RÀttegÄng som hÀvdar att Apple medvetet bröt FaceTime pÄ Àldre iPhones avvisas

RÀttegÄng som hÀvdar att Apple medvetet bröt FaceTime pÄ Àldre iPhones avvisas
Vad hÀnde nyss? Att sitta bakom Saudiarabiska Aramco som det nÀst mest vÀrdefulla företaget i vÀrlden betyder att Apple mÄste hantera mÄnga rÀttegÄngar. Det vinner inte dem alla men fann en seger i Florida efter att en domstol avfÀrdade ett Àrende som hÀvdade att det avsiktligt bröt FaceTime pÄ Àldre iPhones.

Som rapporterats av MacRumors inleddes en grupptalan i Kalifornien mot Apple redan 2017 som hÀvdade att den medvetet bröt FaceTime i iOS 6 och tvingade anvÀndarna till iOS 7. Det pÄstÄs att detta innebar att Apple skulle undvika att behöva betala Akami för att anvÀnda dess servrar. Förutom att hantera det Àrendet vÀcktes en liknande rÀttegÄng mot företaget i augusti förra Äret i Florida.

Apple avgjorde Kaliforniens mĂ„l i februari, men en federal domstol i veckan slog fast att pĂ„stĂ„endena i Florida-fallet “Ă€r alltför tidiga och mĂ„ste avvisas.” Domaren, Raag Singhal, sa att de klagande hade flera chanser att vĂ€cka talan mot Apple men vĂ€ntade för lĂ€nge pĂ„ att lĂ€mna in sina klagomĂ„l.

NĂ€r FaceTime lanserades 2010 anvĂ€nde man tvĂ„ tekniker för att ansluta iPhones: en peer-to-peer-metod som anvĂ€nde en direktanslutning och en “relĂ€metod” som anvĂ€nde Akamis servrar. Men under 2012 befanns Apples peer-to-peer-teknik bryta mot VirnetXs patent, vilket tvingade det att byta helt till relĂ€metoden.

VirnetX-försöket avslöjade att Apple betalade 50 miljoner dollar per Är i avgifter till Akami, sÄ för att spara pengar skapade det ett nytt peer-to-peer-system för FaceTime som anlÀnde till iOS 7.

RÀttegÄngarna hÀvdade att Apple skapade en bugg som orsakade att ett viktigt digitalt certifikat upphörde tidigt, vilket bröt FaceTime pÄ iOS 6 och tvingade mÀnniskor att uppgradera till iOS 7.