Racism on Nextdoor – Inne i framstĂ€llningen för att ta itu med dess moderatorproblem

Racism on Nextdoor - Inne i framstÀllningen för att ta itu med dess moderatorproblem

Rasprofilering har varit ett synligt problem pÄ Nextdoor i flera Är, och den hyperlokala sociala nÀtverksappen har lovat att Àndra detta under nÀstan lika lÀnge.

Den vĂ€xande drivkraften i Black Lives Matter-rörelsen har satt press pĂ„ mĂ„nga företag och institutioner att erbjuda stödförklaringar – Nextdoor bland dem. Men plattformen har utsatts för omedelbar skott för att ha misslyckats med att ta itu med hotbedsna av rasfördomar som alltför lĂ€tt kan dyka upp bland dess samhĂ€llen.

En ny framstÀllning krÀver en uppsÀttning specifika Àndringar av Nextdoors installation. Dessa inkluderar en bÀttre ansökningsprocess för moderatorer, en uppförandekod och ökad insyn i hur dess plattform modereras. Vi pratar med grundaren av framstÀllningen för att lÀra sig mer.

FörspÀnda moderatorer skapar lokala ekokamrar

FramstÀllarens grundare, Andrea Cervone, hÀvdar att pÄ grund av bristen pÄ en uppförandekod eller nÄgon öppenhet kring klagomÄl har ledningsföretag inget ansvar och deras fördomar kan gÄ fritt.

Liksom alla grĂ€srotsrörelser började framstĂ€llningen som en frĂ„ga för samhĂ€llet som den syftar till att hjĂ€lpa. Livmoderhalsen frĂ„gade dem i sitt samhĂ€lle och frĂ„gade om ledningar borde krĂ€vas för att motverka bias. “Svaret idag Ă€r 80% sĂ€ger ja, 20% sĂ€ger nej, av 220 röster totalt – ett anstĂ€ndigt urval för en stad pĂ„ 1,2 kvadratkilometer”, konstaterar hon.

Ett grannskaps “ledare” Ă€r i huvudsak moderatorer. De kan justera grannskapets grĂ€nser, verifiera medlemmar, frĂ€mja andra medlemmar till att leda status och överföra för att ta bort meddelanden som de tror bryter mot Nextdoor-riktlinjerna.

Senast har detta lett till flera rapporter frÄn Nextdoor-anvÀndare att Neighborhood Leads tog bort inlÀgg till stöd för Black Lives Matter, vilket bokstavligen censurerade rörelsen.

NÀsta dörr i tvÄ skÀrmdumpar: pic.twitter.com/kHCimG9cuD

– Jenn Takahashi (@jenntakahashi) 3 juni 2020

FramstĂ€llningen listar anti-bias-utbildning, men slutar inte dĂ€r. Det krĂ€ver “en ansökningsprocess för intresserade samhĂ€llsmedlemmar att bli ledare.” Gjort rĂ€tt, detta kan introducera nya leads med erfarenheter och intressen som faktiskt Ă€r representativa för de samhĂ€llen de tjĂ€nar.

Virala tweets lÀgger till fart i rörelsen

Cervone pratade redan med Jenn Takahashi, PR-proffsen bakom det bÀsta av Nextdoor Twitter-kontot. SÄ de tvÄ samarbetade för att sÀtta ihop sin framstÀllning.

Twitter-kontot har norr om 400 000 följare som Àr beroende av sina ofta fÀrgglada skÀrmdumpar av lokala husÀgare med bisarra nag eller förfrÄgningar, sÄ det var en idealisk plats att fÄ ordet.

”Jag skapade framstĂ€llningen, prövade förslagen och konturerna med flera grupper som arbetar inom rasens eget kapital, och Jenn tog med sig sina PR-fĂ€rdigheter och hjĂ€lpte till att tĂ€nka igenom inramningen, lanseringen och hur man fĂ„r grepp om nĂ„got liknande ”SĂ€ger Cervone.

