Realme 3 Pro vs Xiaomi Redmi Note 7 Pro kamerajÀmförelse: bÀsta kameratelefon under Rs 15k?

Realme 3 Pro vs Redmi Note 7 Pro - Featured

”BĂ„de Realme 3 Pro och Redmi Note 7 Pro Ă€r de bĂ€sta kameratelefonerna i det prisvĂ€rda segmentet. Men vilken Ă€r bĂ€ttre? ”

NĂ€r jag tittar pĂ„ hur lĂ„ngt vi har kommit nĂ€r det gĂ€ller innovation inom smarttelefonbranschen kan jag höra Bob Dylan kröna ‘Tiderna förĂ€ndras.‘Apple och Samsung har inte lĂ€ngre monopol pĂ„ smarttelefonkameror, och sĂ„dana som Google och Huawei kĂ€mpar för den bĂ€sta titeln pĂ„ kameratelefonen. Det betyder inte att Ă„tgĂ€rden Ă€r begrĂ€nsad till premiumsegmentet. Faktum Ă€r att Xiaomi och Realme lanserar kraftfulla smartphones med imponerande kameror som inte grĂ€ver ett gapande hĂ„l i ditt banksaldo. För nĂ€rvarande Ă€r Realme 3 Pro (recension) och Xiaomi Redmi Note 7 Pro (recension) go-to-smartphones i budgetsegmentet, eftersom de bĂ„da erbjuder ett allroundpaket. I den hĂ€r artikeln, lĂ„t oss gĂ„ igenom en detaljerad kamerajĂ€mförelse mellan Realme 3 Pro och Note 7 Pro för att ta reda pĂ„ vilken som Ă€r en bĂ€ttre shooter.

Tekniska specifikationer

Innan vi grÀver in i bildprestanda för dessa tvÄ smartphones, lÄt mig bekanta dig med hÄrdvaran om du missade den.

Realme 3 Pro vs Redmi Note 7 Pro - Utvalda

Redmi Note 7 Pro pryder Sonys IMX586-sensor, som Àr en 48-megapixel enhet ihop med en 5-megapixel djupavkÀnnande lins. Kameraprogrammet har dedikerade lÀgen som ett nattlÀge, tillsammans med ett Pro-lÀge och ett portrÀttlÀge, allt som jag tÀnker analysera i den hÀr funktionen.

Realme 3 Pro, Ä andra sidan, kommer med 16MP och 5MP sensorer pÄ baksidan, vilket lÄter lite övervÀldigande jÀmfört med Redmi-erbjudandet, Ätminstone pÄ papper. PÄ selfie-fronten Àr bÄde Realme 3 Pro och Redmi Note 7 Pro utrustade med 25-megapixel respektive 13-megapixel front shooters.

Med det ur vÀgen, lÄt oss se vad dessa snappers kan dra av. Observera att bilden nedan har Àndrats för webben, om du vill kontrollera högupplösta bilder kan du kontrollera dem hÀr: Realme 3 Pro-kameraprover och Redmi Note 7 Pro-kameraprov.

64-megapixel vs 48-megapixel

Detta Ă€r förmodligen den mest efterlĂ€ngtade och hypade aspekten av bĂ„da dessa smartphones. Om du inte kĂ€nner till har Realme 3 Pro och Redmi Note 7 Pro vĂ€xlar i professionellt lĂ€ge, vilket lĂ„ter dem fĂ„nga i 64MP respektive 48MP upplösningar. En sak som Ă€r vĂ€rt att notera hĂ€r Ă€r att Note 7 Pro har en sensor som har en inbyggd upplösning pĂ„ 48MP (Ă€ven om den anvĂ€nder pixelbinningsteknik för att fĂ„nga 12MP-bilder i standardlĂ€get). Å andra sidan kan Realme 3 Pros 16MP-sensor sy ihop fyra bilder för att ge en detaljerad 64MP-utgĂ„ng. Intressant i detta lĂ€ge kommer du inte att kunna anvĂ€nda nĂ„gon annan funktion som AI, HDR och mer.

