Qualcomm vill nu förbjuda försÀljning av iPhone XS och XR i Kina

Apples iPhone-strategi fungerar inte i Indien

Apple och Qualcomms rÀttsliga tvist verkar intensifieras för varje vecka som gÄr. Utan tecken pÄ ett förlikningsavtal i horisonten förblir Qualcomm avsikt att öka trycket pÄ Apple. Bara nÄgra dagar efter att företaget sÀkerstÀllde ett förelÀggande mot Àldre iPhone-modeller i Kina Ekonomiska tider rapporterar att företaget nu vill sÀkra ett nytt förelÀggande som skulle hindra Apple frÄn att sÀlja iPhone XR, XS och XS Max i Kina.

I ett uttalande till Ekonomiska tider, en advokat för Qualcomm vidarebefordrade att företaget planerar att anvÀnda samma patent som lÄg till grund för det ursprungliga förelÀggandet. Intressant nog involverar patentet hur man manipulerar ett foto via en pekskÀrm. Medan den tekniken bokstavligen inte har nÄgot att göra med tvistens kÀrnfrÄgor, Àr det inte ovanligt att se tekniska jÀttar som Àr inblandade i komplexa tvister hÀvda alla slags övertrÀdelsepÄstÄenden som ett sÀtt att hÀvda mer tryck pÄ motparten.

Tidigare denna vecka noterade Apple att det första förelÀggandet inte skulle ha nÄgon större inverkan, om nÄgon, pÄ företagets verksamhet i Kina eftersom alla dess enheter kör iOS 12. Det ÄterstÄr att se vad domstolen tycker om Apples argument. i detta avseende Àr det uppenbart att Qualcomm kraftfullt försöker fÄ Apple att delta i seriösa förlikningsdiskussioner.

Under tiden kÀnner Qualcomm sjÀlv fortfarande vÀrmen frÄn sin tvist med Apple nÀr det gÀller dess slutresultat. För bara nÄgra mÄnader sedan sa företaget att det var skyldigt 7 miljarder dollar i royaltybetalningar frÄn Apple.

“De försöker förstöra vĂ„r verksamhet,” sa en advokat frĂ„n Qualcomm i oktober. ”De Ă€r nu 7 miljarder dollar efter i royalties. Huset brinner och det finns 7 miljarder dollar i skada pĂ„ egendom just nu. ”

Mitt i rapporterna att iPhone-försÀljningen kan sjunka, kommer det att bli intressant att se hur Apple hanterar ett ogynnsamt beslut i Kina som skulle hindra dem frÄn att sÀlja sina flaggskeppsapparater i landet.