3 RAM och 8 GB / 16 GB lagring. Dessutom anges i den senaste rapporten att Huawei ocksÄ Àr inblandat i utvecklingsprocessen. Företaget Àr tippat för att testa QM215-chipset pÄ HD-skÀrmar och fingeravtryckslÀsare. Det finns dock inget annat ord om andra detaljer om den kommande processorn.

För oinitierade har Android Go-plattformen utformats för smartphones med specifikationer med lÀgre effekt, t.ex. lÄgt minne och intern lagring. Operativsystemet har optimerats för att fungera smidigare pÄ nybörjarenheter och levereras med Go-utgÄva-appar frÄn Googles svit, som Google Go, YouTube Go, Gmail Go och andra