FörÀndring drivs av en organisations kultur, och tills de som har makten inom NextDoors kultur Àr mer representativa för deras grannskapets mÄngfald, kommer den förÀndringen inte att ske.

Nextdoor Àr inte representant för gemenskaper

Nextdoor-framstÀllningens skapare, Andrea Cervone, anser att Nextdoor behöver göra mycket fler förÀndringar Àn vad den har Ätagit sig att göra. Enligt Cervones Äsikt beror mycket av problemen pÄ plattformen pÄ hur dess medlemmar inte verkligen representerar sammansÀttningen av ett lokalsamhÀlle.

“Det har varit tydligt för mig sedan jag har varit pĂ„ plattformen att deltagande inte Ă€r representativt för hela samhĂ€llet”, sĂ€ger Cervone. Hennes stadsdel, som har flera hundra aktiva “Clarkston” -medlemmar, fungerar som en fallstudie:

“I Clarkston, sĂ€rskilt dĂ€r samhĂ€llet Ă€r 80% icke-vitt och mer Ă€n 86% av vĂ„rt bostadsbestĂ„nd Ă€r hyres- eller lĂ€genheter, verkar det alltid konstigt att de allra flesta anvĂ€ndare av vita husĂ€gare”, sĂ€ger hon. ”Faktum Ă€r att vĂ„ra stadsdelar ocksĂ„ Ă€r vita. Och vi har haft mer Ă€n nĂ„gra fĂ„ inlĂ€gg om “misstĂ€nkt ungdom” som alltid Ă€r svarta eller bruna. ”

Cervone vet vad hon pratar om. En före detta kommunfullmÀktigemedlem i hennes hem Clarkston GA. Hon Àr nuvarande medlem i Clarkston Development Authority och chef för strategin för Center for Civic Innovation, en ideell organisation som syftar till att förena dem som kÀmpar mot social och ekonomisk ojÀmlikhet i Atlanta.

Med andra ord har hon tillbringat flera Är med att ta itu med de policyer som ger eller skadar icke-diskrimineringsarbete inom bostÀder och allmÀnhetens deltagande.

HusÀgare utgör 75% av plattformens anvÀndare genom sin egen rapportering, och den oproportionerliga representationen innebÀr att inflytandet Nextdoor har pÄ lokal vald nivÄ Àr vilseledande.

”Vi har fĂ„tt samma invĂ„nare att dyka upp pĂ„ rĂ„dets möten och prata om den” massiva trĂ„den ”pĂ„ Nextdoor – som bestĂ„r av samma 5-10 mycket högljudd invĂ„nare – som” bevisar ”att samhĂ€llet vill eller inte vill ha nĂ„got. Och samtidigt har vi kommunfullmĂ€ktige som Ă€r sĂ„ frikopplade frĂ„n sjĂ€lva samhĂ€llet att de tror att detta Ă€r representativt för helheten. Det leder till beslut som snedvrider till förmĂ„n för husĂ€gare, som bara utgör cirka 10% av vĂ„ra totala invĂ„nare hĂ€r. ”

Dessa beslut kommer i sin tur att fördjupa fördomar i invĂ„narnas stĂ€der. Och Nextdoor har gjort egna misstag som oavsiktligt stĂ€rker den partiska miljön i dess samhĂ€llen. Till exempel lade det 2016 till alternativet “framĂ„t till polis” för nĂ„gra av dess samhĂ€llen – ett drag som ser fruktansvĂ€rt ton-döv ut med tanke pĂ„ de sociala omvĂ€lvningarna under de följande mĂ„naderna:

Nextdoor samarbetar med DC-polisen för att erbjuda ett alternativ till “framĂ„t till polisen” … thttps: //t.co/5T1CzJzvrn via @DCist @Curious_Kurz

– Jenn Takahashi (@jenntakahashi) 4 februari 2020

Faktum Àr att just denna vecka meddelade Nextdoor att den tog bort funktionen Forward to Police, inför en ökad granskning av rasprofileringen som hÀnder i appen. I ett tillkÀnnagivande av blogginlÀgg frÄn företaget uppgav Nextdoor:

”Vi har fattat beslutet att ta bort funktionen Forward to Police frĂ„n Nextdoor. Som en del av vĂ„rt antirasismarbete och vĂ„ra anstrĂ€ngningar att göra Nextdoor till en plats dĂ€r alla grannar kĂ€nner sig vĂ€lkomna har vi undersökt alla aspekter av vĂ„r produkt. ”

Ord Àr inte lÀngre tillrÀckligt

Inte alla pĂ„ Nextdoor ser öga mot öga med framstĂ€llningen. ”Svaret jag fĂ„r frĂ„n mina egna moderatorer Ă€r att leads Ă€r 100% volontĂ€rbaserade och om Nextdoor försökte implementera nĂ„got liknande detta skulle det finnas en massflykt av volontĂ€rer, sĂ€ger Cervone. “För mig Ă€r det status quo-tĂ€nkande.”

Med andra ord argumenterar vissa för att de antar misslyckande och ger upp förebyggande, snarare Àn att driva moderatorer att göra bÀttre oavsett. Men om ledningar gÄr ivÀg helt enkelt för att deras makt har begrÀnsats av en uppförandekod, kanske de i första hand inte varit de bÀsta mÀnniskorna för jobbet.

En annan argumentation hĂ€vdar att “vi alla behöver göra bĂ€ttre” och “vi alla skulle ha nytta av utbildning mot rasism.” Det Ă€r sant, visst, men det undviker ocksĂ„ den verkliga frĂ„gan, som Ă€r vem som har fĂ„tt makten över samhĂ€llet. Leads har uppdrag med positioner som har makt över andra, sĂ„ det Ă€r vettigt att ge dem mer ansvar Ă€n andra.

“Om Nextdoors styrelse och VD inte Ă€r villiga att institutionalisera utbildning som aktivt skulle hjĂ€lpa deras ledare att fatta mindre fördomsfulla beslut”, sammanfattar Cervone det, “sĂ„ Ă€r alla de fina ord de har skrivit om att stödja Black Lives Matter just det – ord. Och det rĂ€cker inte lĂ€ngre. Det gĂ€ller alla sociala medieplattformar. ”

“Framöver tror jag att vi mĂ„ste undersöka om dessa plattformar egentligen Ă€r avsedda att” bygga gemenskap “som de hĂ€vdar, eller om de bara bygger sin bottenlinje”, tillĂ€gger Cervone.

Tech imiterar livet i omedvetet driva in i rasism

Nextdoor-grundaren Nirav Tolia berĂ€ttade för Tech.co 2011 att “Stadsdelar Ă€r de ursprungliga sociala nĂ€tverken.” Han har rĂ€tt. Precis som sociala nĂ€tverk kan ett kvarter Ă„terspegla de systemiska missuppfattningarna och fördomarna hos dem inom det.

Problemet Àr inte unikt för Nextdoor. Rasism och sexism Àr synliga i statistiken om vem som anstÀlls hos stora teknikföretag, vem som befordras och vilka data artificiella intelligenser trÀnas med. Trots konstant lÀppservice har fÄ företag investerat pÄ den nivÄ som behövs för att förÀndras.

Men som Cervones Nextdoor-framstÀllning belyser Àr förÀndring möjlig. Kanske den hÀr gÄngen kan den svÀngande Black Lives Matter-rörelsen fÄ den att hÄlla fast. Flera omröstningar satte antalet amerikaner som stödde rörelsen mellan 64% och 67%, vilket tyder pÄ att en klar majoritet godkÀnner de landsomfattande protesterna mot systemisk rasism.

Endast en sak Àr sÀker: policyuppgraderingar orsakar verklig förÀndring, inte företagets blogginlÀgg. FörÀndringen Àr lÄngsam, men Nextdoor har verktygen för att mer avvisa rasism pÄ sin plattform. Kommer det? Fram till dess kommer Best of Nextdoor sannolikt att ha gott om foder för sina virala tweets under kommande Är.