Rakt ut från Apples evenemang; vad kom ut av det!

Avatar for Amnah Fawad

Många förhoppningar krossade och återställdes vid Apples huvudkontor igår kväll.

Apple är äntligen klar och dammat av sitt mest omtalade evenemang under andra halvåret. Luta dig tillbaka och koppla av medan vi ger dig alla toppar och botten under hårdvaruevenemanget i går.

Låt oss komma igång då:

iPhone XS och XS Max

Ja, den uppgraderade versionen av XS kommer inte att kallas XS Plus den h√§r g√•ngen. Apple kom med ett mer f√§ngslande ord “Max” som ers√§ttare.

Medan XS har en skärm på 5,8 tum, har XS Max en 6,5-tums OLED-skärm. Skärmen är enorm för en telefon. Telefonerna finns i guld, silver och rymdgrå. Båda iPhonesna har en kirurgisk stålfinish som gör att de ser väldigt kantiga ut. Dessutom har telefonerna också en helt ny glasformulering för mycket bättre hållbarhet.

Hur rätt hade vi? Läs vårt omslag om läckor och rykten!

OLED-skärmen har en Super Retina-skärm. Företaget har också förbättrat sitt sortiment med upp till 60% än de tidigare. För upplösningen får du 458 pixlar per tum.

Pratar du om vattentäta skärmar? Tja, Apple tänker ännu högre; de helt nya iPhonerna har dammtålighet. Telefonen kan hålla sig upp till två meter i vatten i flera minuter och ändå fungera så bra som ny. Och till vår förvåning överlever telefonen också i vätskor som apelsinjuice, te och ett par alkoholhaltiga drycker (öl och vin LCD).

Du kommer också att få se bättre ansiktsID-lås som är snabba och säkra. Apple hävdar att dess FaceID är den säkraste ansiktsautentisering som en smartphone någonsin har haft.

Vidare har iPhones det nya A12 Bionic-chipet som har 6,9 miljarder transistorer i ett 7nm-chip. Jämfört med A11 är A12 15% snabbare när det förbrukar 40% mindre ström.

Det som inte har förändrats är hacket som fortfarande finns precis längst upp på telefonens främre sida.

Läs också: iPhone XS och XS Max har enligt uppgift drabbats av en laddningsfel

Specifikationer

XS

5,8-tums skärm Dubbla 12 megapixel bakkameror Dual sim-telefon FaceID och 3D touch A12 Bionic chip IP68 vattenmotstånd och dammmotstånd Trådlös laddning

Apple iPhone XS

XS Max

Samma som ovan utom för 6,5-tums OLED-skärm

Apple iPhone XS Max

Pris och släpp

iPhone XS kostar $ 999 och XS Max, $ 1099. Båda telefonerna kommer att förbeställas från och med den 14 september.

iPhone XR

Vi har äntligen ett namn för den billigare iPhone; iPhone XR. Kommer du ihåg hur förtrollad Apple fick oss alla genom tillkännagivandet av sin prisvärda iPhone? Nåväl, det är äntligen ute nu.

Apple iPhone XR

iPhone XR har en 6,1-tums avancerad OLED-skärm som inte är så livlig som andra. Eftersom det är en budgettelefon förväntas den inte vara lika välutrustad som andra telefoner. Den har en enda kameramodul som fortfarande kan göra porträttläget. Kroppen har en aluminiumfinish istället för rostfritt stål.

Läs också: Budgeten iPhone Apple tillkännagav

Telefonen har FaceID men inte 3D-touch. Det har inte heller skåran längst upp på framsidan. Telefonen finns i svart, blått, korall och gult. Dessutom har IP67 skydd mot damm och vatten.

Apple iPhone XR

Dessutom är inte bara iPhone XR billigare än iPhone 8 utan har också en timmes förlängd batterilivslängd.

Specifikationer

6,1-tums LCD-skärm FaceID A12 Bionic-chip IP67 vattenmotstånd Trådlös laddning

Apple iPhone XR

Pris och släpp

Telefonen kommer i tre lagringsalternativ; 64 GB, 128 GB och 256 GB. Priset börjar på $ 749. Telefonen är klar för beställning den 19 oktober.

Apple Watch-serien 4

För klockserien har Apple serie 4-modell för oss. Och vi älskar att bryta det för dig att det ser annorlunda ut än de tre föregående i design. Företaget introducerade det i två storlekar.

Den mindre har en 32% större skärm än den tidigare modellen medan den större har en 35% större skärm.

Apple Watch 4

Nyheter blixt; den nya medlemmen i klockserien kan nu ha ett elektriskt kardiogram (en hj√§rtmonitor Y’all). Den uppt√§cker n√§r en persons hj√§rtfrekvens g√•r l√•ngsammare √§n vanligt, vilket √§r bra f√∂r medicinska √§ndam√•l. Ett sp√§nnande nytt tillskott till dina sjukv√•rdsritualer, nej?

Du behöver inte ens oroa dig för din hälsoinformation eftersom Apple sa att den är krypterad och lagrad i molnet.

Du kanske också gillar: Upptäck historiken för Apple-serier

När det gäller batteriets livslängd finns det ingen uppgradering som sådan; du får fortfarande en 18-timmars lång batteritid. Vidare är klockan också utrustad med en högtalare som är 50% högre än den tidigare.

Sammantaget ser klockan smart ut som den är tunnare än de tidigare modellerna.

Pris och släpp

Den mindre versionen av klockan kostar cirka $ 399. Smartwatchen kommer att förbeställas den 14 september.

Blixtkontakt

Glöm den gamla skolans 30-stifts kontakt eftersom Apple precis lanserade en helt ny 8-stifts blixt-synk-kabel. Denna blixtkontakt är 80% mindre än tidigare gamla iPod-kablar (som ser för gammal ut framför den här). Företaget hävdar att den här är mer hållbar och kommer att ha en adapter så att du inte behöver kasta bort de gamla tillbehören.

EarPods

Efter en tre år lång ansträngning är EarPods äntligen ute. Dessa EarPods finns i en storlek som passar alla som fungerar genom att rikta ljudet direkt till trumhinnan. De levereras med iPhone 5, iPod Nano och iPod Touch och kan också köpas separat.

EarPods kan ordnas nu.

Till vår bestörtning

Med ett spännande sortiment av produkter uppställda efter gårdagens evenemang fanns det en massa andra saker som vi ivrigt väntade på.

Den nästa nivå trådlösa laddningsplattan som Apple lovade är fortfarande ingenstans att prata om. Ingen ny MacBook eller en iPad.

Sammanfattningsvis är vi nöjda med de produkter vi fick se vid gårdagens lansering och hoppas att nästa evenemang i rad ger mycket mer.

Fram till nästa månad!