Qualcomm Snapdragon X55 5G-modem presenteras med dynamisk spektrumdelning

Qualcomm Snapdragon X55 5G-modem presenteras med dynamisk spektrumdelning

“Qualcomm Snapdragon X55 andra generationens 5G-modem ger multilĂ€ge, dynamiskt spektrumdelning för nedladdningshastigheter pĂ„ 7 Gbps och 3Gbps.”

Qualcomm har presenterat sitt andra generationens 5G-modem för kommersiell distribution, Snapdragon X55. Det nya modemet ersÀtter Qualcomms första 5G-modem, Snapdragon X50, som debuterades tillsammans med Snapdragon 855-plattformen i slutet av 2018. X55 ger en massa anmÀrkningsvÀrda förbÀttringar jÀmfört med sin föregÄngare och har designats frÄn grunden för global distribution av enheter inom ramen för ett 5G-baserat internetekosystem.

Snapdragon X55 5G-aktiverad integrerad chipset tillverkas i 7nm-processen och Ă€r ett modem i flera lĂ€gen som sömlöst kan distribuera nĂ€tverksanslutning frĂ„n 2G, hela vĂ€gen till 5G. NĂ€r det gĂ€ller 5G-nĂ€tdistribution kan Snapdragon X55 fungera i bĂ„de millimetervĂ„g (mmWave) och sub-6.0GHz (sub-6) 5G-nĂ€tverkslĂ€gen, vilket ger upp till 7Gbps nedladdning och 3Gbps uppladdningshastigheter – en betydande uppskalning frĂ„n innan. Det omsluter ocksĂ„ Cat.22 LTE-anslutningshastigheter, vilket ger gigabitklassnedladdningar pĂ„ upp till 2,5 Gbps i bĂ„de frekvensdelning duplex (FDD) och tidsdelning duplex (TDD) -lĂ€gen.

Qualcomm Snapdragon X55 1 - i text

En viktig fördel med Snapdragon X55 Àr dess dynamiska spektrumdelning, som gör det möjligt för operatörer att anvÀnda befintligt 4G-spektrum för att dynamiskt förbÀttra nÀtverkshastigheter och effektivitet, vilket dÀrigenom underlÀttar den stegvisa 5G-infrastrukturens utbyggnad och framtidssÀkra enheter. I huvudsak kommer enheter utrustade med Snapdragon X55-modem att kunna byta sömlöst till 5G-nÀtverk nÀr de har distribuerats över hela vÀrlden. Snapdragon X55 Àr ihopkopplad med QTM525, Qualcomms nya 5G-antennemodul.

QTM525-sÀndtagaren distribuerar frontend för mmWave 5G-nÀtverkslÀget, byggt med 14nm-processen och Àven införande av front-end för Category 22 LTE-nÀtverk. Det finns en separat sÀndtagare för implementering av sub-6 radiofrekvensfronten, vilket ytterligare ger adaptiv antenninstÀllning för att öka effektiviteten i drift och energiförbrukning, vilket gör den lÀmplig för framtida enheter.

Med 5G för att ta över den anslutningsorienterade vÀrlden kommer Snapdragon X55-installationen med hög effektivitet, hög hastighet och lÄg effekt att implementeras i enheter som smartphones, allt-i-ett-datorer, företagsservrar, bilar och driva hela Internet of Things (IoT) ekosystem framÄt. Snapdragon X55 Àr för nÀrvarande under tekniska provtest med leverantörer och förvÀntas lanseras kommersiellt frÄn slutet av 2019.