Qualcomms nya trÄdlösa VR-headset kan fungera med bÄde mobiler och stationÀra datorer

Qualcomm Boundless XR wireless VR headset - featured

“Qualcomms nya VR-headsetreferensdesign, kallad” Boundless XR “, ger mobil VR med 6DoF och ansluts trĂ„dlöst för PC-spel”

Qualcomm visar upp en ny VR-referensdesign vid den pĂ„gĂ„ende Game Developer Conference 2019, med ett nytt headset som kan fungera trĂ„dlöst med bĂ„de mobiler och stationĂ€ra datorer. Den nya VR-referensdesignen kallas ‘Boundless XR’ och Ă€r baserad pĂ„ Qualcomm Snapdragon 845-plattformen. Med den nya designen kan headsetet fungera som ett fristĂ„ende mobilt VR-headset med sex frihetsgrader (flera rörelseaxlar), och Ă€ven ansluta till datorer via det korta avstĂ„ndet, hög bandbredd 60 GHz Wi-Fi-band, för att fĂ„ PC VR spel till plattformen.

Grunden för den nya VR-referensdesignen Àr att ta bort beroende av VR-headset pÄ kablar och utarbeta externa tillbehörsuppsÀttningar, vilket gör det nuvarande VR-headsetet pÄ skrivbordet till ett ganska skrymmande paket att montera och bÀra med sig. Du behöver dock en 802.11ad-kompatibel Wi-Fi-router för att anvÀnda headset tillverkade med denna design. Med sjÀlva headsetet som möjliggör sex frihetsgrader kan anvÀndare njuta av fullstÀndig rörelse och tillgÀnglighet i VR-innehÄll utan att behöva extra internetdelning. Latency of motion to visuals, vilket ofta Àr problemet med robusta VR-headset, bedöms under 20 ms, vilket bör göra den övergripande samordningen mellan hand och öga mycket mjukare.

Qualcomm Boundless XR trÄdlöst VR-headset - presenterat

Alla datorer som Àr kompatibla med de nya Qualcomm VR-headseten mÄste dock ha 802.11ad Wi-Fi (för 60 GHz Wi-Fi-anslutning) och kunna köra den kompatibla Qualcomm-programvaran pÄ den. Baserat pÄ Snapdragon 845 Àr VR-headsetet ocksÄ utformat för att dela en del av spelbelastningen med datorns processorkraft, vilket dÀrigenom underlÀttar prestationsproblem och passar bÄde PC och mobil VR-spel.

Qualcomm förklarar i sin presentation av GDC 2019, ”NĂ€r det Ă€r nĂ€ra PC: n Ă€r HMD utformad för att trĂ„dlöst ansluta till PC: n och anvĂ€nda Ă„tergivningsresurser frĂ„n PC: n samtidigt som upplevelsealgoritmer och visningsprocesser hĂ„lls i HMD. NĂ€r den inte Ă€r i nĂ€rheten av datorn kan HMD fortfarande fungera som en mobil fristĂ„ende XR HMD (ett fristĂ„ende mobilt VR-headset). ”

Det Àr denna mÄngsidighet som gör Qualcomms design till en mycket lockande faktor. En del av anledningen till att virtuell verklighet hittills inte har tagit fart som en vanlig konsumentprodukt i varje hushÄll Àr dess komplicerade natur, kombinerat med behovet av att Àga separata headset för mobila och stationÀra enheter, flera kablar och internetdelning och en övergripande skrymmande och dyra instÀllningar, alla kombinerade för att bli lite av en förskingring för konsumenterna. Kinesiska OEM Pico kommer att vara det första företaget som anvÀnder Qualcomms referensspecifikation nÀr det lanserar Pico Neo 2-headsetet nÄgon gÄng senare i Är. Andra företag som till synes arbetar med Qualcomm Àr WNC och HTC, varav den senare kan öppna en stor marknad för bÄde Qualcomm och HTC.