Realme 3 Pro 64MP-skottRealme 3 Pro 64MP-skott
Redmi Note 7 Pro 48MP-skottRedmi Note 7 Pro 48MP-skott

Som du kan se har 64MP-bilden med Realme 3 Pro ett mycket bÀttre dynamiskt omfÄng och fÀrgÄtergivning jÀmfört med Redmi Note 7 Pro. NÀr det gÀller det senare kan du se att himlen ovan, liksom byggnadens fÀrgton, verkar vara lite trÄkig. Med det sagt var fÀrgerna som fÄngades av Redmi Note 7 Pro sÄ nÀra det verkliga livet som det kunde bli, vilket Àr anledningen till att det verkar vara trÄkigt. Denna runda gÄr till Realme 3 Pro för att kunna behÄlla en hög detaljnivÄ och ha precis rÀtt mÀngd mÀttnad för att göra det behagligt för ögonen.

Vinnare: Realme 3 Pro

Landskap skott

Det sÀgs ofta att ett landskapsbild Àr en bra indikator pÄ en smarttelefons kameraförmÄga. Med flera element packade i en enda ram Àr det ett bra sÀtt att ta reda pÄ hur en kamera hanterar det dynamiska omfÄnget, fÀrgerna och skÀrpan. NÀr jag sköt sjön vid byn Hauz Khas, förvÀntade jag mig att bÄda smartphones skulle vara i nivÄ med varandra. Men jag hade en trevlig överraskning nÀr jag tittade pÄ bilderna pÄ min bÀrbara datorskÀrm.

Realme 3 Pro Landscape ShotRealme 3 Pro Landscape Shot

Redmi Note 7 Pro Landscape Shot

Som jag sa, medan dessa bilder ser identiska ut pĂ„ smartphone-skĂ€rmen, skiljer de sig faktiskt mycket frĂ„n varandra. TĂ€nk pĂ„ att bĂ„da dessa bilder har tagits i vanligt fotolĂ€ge med HDR vĂ€nt till auto för bĂ€sta resultat. Till vĂ€nster kan du se att Realme 3 Pro har kunnat producera en iögonfallande bild med ett vĂ€lbalanserat dynamiskt omfĂ„ng eftersom himlen verkar vara blĂ„ och skuggor i buskarna fĂ„ngas perfekt utan att förlora pĂ„ mĂ„nga detaljer. Återigen har Realme 3 Pro gett precis rĂ€tt mĂ€ngd pop till bilden för att fĂ„ den till liv.

DÀremot verkar Redmi Note 7 Pro kÀmpa eftersom himlen har förvandlats till en grumlig grÄ nyans och de övergripande fÀrgerna ser tysta ut. Detta kan vara Redmis försök att fÄ bilder att se sÄ nÀra det verkliga livet som möjligt, men detta fÄr bilden att verka som om nÄgon sorts filter har applicerats pÄ den.

Vinnare: Realme 3 Pro

NattlÀge

Googles ‘Night Sight’ -lĂ€ge för sin Pixel-serie av smartphones Ă€r riktmĂ€rket hĂ€r. Medan vi har sett nattlĂ€ge pĂ„ smarttelefonkameror sedan mycket tidigare, har funktionen nu blivit standard pĂ„ telefoner över olika prisklasser och ingĂ„r ocksĂ„ i Realme 3 Pro och Redmi Note 7 Pro. Nedan följer ett prov som tagits med det dedikerade nattlĂ€get med en indirekt ljuskĂ€lla som belyser utrymmet mycket lĂ€tt.

Realme 3 Pro nattlÀgeRealme 3 Pro nattlÀge
Redmi Note 7 Pro Night ModeRedmi Note 7 Pro Night Mode

Som du ser dessa tvÄ skott sida vid sida finns det ett Äterkommande mönster hÀr. BÄda smarttelefonerna kan fÄnga lika mÄnga detaljer nÀr nattlÀget Àr aktiverat. Medan Realme 3 Pro förstÀrker fÀrgerna för att göra bilden tilltalande, dÀmpar Note 7 Pro detsamma. Detta beror pÄ den individuella preferensen eftersom jag i det hÀr fallet lutar mig mot Redmi Note 7 Pro: s Ätergivning av ramen.

