Qualcomm lanserar AI-aktiverade QCS400-chipsets för smarta högtalare

Qualcomm Logo - Featured-2

“De nya QCS400-chipsetsen kommer att förbĂ€ttra marknaden för smarta högtalare med inneslutningar som AI, Dolby Atmos och lĂ€ngre batteritid”

Chipset-tillverkaren Qualcomm har meddelat ett gĂ€ng nya SoC för den vĂ€xande smarta högtalarmarknaden. Det nya QCS400-sortimentet av chipsets kommer att driva utvecklingen av smarta högtalare, enligt Qualcomm. Fyra chipsets har tillkĂ€nnagivits, vilka skiljer sig Ă„t nĂ€r det gĂ€ller funktioner och prestanda. Överst pĂ„ linjen innehĂ„ller chipsets AI, Dolby Atmos och andra funktioner som Ă€r avsedda för soundbars, audiovisuella mottagare och hemmabiosystem.

Qualcomm-logotyp - Featured-2

Smarta högtalare blir anvÀndbara produkter för hem och Àr ett blomstrande företag. De flesta tillverkare har redan gÄtt ombord pÄ tÄget och har levererat nÄgra riktigt smarta högtalare. Dessa företag kan nu anvÀnda de nya Qualcomm QCS400-chipsetsen för att göra sina högtalare smartare och bÀttre. De nya chipsetsen Àr byggda med Qualcomms senaste högpresterande arkitektur med lÄg effekt.

Rahul Patel, Senior Vice President och General Manager – Connectivity, Qualcomm, sa, ”Dessa nya SoC höjer ribban för bĂ„de funktionsintegration och kraftprestanda för smart ljud jĂ€mfört med vĂ„r tidigare teknik. Detta kommer att hjĂ€lpa tillverkare att lĂ€ttare övervinna betydande tekniska utmaningar och bygga smartare högtalare och assistenter med mer intuitivt röst-grĂ€nssnitt, anslutna anvĂ€ndarupplevelser och exceptionell ljudkvalitet. ”

Qualcomm QCS405 och QS407 chipsets Àr avsedda för avancerade ljudtillbehör och har Dolby Atmos, DTS-X och andra Qualcomm-tekniker som aptX-ljud och DDFA-förstÀrkare. Dessa tvÄ Àr ocksÄ utrustade med en dedikerad AI-processor. Alla chipsets har Bluetooth 5.1, dual-band Wi-Fi och Zigbee. De erbjuder ocksÄ röstvakning med lÄg effekt och har fyra mikrofoner med fjÀrrfÀltsteknik.

Qualcomm visas

Enligt företaget kommer de nya QCS400-chipsetsen och dess förbÀttrade röstvÀckningsteknik att göra det möjligt för icke-anslutna smarta högtalare att vara upp till 25 gÄnger lÀngre Àn Àldre Qualcomm-chipsets. Chipsatserna ger ocksÄ förbÀttrad röstigenkÀnning och upptÀckt. Qualcomm har ocksÄ meddelat Smart Audio Platform 400, som Àr ett helt anpassningsbart kit för utvecklare. Detta bör bidra till att minska utvecklingstiden och materialkostnaden.