Rapportera: HBO ville betala 250 000 dollar till hackarna ‘Game of Thrones’

Rapportera: HBO ville betala 250 000 dollar till hackarna 'Game of Thrones'

HBO Game of Thrones hack saga fortsÀtter med nya avslöjanden om den massiva cyberattacken. TV-nÀtverket ville enligt uppgift betala 250 000 dollar i bitcoins till angriparna, förklÀdda som en bounty-belöning snarare Àn en lösen. För nÄgra dagar sedan sa en rapport att hackarna bad HBO att betala miljoner i bitcoins för att undvika ytterligare lÀckor.

Hacket nÀmndes först för nÄgra dagar sedan, efter avsnitt 3 av den sjunde Game of Thrones sÀsongen sÀndes. Manuset för det fjÀrde avsnittet publicerades online av hackare, som ocksÄ delade icke-slÀppta TV-avsnitt frÄn HBO-program. Det Àr dÀrför du kanske vet det som Game of Thrones hack, Àven om hackarna inte specifikt riktade in sig pÄ showen. Dessutom verkar det inte som om de faktiskt har nÄgon av de ej slÀppta episoderna.

Hackarna hÀvdade att de stal inte mindre Àn 1,5 TB data efter mer Àn sex mÄnaders granskning av sÀkerheten i HBO: s interna nÀtverk och hotade att avslöja mer innehÄll, inklusive mer personlig information. För bara nÄgra dagar sedan publicerade de kontaktuppgifter för vissa Game of Thrones medlemmar, sÄvÀl som interna e-postmeddelanden som tillhör en HBO-chef.

Men förhandlingarna med HBO gÄr inte bra, förklarar en ny rapport. Hackarna har Ànnu inte fÄtt sina pengar, varför de lÀckt ut en pÄstÄdd e-postutbyte med en HBO-chef till Hollywood Reporter. HBO-chefen skapade tydligen ett mycket noggrant formulerat svar till hackare, vilket undviker alla sprÄk som skulle fÄ HBO att se ut som om den Àr redo att betala angripare.

Den namnlösa HBO-chefen berĂ€ttade för hackare att företaget har “arbetat hĂ„rt sedan dess [July 23] att granska allt material som du har gjort tillgĂ€ngligt för oss. … I andan av professionellt samarbete ber vi dig att förlĂ€nga din tidsfrist med en vecka. ”

”Som en uppvisning av god tro pĂ„ vĂ„r sida Ă€r vi villiga att förbinda oss att göra en bounty-betalning pĂ„ $ 250 000 till dig sĂ„ snart vi kan skapa det nödvĂ€ndiga kontot och förvĂ€rva Bitcoin”, fortsatte personen.

Hackarna lĂ€ckte ut e-postmeddelandet pĂ„ grund av pengarna. ”Det handlar bara om pengar. Vi har veckors förhandlingar med HBO-tjĂ€nstemĂ€n, men de bröt sina löften och vill spela med oss ​​…, sa de.

Det Àr oklart om HBO verkligen var villig att betala lösen, eller om företaget helt enkelt försökte stanna nÀr utredningen pÄbörjades. Hackarna har emellertid Ànnu inte lÀckt ut nÄgra andra komprometterande HBO-detaljer eller ej slÀppta HBO-shower.