Vinnare: Slips

PortrÀtt skott

Realme 3 Pro Portrait ShotRealme 3 Pro Portrait Shot
Redmi Note 7 Pro Portrait ShotRedmi Note 7 Pro Portrait Shot

I den hÀr aspekten kommer Realme 3 Pro ut framför Redmi Note 7 Pro med betydande marginal. NÄgot dÀmpade fÀrger Ät sidan, det finns ocksÄ mÀrkbart mjuka kanter nÀr du zoomar in i bildtagningen av Xiaomis erbjudande. I motsats till det producerar Realme 3 Pro en tilltalande fÀrg och hudton med nÀstan inga mjuka kanter Àven nÀr du pekar pÄ bilden. Denna omgÄng gÄr definitivt till Realme 3 Pro pÄ grund av de övergripande estetiska resultaten.

Vinnare: Realme 3 Pro

NĂ€rbild skott

Realme 3 Pro NĂ€rbildRealme 3 Pro NĂ€rbild
Redmi Note 7 Pro nÀrbildRedmi Note 7 Pro nÀrbild

Du vet att du har en imponerande kamera till ditt förfogande om den kan behÄlla fokus och behÄlla detaljer nÀr du kommer nÀrmare motivet. I den hÀr aspekten vÀnde borden nÀr det gÀller fÀrgÄtergivning. Realme 3 Pro dÀmpade fÀrgerna lite och Redmi Note 7 Pro gav dem en boost. Den förstnÀmnda kunde dock fokusera skarpt pÄ regnbÄgsstÀnk och den frysta yoghurten, vilket gav en mycket detaljerad bild. Redmi Note 7 Pro Ä andra sidan smutsade regnbÄgssprinklerna lite men gav en utmÀrkt bild för Instagram.

Vinnare: Realme 3 Pro

Selfies

Realme 3 Pro SelfieRealme 3 Pro Selfie
Redmi Note 7 Pro SelfieRedmi Note 7 Pro Selfie

NÀr det gÀller selfies kunde den 25 megapixel frÀmre skytten pÄ Realmes senaste producera mer detaljer i den utstrÀckning att identifiera hÄrstrÄn i mitt skÀgg. Dock Àr fÀrgförstÀrkningen ocksÄ pÄ framskytten och ger mitt ansikte en onaturlig röd nyans. Redmi Note 7 Pro fÄr hudtonen rÀtt, men hamnar pÄ detaljer i jÀmförelse. Med ett val hÀr skulle jag gÄ med den mer naturliga hudtonen pÄ Note 7 Pro istÀllet för att se ut som Hellboy.

Vinnare: Redmi Note 7 Pro

PortrÀtt selfies

Realme 3 Pro Portrait SelfieRealme 3 Pro Portrait Selfie
Redmi Note 7 Pro Portrait SelfieRedmi Note 7 Pro Portrait Selfie

BĂ„da smartphones erbjuder ocksĂ„ programvarubaserat portrĂ€ttlĂ€ge i selfie-kameran och eftersom lĂ€get Ă€r sĂ„ populĂ€rt bestĂ€mde jag mig för att jĂ€mföra Realme 3 Pro och Redmi Note 7 Pro pĂ„ denna mark ocksĂ„. Medan samma frĂ„ga som den normala selfien rĂ„der hĂ€r, hade Realme 3 Pro ocksĂ„ problem med att upptĂ€cka kanterna som du kan se ovanpĂ„ mitt huvud dĂ€r det bestĂ€mdes att suddiga en bit av mitt hĂ„r. Även om problemet finns pĂ„ Redmi Note 7 Pro Ă€r det inte lika framtrĂ€dande.

Vinnare: Redmi Note 7 Pro

Dom

Med fyra segrar och en oavgjort framtrÀder Realme 3 Pro pÄ toppen hÀr. Men det betyder inte att Note 7 Pro inte Àr en bra skytt. Den har en kapabel bakre kamera som kommer att föredras av de som gillar naturlig fÀrgÄtergivning. Dessutom Àr Xiaomi-handenheten helt klart en bÀttre smartphone för att fÄnga selfies. Sammantaget Àr vi ganska imponerade av att se att smarttelefonkameror i budgeten blir sÄ bra.