Rapporten sÀger att Apples nÀsta förvÀntade produktlansering kommer att ske inom de nÀrmaste tvÄ veckorna

RÀttegÄng som sprÀnger Apples App Store som konkurrenshÀmmande pÄ vÀg till Högsta domstolen

En gÄng i tiden var Apple ett företag som inte skulle tillkÀnnage en ny produkt förrÀn den var redo att skickas. Jag minns fortfarande hur sjÀlvbelÄta Apple-bloggare brukade vara nÀr Apples rivaler skulle tillkÀnnage en ny smartphone eller nÄgon annan produkt som inte skulle skickas pÄ en mÄnad eller sÄ. Dessa dagar Àr lÄngt över. Apple tillkÀnnager nu regelbundet produkter som inte Àr redo att slÀppas. Dessutom har flera av företagets senaste produkter plÄgats av förseningar eller tillverkningssvÄrigheter. Faktum Àr att det tog Apple ungefÀr ett Är att ta reda pÄ hur man bygger AirPods tillrÀckligt snabbt för att möta efterfrÄgan. Det Àr definitivt inte nÄgot som skulle ha hÀnt för nÄgra korta Är sedan.

Apples HomePod-högtalare Àr ett annat bra exempel. Det tillkÀnnagavs i juni 2017 under Apples stora WWDC 2017-keynote, och ÀndÄ började det inte levereras förrÀn i februari 2018, en hel del Ätta mÄnader senare. Apples tystnad kan ha föreslagit att fans skulle behöva vÀnta nÀstan sÄ lÀnge för att se Apples trÄdlösa AirPower-laddningsplatta ocksÄ slÀppt, men det ser ut som om vi kanske inte behöver vÀnta sÄ lÀnge för att se att den slÄr i butiker.

Apple presenterade den trĂ„dlösa AirPower-laddaren i september 2017 under sitt stora iPhone-evenemang. Å ena sidan var det vettigt att tillkĂ€nnage en trĂ„dlös laddare vid ett evenemang dĂ€r Apple introducerade sina första iPhone-modeller nĂ„gonsin för att stödja trĂ„dlös laddning. Naturligtvis hade det ocksĂ„ varit vettigt att slĂ€ppa laddaren ungefĂ€r samma tid som iPhone 8 i september eller Ă„tminstone iPhone X i november. Men tyvĂ€rr har det nu gĂ„tt mer Ă€n sex mĂ„nader sedan Apples AirPower-tillkĂ€nnagivande och produkten har fortfarande inte levererats.

TvÄ oberoende rapporter som nyligen publicerades föreslog att vÀntetiden pÄ AirPower-padden Àntligen skulle ta slut, med en release planerad nÄgon gÄng i slutet av mars. Nu kan en tredje rapport lÀggas till i listan. Digitimes pÄ tisdag rapporterade att Apple kommer att slÀppa AirPower-laddningstillbehöret i slutet av mars, vilket skulle ge företaget drygt tvÄ veckor att ta hand om.

“Med Apple som planerat att lansera sin egenutformade trĂ„dlösa laddningsplatta AirPower i slutet av mars, förvĂ€ntar sig Taiwan leverantörer av glaspassiverade paket (GPP) brygglikriktare för att stödja enheten att deras leveranser kommer att fördubblas under första kvartalet 2018 frĂ„n kvartalet tidigare och öka ytterligare under andra kvartalet, enligt branschkĂ€llor, ”skrev den Taiwan-baserade webbplatsen.

Det Ă€r fortfarande inte klart varför det har tagit Apple och dess tillverkningspartners sĂ„ lĂ„ng tid att ordna saker för AirPowers lansering. Tillbehöret Ă€r nĂ„got unikt, sĂ„ att anvĂ€ndare kan ladda tre olika enheter trĂ„dlöst samtidigt. De flesta trĂ„dlösa laddningsplattor har bara en spole, men det finns ett antal tillbehör för “trĂ„dlös trippeladdare” nu tillgĂ€ngliga frĂ„n kinesiska tillbehörstillverkare. Medan dessa kinesiska laddare Ă€r mycket lĂ€gre Ă€n den ryktade priset pĂ„ 199 USD som Apple förmodligen planerar för AirPower-mattan, Ă€r de inte heller kompatibla med Apple Watch som AirPower-tillbehöret.

Notera Digitimes nÀmner inte slÀpptidpunkten för AirPods trÄdlösa laddningsfodral som mÄste slÀppas innan AirPods-Àgare kan anvÀnda AirPower-mattan.