Qualcomm Snapdragon 735 lÀckta specifikationer ger upphov till mellanklass 5G-telefonspekulationer

Qualcomm Snapdragon 735 lÀckta specifikationer ger upphov till mellanklass 5G-telefonspekulationer

“Snapdragon 735 Ă€r utrustad med 5G-modemkompatibilitet som tillval, vilket ökar spekulationer om 5G-smartphones i mellanklass,”

Precis pÄ hÀlen av Qualcomm som introducerar premium Snapdragon 730 i sin processor, har ett pÄstÄdd specifikationsblad för den kommande Snapdragon 735 lÀckt ut pÄ internet. De lÀckta detaljerna om den framtida processorn avslöjar inga speciella överraskningar och Àr i linje med vad som förvÀntas av Qualcomms mellanklassprocessorer. Det visar dock att chipset har valfritt stöd för 5G-modem, vilket tyder pÄ att det kan spela en avgörande roll för att ge nÀsta generations 5G-anslutning till mellantelefoner.

Enligt en rapport frÄn en webbplats som heter FöreslÄ telefonkommer Snapdragon 735 att byggas med 7nm-tillverkningsprocessen och Àr en okta-kÀrnenhet som liknar den övre lÄdan Snapdragon 855. Till skillnad frÄn 2 + 2 + 4-konfigurationen som erbjuds av Snapdragon 855 Àr den kommande premiumprocessorn planerad till erbjuder en 1 + 1 + 6 oktakÀrnig layout med anpassade Kryo 4xx-seriekÀrnor. Klockhastigheter rapporteras vara knutna till 2,9 GHz, 2,4 GHz och 1..8 GHz, med sex av kÀrnorna som ska köras med lÄg Änghastighet 1,8 GHz. Med tanke pÄ 7 nm-arkitekturen och den hÀr konfigurationen borde Snapdragon 735 vara ganska energieffektiv.

Snapdragon 735

Adreno 620 GPU tar hand om grafikuppgifterna, tillsammans med kompatibilitet och stöd för upp till 16 GB LPDDR4X-minne, vilket ger den ganska allvarlig prestandapotential. Vad som Àr mer anmÀrkningsvÀrt Àr att processorn levereras med 5G-anslutning och Àr kompatibel med bÄde sub-6GHz och millimetervÄg 5G-spektrum. Detta innebÀr i huvudsak att Snapdragon 735, nÀr den lanseras, kan anvÀndas i mellanklass- eller premiumsmartphones som en kostnadseffektiv men högpresterande chipset, vilket ger den en intressant kant och mycket nÀra positionering till Snapdragon 855 flaggskepp SoC.

Andra funktioner i den pÄstÄdda processorn Àr i linje med vad du förvÀntar dig. Dessa inkluderar stöd för HDR10-skÀrmar, tillsammans med Spectra 350 ISP, som kan stödja upp till en 20MP dubbla kamera eller en 32MP enda kameraenhet. Snapdragon 735 Àr ocksÄ planerad för att ha en separat neural bearbetningsenhet, vilket ger den extra kraft för artificiell intelligensuppgifter. Detta Àr sÀrskilt fördelaktigt, eftersom fler smartphones för sent anvÀnder AI-funktioner för att förbÀttra den totala prestandan.

Det Àr Ànnu inte klart nÀr Snapdragon 735 kan slÀppas. Snapdragon 730 lanserades först nyligen och sÀgs erbjuda ett gediget prestandapaket tillsammans med kostnads- och energifördelar. Qualcomm kan titta pÄ en fin balans mellan funktioner, prestanda, energieffektivitet och pris för att ansluta Snapdragon 735 till, men med tanke pÄ de smÄ skillnaderna mellan upplevbar prestanda, ÄterstÄr det att se om Snapdragon 735 lyckas Àta pÄ Snapdragon 855: s marknad potential, eller tvÀrtom.